ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Putinin poliittinen teoreetikko vieraili Suomessa ja löi lyttyyn liberaalit arvot

vaeltaja2006 • 23.04.2017 15:54 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Siperian juna on pysähtynyt Uralin takaiselle rautatieasemalle. Kaupunkilaiset myyvät kukkia ja syötävää turisteille. Täällä ehkä elää vahvana kaipuu menneeseen.
Ylen Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa 23.4.2017 haastatltiin Putinin lähipiiriin kuuluvaa Alexander Duginia, joka on politologi, sosiologi ja Putinin ideologinen pääarkkitehti. Hänen näkemyksensä läntisestä liberalismista hieman hätkähdyttivät.

Alexander Dugin kävi luennoimassa kohudosentti Johan Bäckmanin seminaarissa hotelli Kämpin kansallissalissa. Samaan aikaan Helsingissä juhlittiin Euroopan hybridiosaamiskeskuksen perustamista.

Ylen Radio 1:n haastattelussa Dugin kertoi 23.4.2017 neljästä poliittisesta ideologiasta. Jo Ranskan vallankumouksessa ja USAssa syntynyt länsimainen liberalismi on ensimmäinen ideologia. Sen kanssa on kilpaillut kommunistinen idologia. Kolmas ideologia on fasistinen tai nationalistinen ideologia.

Kylmän sodan päätyttyä Venäjä romahti ja maailma muuttui yksinapaiseksi. USA oli ehdoton johtajavaltio. Jotta Venäjä voisi nousta USAn rinnalle suurvaltapolitiikassa, Venäjän pitää löytää oma rinnakkainen, kilpaileva ideolologia. Vain sillä tavoi Venäjän arvo nousee ja maailmasta tulee jälleen kaksinapainen.

Läntinen liberalismi on Duginin mukaan mennyt pilalle. Liberalismi toimi silloin, kun vastapuolena oli Neuvostoliitto. Nyt liberalismin vihollisena on se osa maailmaa, jossa vallitsevat konservatiiviset arvot. ”Järkevästä liberalismista” on tullut ”järjetöntä liberalismia”. Järjettömäksi se muuttui alkaessaan puolustaa seksuaalivähemmistöjä, oikeutta aborttiin ja turvapaikanhakijoita.

Venäjä valitsee neljännen poliittisen ideologian ja se kumpuaa iäisyydestä. Uskonnolla on siinä olennainen osa. Uskonto tekee meistä ihmisistä historiallisia olentoja. Se on Duginille tärkein asia. Venäjä löytää uudelleen identiteettinsä, kun se nyt palaa uskontoon.

Duginin mukaan venäläisillä on ja oli ortodoksinen ajattelutapa – myös kommunismin aikana. Nyt Venäjä on avoimen ortodoksinen. Se ei ole nationalistinen maa vaan monien kansallisuuksien yhteenliittymä.

Valtiolla tulee olla missio ja missio tulee uskonnosta. Näin on ollut Rooman valtakunnassa, Bysantissa ja keskiajalla. Dugin haluaa uuden keskiajan.

Neuvostoliiton aikana siellä rajoitettiin uskonnon harjoittamista. Venäläiset ihailivat länttä. Kun Neuvostoliitto romahti, ihmiset kokivat järkytyksen ja shokin: länsimaat olivat kokonaan hukanneet vapauden arvot. Sananvapaus oli korvattu poliittisella korrektiudella ja sitten tuli gender-ideologia (sukupuolen hämärtäminen, monta sukupuolta, jne). Lännessä on Duginin mukaan kadotettu ihmiskuva. Luonnollisten sukupuolten tilalla on ideologia, jonka mukaan jokainen voi valita oman sukupuolensa. Lännessä feministi voi toimia jopa piispana. Kaikki uskonnot ovat ristiriidassa tällaista ihmiskuvaa vastaan.

Duginille ja eurooppalaisille oikeistopopulisteille tärkeitä asioita ovat seksuaalivähemmistöt ja pakolaiset. Miksi? Tässä ollaan liberalismin ytimessä. Liberalismi käsittelee ihmisiä yksilöinä. Tällainen yksilön korostaminen on suurin uhka Euroopan turvallisuudelle. Duginin mukaan ihmiset eivät ole vain yksilöitä vaan yhteisönsä, kulttuurinsa ja sivilisaationsa osia. Kansallisuutta ei voi vaihtaa, ei myöskään sukupuolta. Maahanmuutttajia pitää kohdella maahanmuuttajina – ryhmänä – ei yksilöinä. Euroopassa kansa on Duginin mukaan samaa mieltä. Vain poliittinen eliittti on yksilöiden lumoissa. Demokratiasta on tullut liberaalin vähemmistön valtaa.

Tähän päättyi Duginin haastattelu. Voi kysyä, mitä merkitsevät vaalien tulokset ja gallupien mielipidemittaukset. Populistipuolueiden kannatus länsimaissa ei sittenkään yllä korvin korkealle ja gallupeissa useissa maissa homoavioliitoilla menee erittäin hyvin.

Haastattelun voi kuunnella Areenasta, alkaa n. 30 minuutin kohdalta. Haastattelijana Samuli Suonpää.

areena.yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuossa ei sinällään ole mitään uutta, vaan kaikki rationalistit ovat tuon Venäjästä huomanneet.

Sitä paitsi stalinismi-kommunismihan oli uskonto, hyvinkin radikalisoitunut uskonto. Joten Venäjällä vain kieputaan uskonnoissa, eikä päästä siitä son**sta irti.

Venäjän umpiuskovaisen Duginin mukaan: "Liberalismi käsittelee ihmisiä yksilöinä. Tällainen yksilön korostaminen on suurin uhka Euroopan turvallisuudelle." ... "Maahanmuutttajia pitää kohdella maahanmuuttajina – ryhmänä – ei yksilöinä."

En malta olla sarkastisesti toteamatta Duginille että "iäisyys-uskonto sortuu käsittelemään jumalia yksilönä. Tuollainen yksilö-jumalan korostaminen on suurin uhka Euroopan ja koko maailmankin turvallisuudelle" .... "jumalia pitää kohdella jumalina - ryhmänä - ei yksilönä" :D

Harmi kun Ylen toimittajat heittäytyvät tuppisuiksi silloin, kun pitäisi kysyä olennaisia kysymyksiä iranisoi(s)tuvan lähi-itänaapurin ideologilta haastattelussa.

Kommenttia muokattu: 23.04.2017 klo 22:36
  human • 23.04.2017 22:25
Istuin siellä entisessä vakuutus- ja pankkimaailman Kansallissalissa luentoa kuuntelemassa. Ensimmäinen puoli tuntia oli ihan järkeenkäypää geopolitiikan tarkastelua, tietenkin Venäjän näkökulmasta. Mutta sitten seurasi tuota jutussa kuvattua purkausta. Jouduin poistumaan kahden tunnin jälkeen, joten kokonaisuus ehkä jäi puutteelliseksi. Mietin jutuntekoa ranneliikkeelle sieltä, mutta jäi muiden töiden jalkoihin. Joten hyvä, että aihe ilmaantui myöhemmin Ylelle.

Filosofi Karl Popper tuli mainituksi usean kerran. Hänhän oli keskiössä täällä Suomessa kokoomuksen 70-luvun alun ns remonttimiesten ajattelussa. Noina vuosina kokoomus pyrki karistamaan kansallismielisen neuvostovastaisuuden rattailtaan ja Popper oli kai siinä mielessä vaaraton ideologi silloin.
  jnsto • 23.04.2017 22:54
Kuulostaa demoniselta. Todella outoa ja pelkkää valehtemista: huijari!
  Kolmoisritti • 24.04.2017 00:14
Suomen etu on se että täällä tiedetään että Venäjä on _aina_ vain ja ainoastaan kieroileva sekä valehteleva uhka ja vihollinen ja sen tietää koko kansa nuorimmista vanhimpiin, Hangosta Nuorgamiin. Sitä se on ollut aina Novgorodin ajoista lähtien vuosituhat sitten ja on edelleen.

"Anna pikkusormi ja se vie koko käden". Normisuomalainen on viisas mitä tulee Venäjän kaltaiseen kehitysmaadiktatuuriin. Sodat, kymmenien tuhansien suomalaisten ryöstäminen orjiksi satojen vuosien ajan, ryöstö-, tappo- ja raiskausreissut, yleinen vähättely ja jatkuva oman edun tavoittelu keinolla millä hyvänsä sekä tietenkin venäläisten itsensä antama kuva: valehtelevat epärehelliset kauppiaat, ryöstely, taskuvarkaudet, roskaaminen, likainen yleiskuva, vähät välittäminen laista ja säännöistä.

Monien tutkimusten mukaan suomalaiset ovat Euroopan russofobisin kansakunta ja se tuo mukanaan paljon hyvääkin. Huonona tietenkin "ryssittely" jne., mutta Suomeen tällainen valeuutisointi ja räikeä venäläispropaganda ei uppoa. Se tulisi Putlerin kaltaisen kehitysmaaterroristivaltiota johtavan diktaattorinkin tietävän.
  ._. • 24.04.2017 08:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy