ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Räsäsen asenteiden ote vahvistuu sisäministeriön hallinnonalalla

jnsto • 06.09.2012 11:51 • 5 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Helsingin Sanomat otti pääkirjoituksessaan voimakkaasti kantaa sisäministeriön kansliapäällikön nimitykseen. Mitä ilmeisemmin tehtävään perjantaina 7.9 nouseva virkamies edustaa ministeri Räsäsen aatemaailmaa. Se on myös todellinen valintaperuste. Vaikka mitään ei hallinnollisesti käskettäisi kaksikko vaikuttaa hallinnonalan asennemaailmaan ns läpäisyperiaatteella. Kentällä tiedetään, mistä ylhäällä tykätään.

Kun tiedetään ministerin ja hänen puolueensa suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin, kehitys on hyvin valitettavaa. Käytännössä on toki pitkä matka siihen, että poliisi alkaa pamputtamaan homoja, mutta erilaisissa tilanteissa esimerkiksi omien asenteiden näkymistä ei välttämättä hillitä, kun ylempiäkin esikuvia on.

Suomen poliisitoimi on varsin kaukana esimerkiksi tilanteesta Saksassa. Siellä poliisihallinnon piirissä toimii seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien järjestö, joka on ollut näkyvästi esillä mm tasa-arvotapahtumissa. Samansuuntaista järjestäytymistä on myös muissa Pohjoismaissa. Suomessa ei jostain syystä ole voitu tai uskallettu. Räsäsen ratkaisu ylimmällä hallintotasolla ei tilannetta paranna.

HS:n pääkirjoitus hieman haikaili aikaa, jolloin tasavallan presidentti sattoi pitää nimityksissä huolta hyvästä hallintotavasta ja asianmukaisuudesta. Nykyisin sellaista vaihtoehtoa ei ole. On siten turha pohtia, miten nykyinen tasavallan presidentti tähän nimenomaiseen nimitystilanteeseen suhtautuisi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saapa nähdä, millaiseen vauhtiin sisäministeroön hallinnonalan "päivitys" näiden Päivien johdolla tästä lähtien kiihtyy. Paljon täytyy saada aikaan ennen ensi vaaleja, joiden jälkeen ministeri viimeistään todennäköisesti menee vaihtoon, mutta kansliapäällikkö jää.
  Public eye • 06.09.2012 15:18
Räsäsen tekemää päätöstä on arvosteltu voimakkaasti. Räsänen tietenkin torjuu jyrkästi väitteet poliittisesta virkanimityksestä. Nerg oli Räsäsen mielestä hakijoista paras, jolla oli "aivan sattumalta" kristillisdemokraattinen tausta.

Perussuomalaisten Ruohonen-Lerner pitää nimitystä klassisena esimerkkinä poliittisesta virkanimityksestä. - Tämä kertoo huonosta henkilöstöpolitiikasta valtionhallinnossa. Poliittinen kanta vaikuttaa edelleen valintaan, eikä valtio kohtele hakijoita tasavertaisesti, hän toteaa.

yle.fi

Räsänen on vuosikymmenien varrella tehnyt paljon pahaa ja puhunut usein täyttä sanonkomitä, ja sama linja näyttää jatkuvan.
  Havainnoija • 06.09.2012 17:32
Leimallistahan on se, että poliittiset virkanimitykset noihin eri hallinnonalojen asiantuntijatehtäviin näyttävät olevan maan tapa, kaikkien puolueiden riippakivi, myöskin perussuomalaisten osalta - eli ongelmaa ei pakoon pääse, ei minkään puolueen kanssa.

Toki eri hallinnonalojenkin toimet sisältävät monesti enemmän tai vähemmän politiikkaa muutenkin, eikä niinkään objektiivisuutta asioiden tai niihin liittyvien ihmisten suhteen. Valta ja hallinto ovat aina jossain määrin politikointia - johtuen ihan siitäkin, että suhtautuminen moniin asioihin on enemmistöpäätös-riippuvaista, kompromisseja, eikä kaikkien osapuolten tai näkökantojen yhtäläistä kumartamista.

Yhden jos toisenkin hyvä on monesti toisen jos yhdenkin paha.

Toki KD luo ihan itse piikkejä puoluelihaansa, koska se on nimenomaan korostellut moraali-asioita - tai no, siis "kristillistä moraalia". KD:llä on se henkinen reikä pitää poliitikko-sormiaan ristissä selkänsä takana, niin sisäasiatkin sillä hoituu :P

Kommenttia muokattu: 08.09.2012 klo 15:50
  human • 06.09.2012 23:53
Ilta-Sanomat sai tiukoilla kysymyksillään Räsäsen kerrankin sekoamaan sanoissaan virkanimityksistä seuraavasti:

”Sanoisin, että meillä on paljon sellaisia poliittisia virkanimityksiä, tapahtuu, joita... Tai sanotaan nyt näin, että hyvin suuri osa, vähintäänkin suuri osa erilaisesta virkamieskunnasta on, edustaa sellaista osaamista, jossa tehtävään valinnassa on tärkeää, että riippumatta poliittisesta toiminnasta, niin nimenomaan se pätevin ja sopivin tulee valittua.
Mutta sitten toisaalta, täytyy muistaa niinkin päin, että ei toimiminen politiikassa saa myöskään muodostua rasitteeksi tai esteeksi sille, etteikö henkilöitä voida valita virkaan. Mutta se ei saa olla se keskeinen tekijä.”

IS: Mikä siis on vastauksenne kysymykseen?

Koko juttu:
www.iltasanomat.fi
  Havainnoija • 07.09.2012 14:17
Nyt kun Sisäasiainministeriössä on Päivit-naispari johdossa, saadaankohan KD vihdoin ensi kesänä mukaan Pride-paraatimarssillekin? Siinähän sitä olisi sitten päivittelemistä!

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 21:35
  human • 09.09.2012 21:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy