ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Ranska höllentää miesten kanssa seksiä harrastaneiden miesten verenluovutuskieltoa

Sami Mollgren • 04.11.2015 16:10 • 3 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • EU
Ranskassa ollaan höllentämässä miesten välistä seksiä harrastaneiden verenluovutuskieltoa.

Nykyisestä täyskiellosta on määrä luopua asteittain vuodesta 2016 keväästä lukien. Ranskan sosiaali- ja terveysministeri kertoo, että aluksi miesten välinen seksi johtaa 12 kuukauden karenssiin. Pysyvässä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa eläviä henkilöitä vuoden karenssi ei koske.

Suomi lopetti elinikäisen verenluovutuskiellon miesten välistä seksiä harrastaneilta vuonna 2014. Pysyvästä luovutuskiellosta on luovuttu myös muun muassa Ruotsissa, Espanjassa, Italiassa, Tsekissä, Isossa-Britanniassa, USA:ssa sekä eräissä Latinalaisen Amerikan maissa, kuten Argentiina, Chilessä, Kuubassa, Meksikossa, Nicaraguassa ja Perussa. Myös esimerkiksi Kanadassa ja Hollannissa on suunnitelmissa kumota kielto.

Suomessa ja monissa muissa maissa myös pysyvässä parisuhteessa elävältä edellytetään vuoden selibaattia. Esimerkiksi Suomessa myös seksin ostaminen tai myyminen johtaa vuoden verenluovutuskieltoon.

Miesten väliseen seksiin liittyvää täyskieltoa ja pitkää karenssia perustellaan sillä, että HI-viruksen arvioidaan olevan yleisempi homoilla kuin heteroilla. Rajoitusten tausta on 1980-luvun aids-epidemiassa. Tuolloin esimerkiksi taudin leviämisestä ei tiedetty paljon, ja tauti yhdistettiin erityisesti homomiehiin.

Viime vuosina on yleistynyt ajatus siitä, että tieteellisillä ja teknisillä menetelmillä voidaan korvata ajattelua "riskiryhmistä" ja nostaa suurennuslasin alle ajatus riskikäyttäytymisestä.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Huikeaa edistystä!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 05.11.2015 10:16
Suomessa tähän ei ole syytä kun katsoo bb-seksiä hakevien määrää koodi.netin chatissa tai Planet Romeossa.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 05.11.2015 12:59
Olen melko vakuuttunut siitä, ettei Tompan mainitsema kansanosa ole ensimmäisenä verenluovutusjonossa.
  smo • 05.11.2015 13:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy