ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Puoskarit eivät luovuta. Annetaan toiminnalle vain uusi nimi ja homma jatkuu

JuhaniV • 06.03.2013 09:01 • 18 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA
Homojen muuttamiseen heteroiksi käytetty termi "eheyttäminen" on saanut julkisessa keskustelussa varsin kielteisen leiman. Termi vain vaihtoon ja homma jatkuu.

Homoja puoskaroivat ovat olleet nopeita käänteissään, joilla taataan toiminnan jatkuvuus ja rahastaminen. Kesätapahtuma Elävät Vedet –eheytymisviikko on nimetty uudelleen ELÄVÄT VEDET –OPETUSLAPSEUSVIIKKO.

Aslan on tässä muutoskohdassa edes hiukan rehellinen:
- Nimen muutoksen myötä haluamme selkeyttää, että Elävien Vesien -työn painopiste on hengellisyydessä: Jeesus kutsui ihmisiä ensi sijassa opetuslapsiksi. Kurssilla käytävän ohjelman sisältö on samankaltainen kuin aiemmin, joten kurssi antaa edelleen eväitä omaan opetuslapseus- ja eheytymisprosessiin.

***

Toisaalla YLEn MOT-ohjelman kautta julkisuuteen noussut, demoneista saarnannut ja niitä karkottanut Pirkko Jalovaara on HS:n kirjoituksen mukaan todettu myös yrittäneen manaamisillaan ajaa pois homoutta ja skitsofreniaa. Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalon ilmoituksen mukaan Jalovaara on saanut nyt täydellisen porttikiellon Kallion kirkon puhujaksi.

Kirkkoherra Teemu Laajasalo: "Tällainen opetus on luterilaisen opin näkökulmasta väärää, ihmisen terveyden näkökulmasta vaarallista, hengellisen vallankäytön näkökulmasta moraalitonta ja luterilaisen kirkon julkikuvan kannalta erittäin vahingollista".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Puhe puoskaripykälistä on tainnut säikäyttää - tai kirvoittaa kielelliseen kekseliäisyyteen.

Tähänkin asti ovat psykokultti Aslan ja suomalaiset eheytys-alakulttuurit pelanneet erilaisilla korteilla: välillä kyse on ollut mukamas faith-based psykoterapiasta (NARTH), välillä "sielunhoidosta", välillä on markkinoitu "vertaistukea", välillä on levitetty tuhattaiturillistakin pseukotiedettä - ja nyt onkin kyse uskonnonharjoituksesta.

Erilaisten kiertoilmausten ja peitetermien sepittely ja kielellinen notkeus on yhteistä kaikille uskomushoidoille: "Kurssilla käytävän ohjelman sisältö on samankaltainen (sic!) kuin aiemmin, joten kurssi antaa edelleen (sic!) eväitä omaan opetuslapseus- ja eheytymisprosessiin (sic!)."
  decoctor Sokal (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2013 12:35
Antoivathan homoaktivistitkin uuden nimen samaa sukupuolta olevien avioliittolaille. Sukupuolineutraali avioliittolaki vaihtui tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2013 15:51
E-a-h-, tiedät siis kuka antoi tämän uuden nimen. Antaapa tulla faktoja, kun olet noin hyvin informoitu. Olen kiinnostunut ihan vain historiankirjoituksen kannalta. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.
  JuhaniV • 06.03.2013 16:07
Tuo "Opetuslapseusviikko" on toisaalta aika kömpelö nimi, mutta toisaalta takana on tärkeä idea. Suomen perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden harjoittaa uskontoaan kenenkään sitä estämättä. Kun "eheyttäminen" ei mitenkään suoraan sovi uskonnonharjoittamiseksi, annettiin asialle uusi uskonnollinen nimi ja homma pelittää.

Ei tämä ole ensimmäinen kerta kun Aslan ja eheyttäjät ovat vedonneet uskonnonvapauteen, vaikka muuta puuhaavatkin juuri noiden käsitteiden alla.
  JuhaniV • 06.03.2013 16:21
Siis wau mikä argumentum ad logicam ja virheellinen analogia Ei_avioliittoja_homoille -trollilta. Milloinkohan keksii jotain tekemistä elämälleen?
  Homopallero • 06.03.2013 19:18
Juhani V.: "Tuo "Opetuslapseusviikko" on toisaalta aika kömpelö nimi, mutta toisaalta takana on tärkeä idea. Suomen perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden harjoittaa uskontoaan kenenkään sitä estämättä. Kun "eheyttäminen" ei mitenkään suoraan sovi uskonnonharjoittamiseksi, annettiin asialle uusi uskonnollinen nimi ja homma pelittää."

- Tällaiset käännökset ja väistöt olivat odotettavissa. Etenkin kun valtakunnallinen MIELENTERVEYSPOOLI nyt 26.2. kannanotossaa nosti esille "eheytykset" ja kiirehti puoskaripykäliä. Poolin, joka edustaa suurta joukkoa asiantuntija- ja potilasjärjestöjä, kannanotolla on painokkuutta.

Suosittelen jokaista etsimään Kotimaa24 SMS:n toiminnanjohtaja Marita Ruohosen, jolla on Poolin vetovuoro, tuoreen haastattelun ja lukemaan sitä. Paine on kasvamassa.

Juhani V.:"Ei tämä ole ensimmäinen kerta kun Aslan ja eheyttäjät ovat vedonneet uskonnonvapauteen, vaikka muuta puuhaavatkin juuri noiden käsitteiden alla"

Siksipä tarvitaankin Poolin vauhdittamia puoskarointeja rajoittavia, haavoittuvia ryhmiä suojelevia ja uhriutuneita voimaannuttavia pykäliä.
  decoctor Sokal (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2013 20:15
Laitoin tähän vielä linkit SMS:n Marita Ruohosen haastatteluun ja Mielenterveyspoolin aika suorasanaiseen lausuntoon:

www.kotimaa24.fi
www.mtkl.fi

Tapaus Jalovaarasta muistetaan, että tuokin maallikkoparantelija on julkimediassakin häätänyt "homouden ja skitsofrenian henkiä". "Valtaustilaterapiat" ja eksorsismi liittyvät toisiinsa ja löytyvät "eheytys"-oppien taustoista.
  decoctor Sokal (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2013 20:26
Aslan ry:n eheyttäjäpuuhamies Ari Puonti, joka on väsännyt useita valheellisia huuhaakirjoja homoudesta, toimii nykyään myös Amerikasta lähtöisin olevassa kiihkouskovaisten Uusi viini -liikkeessä pastorina. Se on käytännössä sama asia kuin Alfa, jonka jatkojalostettu muoto on Healing Rooms -rukousklinikat, joissa rukoillaan mm. homoudesta parantumista.

www.healingrooms.fi

Kuviot ovat niin monimutkaisia, että niistä on välillä vaikea saada selvää. Ilmeisesti Aslan ei enää tuota tarpeeksi, joten Puonti on kehitellyt uusia konsteja eli edistää amerikkalaisfundisten vaarallista huuhaata Suomessa.

helsinkivineyard.fi

helsinkivineyard.fi

Edellä mainitut kuuluvat niiden ryhmien joukkoon, jotka hyökkäävät homoja ja muita omasta mielestään poikkeavia vastaan yrittäen aivopestä.
Puoskarit perustavat jatkuvasti uusia yhdistyksiä ja keksivät uusia termejä, mutta sama vahingollinen toiminta jatkuu.

Kommenttia muokattu: 07.03.2013 klo 00:17
  Havainnoija • 07.03.2013 00:07
En ymmärrä mikä tässä ehetymishoidoissa on niin paha asia että se pitäisi kieltää lailla ..Eihän sinne ketään homoa pakosta raahata ehetymään enkä oikein tajua että ketä se loukkaa jos joku jätkä on päättänyt ryhtyä heteroksi sehän on vain iloinen asia sen perheelle että lapsenlapsia on toivon mukaan tulossa...
  Janne87 (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2013 00:21
Jos ei kerran ymmärrä, kannattaisiko siinä tapauksessa ottaa selvää kuinka tuhoisaa eheytyspuoskareiden harjoittama seksuaalisuuden ja itsetunnon sabotoiminen on ennen kuin lähtee kommentoimaan tuollaista roskaa.

Ja jos ei senkään jälkeen ymmärrä, on Janne Nousiaisen tehtävä valinta homofobisten uskomustensa ja totuuden uskomisen ja moraalisen selkärangan hankkimisen väliltä.
  Homopallero • 07.03.2013 10:43
Tavallaan asiaan liittyen tämäkin "taannoinen":

”What harm would it do, if a man told a good strong lie for the sake of the good and for the Christian church ... a lie out of necessity, a useful lie, a helpful lie, such lies would not be against god, he would accept them.”
– Martin Luther, Lying: Moral Choice in Public and Private Life.
  human • 07.03.2013 16:42
Anteeksi sinä "Ei avioliittoja homoille" -nimimerkki: Miksi olet jatkuvasti täällä Gay-sivustoilla kommentoimassa, jos koet valtavaa tuskaa tämän ihmisarvoisen tasavaretaisuuden toteutumisesta? Onko se pois jotenkin Sinulta? Haluatko "pelastaa meidät syntiset"? Oletko arvokkaampi Jeesuksen silmissä lietsomalla homofobista vihaasi täällä?

Oikeasti, älä jaksa: Itse ainakin menen reilusti helvettiin, jos rakkauteni on väärin. Älä turhaan siis käytä aikaasi meihin syntisiin. Mene pelastamaan heteroita joihin itsekin kuulut (muka) ja joilla on varmasti paljon omantunnontuskia. Ihan oman mielenterveytesi puolesta.
  AnteroHKI (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2013 20:44
"Anteeksi sinä "Ei avioliittoja homoille" -nimimerkki: Miksi olet jatkuvasti täällä Gay-sivustoilla kommentoimassa, jos koet valtavaa tuskaa tämän ihmisarvoisen tasavaretaisuuden toteutumisesta? Onko se pois jotenkin Sinulta? Haluatko "pelastaa meidät syntiset"? Oletko arvokkaampi Jeesuksen silmissä lietsomalla homofobista vihaasi täällä?

Oikeasti, älä jaksa: Itse ainakin menen reilusti helvettiin, jos rakkauteni on väärin. Älä turhaan siis käytä aikaasi meihin syntisiin. Mene pelastamaan heteroita joihin itsekin kuulut (muka) ja joilla on varmasti paljon omantunnontuskia. Ihan oman mielenterveytesi puolesta."

Voi voi, näyttää ottavan koville.

Käyn täällä sivustolla sen takia, että täältä saa hyvin tietoa esim. siitä, missäpäin maailmaa homot ovat ehkä saamassa (etu)oikeuksia. Pidän myös keskustelemisesta, joten siksi kommentoin tänne.

Tiedoksi vaan, että en ole koskaan käyttänyt täällä sivustolla mitään jeesusargumentteja.

On typerä kysyä, olisiko homoliitot jotenkin minulta pois. Yhtä hyvin voi kysyä, mitä se on sinulta pois, jos sisarusparit menevät naimisiin. Kysymys on loppupeleissä arvoista. Itse pitäydyn luonnollisissa arvoissa, enkä yritä tehdä luonnottomasta luonnollista.

Taidat olla, AnteroHKI, joku Homopalleron luoma feikkinikki.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 08.03.2013 00:07
Lähisukulaisten liitoilla on selvä maallinen haitta näiden mahdollisille jälkeläisille. Avioliitoilla kahden samaa sukupuolta olevien aikuisten välillä ei ole mitään maallista haittaa vaan paljon maallista hyötyä sekä asianomaisille että yhteiskunnalle.

Kiva kun myönsit että tätä vastaan ei tosiaan ole kuin uskonnollisia ja älyllisesti kestämättömiä argumentteja jossa sinä taidat nyt viitata homouden luonnottomuuteen. Harmi vaan et tutkimus kertoo näin: "research showed that same-sex behavior is a nearly universal phenomenon in the animal kingdom, common across species." (http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals)

Onko sulla muita älyttömiä argumentteja kuin tuo vanha luonnottomuus kortti jota myöskin heiluteltiin kun tummaihoiset ja valkoihoiset ekoja kertoja länsimaissa avioliittojaan suunnitteli.
  nameles • 08.03.2013 07:30
Jäin miettimään jos puhuitkin että homoliitot ovat luonnottomia niin sit sinun olisi hyvä lukea tää: "Monogamy is so rare in the animal world that only 3-5 % of the mammals are known to form lifelong pair bonds" (http://news.softpedia.com/news/Monogamy-is-an-Oddity-42006.shtml)

Selkeesti jos sua 'luonnollisuus' ajaa eniten niin sinun pitää nyt ajaa kaiken avioliiton kieltämistä koska luonnollistahan selkeästi eläinkuntaa katsoen olisi että me kaikki naidaan keskenämme?

Vai oliko tää luonnollisuuteen vetoaminen taas tätä mutua jota ei muka saa kyseenalaistaa koska kyse on luonnollisuudesta sinun pääsi sisällä eikä niinkään ns. todellisuudessa jonka me valitettavasti jaamme.
  nameles • 08.03.2013 08:02
"Voi voi, näyttää ottavan koville.

Käyn täällä sivustolla sen takia, että täältä saa hyvin tietoa esim. siitä, missäpäin maailmaa homot ovat ehkä saamassa (etu)oikeuksia. Pidän myös keskustelemisesta, joten siksi kommentoin tänne.

Tiedoksi vaan, että en ole koskaan käyttänyt täällä sivustolla mitään jeesusargumentteja.

On typerä kysyä, olisiko homoliitot jotenkin minulta pois. Yhtä hyvin voi kysyä, mitä se on sinulta pois, jos sisarusparit menevät naimisiin. Kysymys on loppupeleissä arvoista. Itse pitäydyn luonnollisissa arvoissa, enkä yritä tehdä luonnottomasta luonnollista.

Taidat olla, AnteroHKI, joku Homopalleron luoma feikkinikki."

Reps! Kuka se tänne kirjoitteli "Konservatiivina" ja ties minä muuna ennen kuin keksi tuon mauttoman luonnottomuuden nimimerkikseen? Minähän nimenomaan olen ainoa tässä maailmassa, joka näkee EAH:n näennäisargumentaation lävitse, aivan. Minulla ei ole mitään tekemistä nimimerkin "AnteroHKI" kanssa.

Käyt täällä sivustolla vihapuheinesi siksi, koska olet pahasti kaapissa etkä voi sietää sitä, että muut homot haluavat samat oikeudet sellaisina kuin ovat. Siinä ne sinun etuoikeutesi = kaikki eivät tee niin kuin sinä haluat. Orastava narsistinen persoonallisuushäiriö toisin sanoen.

Mitä keskusteluun tulee, Ei_avioliittoja_homoille vaan jauhaa parempaa yleistä tietämystä vastaan ja urputtaa insestistä, kun ei osaa suoraan kertoa, mitä vikaa tasa-arvoisessa avioliitossa on. Samaa on toistunut jo puoli vuotta.

Surkeasti epäonnistunut ja typerä analogia kumotaan taas tuossa ylempänä namelesin kommentissa, mutta missä on Ei_avioliittoja_homoille -trollin vasta-argumentti? Jokainen voi selata näitä EAH:n "keskusteluja", jossa k.o nimimerkki poistuu aina lopulta väittelystä häviäjänä, koska todellisuus puhuu häntä vastaan.

Ei ole jeesusteluja vielä kuulunut ei, mutta Ei_avioliittoja_homoille ei silti mistään maallisesta koskaan puhukaan. Hänellä on aivan oma, uskonvaraiseen luontojumalaan pohjautuva aukkoinen käsitys luonnollisuudesta ja siihen liittyvistä "arvoista".

Ihan hykerryttää ajatella kuinka "luonto" tarkoittaa maaperää, meriä ja elukoita ja "luonnollisuus" kaikkea, mikä on fyysisessä maailmassa olemassa. Miten joku voi olla noin sivistymätön taikauskoinen, joka yrittää tehdä luonnollisesta luonnotonta? Voit inhota homoja koko kateutesi mitalla, ei se meistä luonnottomia tai sairaita tee.

Jos esittäisin EAH:n luonnollisuuspuheet jollekin biologian ammattilaisille, ei naurulle tulisi loppua. Niin totaalisen pihalla ja mauton tämä häirikkö on. "Ihan hetero" homosivustolla päivystämässä "homojen etuoikeuksien etenemistä"? Hanki elämä!
  Homopallero • 08.03.2013 10:16
Heitin muuten näin matinkyläläisenä seuraavan Espoon palauteboksiin:

"Ovatko Espoon kaupungin omistamien kiinteistöjen käytöstä päättävät tahot tietoisia siitä, että Matinkylän ja Albergan kartanoissa toimiva "Healing Rooms" -"rukouspalvelu" on osa USA:sta käsin johdettua äärifundamentalistista lahkoa, joka m.m. harrastaa puoskaroinniksi luokiteltuja homoseksuaalien n.s."eheytyshoitoja"?

Ehdotan, että kaupunki sanoutuu täysin irti k.o. järjestöstä eikä anna tilojaan sen käyttöön."
  Pete • 08.03.2013 10:57
Healing Room- toiminta ei mitenkään varsinaisesti liity homoseksuaalisuuteen. Sinne saa tulla pyytämään rukousta minkä asian puolesta tahansa. Rukoiltava itse määrittää rukouksen aiheen, ja sitä kunnioitetaan. Olen itse ollut mukana aloittamassa toimintaa ja koulutuksessa, eikä homoseksuaalisuudesta puhuttu halaistua sanaa. Sinne ovat kaikki tervetulleita. Olen kristitty, enkä vihaa homoja mitenkään. Älä sinäkään vhaa meitä.
  rukoileva (ei rekisteröitynyt) • 20.04.2014 21:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy