ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Radio Helsingin "Ihan homona!" käsittelee sateenkaariasioita

Sami Mollgren • 04.09.2014 15:30 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kuva: Radio Helsinki / Ihan homona!
Pääkaupunkiseudulla kuuluva Radio Helsinki käynnistää suomalaisten "seksuaali- ja identiteettivähemmistöjen" asioihin liittyviä aiheita käsittelevän ohjelman. Tunnin mittainen puheohjelma lähetetään torstaisin kello 20 ja sitä vetää Yazka Love.

Ensimmäinen "Ihan homona!" lähetetään torstaina 4. syyskuuta. Radio Helsingin taajuus on pääkaupunkiseudulla 98,5 MHz, ja pääkaupunkiseudun pohjoispuolella 94,4 MHz. Lisäksi kanava on kuunneltavissa netissä.

Ensimmäisessä lähetyksessä vierana ovat Fox-kanavalla lastenohjelmia juontaneet ja Pikku Kakkosessa esiintyneet Mimi ja Kuku. Naiset rekisteröivät kesällä parisuhteensa, jonka jälkeen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa käynnistyi keskustelu siitä, voivatko homot tehdä lastenohjelmaa. Myöhemmin nousi toinen kohu kun naiset kertoivat heitä kohdellun kaltoin Ylellä työskentelynsä aikana. Ensimmäisessä ohjelmassa pohditaan myös sitä, miten ulostulo ja parisuhteen rekisteröiminen vaikuttivat adoptioon.

Sateenkaaria aiemminkin radioaalloilla

Helsingin radioaalloilla on aiemminkin lähetetty hlbti-teemaista ohjelmaa. Vuonna 1985 aloittaneessa Radio Cityssä kuultiin Puskaradio-nimistä ohjelmaa, ja myöhemmin nimeksi vaihtui Radio Toinen linja, sittemmin Radio Seta ja Radio HeSeta. Matkan varrella ohjelmien teko siirtyi Radio Citystä Lähiradioon. Helsingin seudun Setan päätettyä radiotoiminnasta luopumisesta, jatkoi radion aktiiviväki ohjelman tekemistä Lähiradion osana toimineen Radio KSL:n suojissa nimellä KimmoLiisa. Toiminta siirtyi nettiin, kun Radio KSL luopui omasta FM-radion toimiluvasta.

Esimerkiksi Ruotsissa hltbi-vähemmistöillä on ollut säännöllisiä radio-ohjelmia yhteisöjen hallitsemissa lähiradioissa kuin sikäläisen yleisradioyhtiön taajuuksillakin. Monissa maailman metropoleissa on hlbti-vähemmistöillä omia radioasemiakin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uutinen on epätarkka. Seta teki joidenkin vuosien ajan viikoittaista ohjelmaa sekä Radio Cityyn että Lähiradioon. edelliseen 30 ,imuuttia ja jälkimmäiseen 20 minuuttia.

Radio Toisen linjan ohjelmat tehtiin stiudiossa kelanauhalle. Lähiradion ohjelmia taas saatettiin ajaa ulos suorana.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 05.09.2014 01:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy