ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

"Rakkaudella Gustaf"

jnsto • 06.07.2013 11:10 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Laajan Mannerheim-koosteen saatesanoissa toimittaja Tuija Pallaste pohtii laajemminkin Suomen Marsalkkana ja presidenttinä historiaan jäneen suurmiehen elämää.

Pallaste toteaa Mannerheimiä pidetyn aikalaisten silmissä homomaisena ja tiedossa oli, että hän piti miespalvelijoita. Venäjältä Mannerheim toi Suomeen palvelijansa Karpatjovin. Myöhemmin Mannerheimilla oli vuosikausia itävaltalainen miespalvelija, johon hänen sanotaan ihastuneen ravintolassa. Muualla on kerrottu Mannerheimilla ollaan Mikkelissä suomalainen sotilaspalvelija, joka oli kuitenkin pyytänyt päästä rintamalle ja pian kaatunut. Mannerheimin suri tätä sotilasta.

Toimittaja Pallaste toteaa, että Mannerheimin monet käytöspiirteet (piti kukka-asetelmista, oli silmää kauneudelle, pukeutui pikkutarkasti) saattoivat olla peräisin Venäjän armeijasta ja etenkin keisarinna Maria Feodorovnan henkivartiokaartista. Palvelijoista Pallaste toteaa, että tuon ajan aatelisilla ja sotilailla oli tapana olla sotilaspalvelijat. Mannerheimin miespalvelijoista moni avioitui ja sai lapsia.

- Tällä ei ole tarkoitus todistella, että Mannerheim olisi suhtautunut torjuvasti saman sukupuolen välisiin intiimeihin suhteisiin, kirjoittaa Pallaste. - Päinvastoin. Ehkä hän salli ne. Päätelmät Pallaste jättää lukijoille.

Jutussa haastateltu Magnus Linder kertoo, että suvussa Mannerheim tunnettii naistenmiehenä. Linder ei usko puheita Mannerheimin homoudesta. - Jos Gustaf oli homo, minä olen sika, sanoo Linder.

Homous oli kuitenkin Mannerheimin lähipiirissä koettua elämää. Kenraali sisaren Sophie Mannerheimin ja Kitty Linderin velipuolen Hjalmarin avioliitto kaatui, kun Hjalmar jäi kiinni seksistä miehen kanssa. Sophie joutui parantolaan Ruotsiin. Hjalmar Linder teki itsemurhan paluumatkalla Algeriasta 1921 tilanteessa, jossa velkojat olivat hänen kimpussaan. Magnus Linder kertoo HS:ssa, että Hjarlmar-sedan biseksuaalisuus selvisi hänelle vasta aikuisena.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy