ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Raamattu pienellä alkukirjaimella

vaeltaja2006 • 26.10.2010 08:41 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Lauantain Uutisvuoto-viihdeohjelmassa Jari Tervo viskasi raamatun nurkkaan ja se on tämän aamun lööpeissä näkyvästi esillä. Monet ovat pahastuneet "pyhän kirjan" saamasta kohtelusta.

areena.yle.fi


Aamun tv-uutisissa kerrotaan, että arvokonservatiivit ja arvoliberaalit ovat vahvistaneet otettaan netin yhteisöpalveluissa. Päivi Räsänen on saanut tuhansia Facebook-tukijoita. Arvoliberaalit ovat kerääntyneet mm. Oras Tynkkysen taakse.

yle.fi


Maanantai-iltana Tampereella keskusteltiin kirkon tulevaisuudesta. Paikalla oli sekä piispa Repo että Setan kristillisen toiminnan aktiivi, seurakuntaneuvoston jäsen Hanna-Leena Autio. Video

www.aamulehti.fi


Kristillisdemokraattien jäsenmäärä on ollut nousussa. Puolueeseen on tullut jo 900 uutta jäsentä. Kirkosta eroavien määrä on vähitellen tasaantumassa

yle.fi


Sibeliustalon toimitusjohtajan tehtävän jättänyt tohtori Antti Vihinen on saanut uskovaisista tarpeekseen. Suunvuoro-kolumnissaan hän ruotii kovasanaisesti lahtelaista ilmapiiriä uskonnon pilaamaksi.

yle.fi


Helsingin Sanomien HS-raati on pohtinut kirkon vihkimisoikeutta. Kaari Utrion mukaan vihkimisiä tekevä valtionkirkko on outo ilmiö 2000-luvun sivistysvaltiossa. Raati pohti kirkon ja valtion eroa. Professori Mikko Lehtonen sanoo, että avioliitto solmitaan yhteiskuntaa eikä taivasten valtakuntaa varten. Kuvataiteilija Hannu Väisänen lataa, että jos kirkko olisi kokonaan irti valtiosta, se voisi vapaasti paiskoa tulikiveä syntisten päälle. Kirjailija Anja Snellman avaisi vihkimisoikeuden tarmokkaille yhdyskunnille ja yhdistyksille, esim. Setalle ja Kirjailijaliitolle.

www.hs.fi


Helsingin Sanomissa 17.10.2010 Kalle Ropponen kertoi, miksi hän erosi kirkosta. Hän on kokenut itsensä homoillan jälkeen nöyryytetyksi, väsyneeksi ja voimattomaksi. Häntä loukkaa eniten se, että homoista keskustellaan asiana eikä ihmisryhmänä. "Asiasta puhutaan niin yleistäen, että samalla pistetään ihmisyys likasankoon".

Kalle Ropposen näkemystä lainattiin pari päivää myöhemmin myös Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen.

(HS 17.10.2010)


Ehkä eniten huomiota sai Jani Toivolan kannaotto: "Koin kirkkoni kannanotot hyvin loukkaavina". (HS 15.10.2010). Toivola oli mukana tv:n A-Talkissa ja häntä haastateltiin moniin tv-juttuihin kynttilämielenosoituksessa Narinkkatorilla.


Miia Halme-Tuomisaari, tohtoritutkija Helsingin yliopiston Erik Castrén -instituutista, pohti kirjoituksessaan 25.10.2010 seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia. YK:lla on yleismaailmaailmallinen ihmisoikeuksien julistus, mutta kansainvälisen oikeuden näkökulmasta asia on mutkikas. HLBTI-oikeudet ovat edelleen kiistanalaisia. Vasta tällä vuosituhannella asia on noussut YK:sa merkittävämmin esiin. Brasilia on ehdottanut seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän kieltämistä, mutta YK:n ihmisoikeuskomissiossa asia poistui asialistalta Afrikan ja islamilaisten maiden vastustuksen vuoksi.

www.hs.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jari Tervon raamattutempusta hieman. Iltapäiväaviisi oli haastatellut useita "asianosaisia", pappeja ja uskovia. Suurin osa piti tapahtunutta loukkaavana. Yksi pappi totesi, että tosiasiassa kirja on kasa paperia ja painomustetta. Hän ajattelee ilmeisesti, ettei loukkaantumiseen ole aihetta.

Jostakin muistilokeroistani sellainen tieto, että katolinen kirkko olisi joskus tuhonnut täydellisesti kaikki inkojen pyhät kirjat. Todellisuudessa inkathan olivat pakanoita ja sietivätkin tulla tuolla tavoin kohdelluiksi. (VIIMEINEN LAUSE ON VITSI!)
  JuhaniV • 26.10.2010 12:37
Kun kirkkoon kuulumaton haluaa eroon kirjasta joka silti määrittää maailmaansa enemmän kuin mitenkään voi kokea kohtuulliseksi, voi sitä joskus raivotakin.

(JuhaniV: Ei Inkat, vaan azteekit tai mayat, mutta sama juttu muutoin, toki.)
  Rokkihomo • 26.10.2010 13:12
Joidenkin mielestä ilmeisesti kuollutta kirjaa pitää kohdella kunnioittavammin kuin elävää ihmistä.
  Public eye • 26.10.2010 13:49
Onko oikeudenmukaisuus ja lainkuuliaisuus suomalaisilta jo täysin hukassa:

Kirjailija Jari Tervon Raamatun heitosta tehty tutkintapyyntö ei johda poliisitutkintaan.
- On päätetty, ettei ole syytä epäillä rikosta, perustelee tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen Helsingin poliisista.

www.iltasanomat.fi
  Public eye • 27.10.2010 13:37
Koska minulla ei ole tv-vastaanotinta, katsoin Uutisvuodon netistä monen vuoden tauon jälkeen. Olipa hauska ohjelma ja Tervo oli suorastaan loistava.

Raamattu on yhtä arvokas kuin taru pienistä vihreistä miehistä. Molemmat joutavat paperinkeräykseen.
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 27.10.2010 18:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy