ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi linkit kaikki artikkelit

Qruiserin kysely: Haavisto ehdoton suosikki

vaeltaja2006 • 21.01.2012 09:39 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Noin tuhat Qruiseriin sisäänkirjoittautunutta vastasi tosrtaina ja perjantaina kyselyyn omasta suosiksitaan presidentinvaaleissa. Pekka Haavisto sai äänistä 67,1%. Toisena oli Sauli Niinistö 11,2%. Ero on huikean suuri ja kuvaa sitä, että Niinistön vastaukset tasa-arvokysymyksiin eivät ole olleet suopeita HLBTI-väestölle.

Kolmanneksi eniten ääniä sai Paavo Arhinmäki, 5,5% ja peräpäässä tulivat Paavo Väyrynen 4,1%, Paavo Lipponen, 2,8% ja Eva Biaudet 2%. Timo Soinin kannatus oli vähäinen, 1,7% ja Sari Essaya oli häntäpään valvojana, 0,1%.

Kysely tehtiiin torstai-illasta perjantaiaamuun, ja vastaajista 73% kertoi olevansa homoja, 22% biseksuaaleja ja 4% jotain muuta. Heteroja oli oman ilmoituksen mukaan 1%. Pääkaupunkiseutulaisia oli 39% ja keskisuurista kaupungeista oli 38,7%. Suomenkielisiä oli 91% ja ruotsinkielisiä melkein 7%.

Ikähaitari menee niin, että 21-30-vuotiaita oli 40%, nuorempia 20% ja vanhemmissa ikäryhmissä määrät vähenevät tasaisesti. Vastaajista 77,2% oli miehiä, 21,3% naisia ja transgendereitä 1,5%.

Samassa kyselyssä mitattiin myös puoluekantoja. Vihreät ei ole enää yhtä vahva puolue kuin eduskuntavaaleissa. Vihreitä kannatti nyt 24% (viime keväänä 28%). Kokoomus sai 16% ja Vasemmistoliitto 14%. Sosiaalidemokraateille tulisi nyt 10% ja muut puolueet jäävät alle 6%:in. Perussuomalaisetkin ovat tulleet alaspäin viime vuodesta. Puoluekantaa ei ollut 11%:lla.

www.qx.se

Lauantai-ilta oli vielä kiireinen. Haavisto oli Fredantorilla Helsingissä, mutta ennen kuvanottohetkeä hän oli jo livahtanut seuraavaan tapaamiseen.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Enemmänkin Haaviston menestyminen Qruiserin kyselyssä kuvaa sitä, että on olemassa realistinen mahdollisuus Haaviston (= avoimesti homon ehdokkaan) päätymiselle toiseksi kakkoskierroksen ehdokkaaksi.

Ranneliike.netin kysymyksenä on "suosikkiehdokkaani presidentiksi". Vastaajien tarkempia taustoja ei tiedetä, mutta jakauma on samansuuntainen. Vastauksia on yhteensä 422 ja kysely on ollut aktiivinen muutaman viikon.

Paavo Arhinmäki 10.4%
Eva Biaudet 3.6%
Sari Essayah 0.2%
Pekka Haavisto 65.6%
Paavo Lipponen 1.7%
Sauli Niinistö 10.0%
Timo Soini 4.7%
Paavo Väyrynen 3.8%

Lupaan harkita tällä ensimmäisellä kierroksella taktikoivani ja äänestää Haavistoa Niinistön asemesta, mikäli Haavisto vielä tämän päivän aikana ilmoittaa, että hän on valmis oikeasti pitämään mahdollisen kautensa aikana meteliä nimenomaan niiden maiden ihmisoikeustilanteesta, joissa homoseksuaalisuus voi johtaa vankeustuomioon tai päätymiseen köyden jatkoksi.
  smo • 21.01.2012 13:39
smo, näin livenäkin seuranneena, kyllä Pekka on noin sanonutkin tekevänsä. Viimeksi siinä yhteydessä, kun hän puhui myös Yhdysvaltain hallinnon muuttuneesta linjasta tässä kysymyksessä. Sanoi, että on ihan luontevaa, että länsimaisen demokratian päämies pitää asiaa esillä, eikä sen kanssa tietenkään ole ristiriidassa, jos itse edustaa ko. vähemmistöä. Kommentti oli vastaus melko provokatiiviseen kysymykseen: "Aikooko ehdokas presidenttinä edustaa maailmalla suomalaisten vai homojen asiaa?"
  deli • 21.01.2012 16:52
Taistelu kakkospaikasta jatkuu vielä tänä iltana, ja ainakin Haavistolla ja Väyrysellä on huomenna jännät paikat.

Väyrysen itseluottamus ei horju eikä hän usko galluppeja.
- Tilannehan on jännittävä, mutta minä uskon, että kannatukseni on parempi kuin mitä nämä viimeaikaiset gallupit ovat esittäneet, Väyrynen sanoo.

Haavistonkin mielestä tilanne on jännittävä, ja hän toivoo runsasta äänestysaktiivisuutta.
- Menkää sinne uurnille. Pelkkä peukku tai Facebook-tykkäys ei riitä. Pitää osoittaa tuki vaaliuurnilla, Haavisto muistutti.

Yle uutisoi:
yle.fi
  hks • 21.01.2012 20:54
V**** surprise. Vanhahomo-haavisto on Suomen ykköshomohoroforumin käyttäjien suosikki presidentiksi. Tässäpä uutinen. Sauvakävelijä2016:kin innostuisi.

Ei teillä hyvin mene.
  Blueriver • 23.01.2012 00:39
Tuntuu olevan kovin ajankohtainen tämä vanha retorinen kysymys, että voiko vi***ukseen kuolla.... :))
  Public eye • 23.01.2012 01:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy