ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ranska: Jos Sarkozysta tulee seuraava presidentti, hän ei kumoa homo- ja lesboparien avioliitto-oikeutta

AVIOLIITTO • 26.01.2016 06:37 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ensi vuonna Ranskassa on presidentinvaalit. Ennakkosuosikki on entinen presidentti Sarkozy. Aikaisemmin hän lupasi kumota homojen avioliitto-oikeuden, jos hänestä tulee uusi presidentti, mutta nyt hän uudessa kirjassaan peruu tämän ajatuksen. Kirja julkaistiin maanantaina.

Nicolas Sarkozyn mukaan olisi julmaa, epäoikeudenmukaista ja lainopillisesti mahdotonta pakottaa samaa sukupuolta olevat parit avioeroon, ja rajoittaa avioliitto pelkästään heteropareihin. Sarkozyn mukaan Ranskassa yhteiskunnalliset jännitteet ovat sellaisia, että avioliitto-oikeuden poisottaminen ei olisi mahdollista.

Nicolas Sarkozy oli oikeistolainen presidentti vuosina 2007-2012. Viime vuonna hänen puolueensa nimesi itsensä "republikaaneiksi". Sarkozyn jälkeen presidentiksi nousi vasemmiston François Hollande, joka melkein ensi töikseen ajoi läpi avioliiton laajentamisen koskemaan myös homopareja. Lain parlamenttikäsittelyn aikana nähtiin Pariisissa rajuja mielenosoituksia. Homovastainen "La Manif Pour Tous" -liike oli kiihottamassa vanhoillista väkeä homoliittoja vastaan. Edelleen "La Manif Pour Tous" -liike järjestää mielenosoituksia ja jakaa neuvojaan muiden maiden vastaaville liikkeille. Ranskalaiset ovat olleet näkyvästi esillä myös Suomessa Aito Avioliitto -ryhmän propagandassa.

Vuonna 2014 Sarkozy lupasi kumota homoavioliitot, jos hänestä tulee seuraava presidentti, mutta nyt hänen näkemyksensä ilmeisesti on muuttunut. Se on myrkkyä "La Manif Pour Tous" -liikkeelle. Juuri oli ehditty iloita kuukausi sitten pidettyjen paikallisvaalien tuloksista. Niissä homojen avioliittoja vastustavat puolueet saivat voiton. Vaalit pidettiin kuitenkin Pariisin terrori-iskujen varjossa, eikä homoavioliitoista puhuttu juuri mitään vaalitaistelun aikana. Tällä hetkellä on aivan muuta mietittävää. Mielipidekyselyissä homojen avioliitto-oikeus on saanut kansan selvän tuen (2/3).

(lähde: queer.de, zeit.de)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä asiassa Sarkozy on epäilemättä oikeassa - kehityksen kääntäminen takaisinpäin ei ole (enää) mahdollista. En kuitenkaan usko Sarkozyn mielen kääntyneen vain moraalisista syistä, vaan hän tunnettuna opportunistina on havainnut mihin suuntaan tuuli on kääntynyt.
  martin • 28.01.2016 18:29
Sarkozy on kyyninen opportunisti. Ehkä hänelle on selvinnyt, että muutos kaatuisi perustuslakiin tai ehkä hänkin on huomannut, että homoliitoilla kannatus on paljon suurempi kuin vastustus.
  TjaaTjaa • 31.01.2016 22:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy