ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Puolaan ei saada rekisteröityjä parisuhteita

vaeltaja2006 • 04.07.2012 07:00 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Puolan parlamentin oikeusvaliokunta torjui sosialidemokraattien ja ns. Palikot-liikkeen ehdotuksen rekisteröidystä parisuhteesta. Asia ei pääse parlamentin keskusteluun. Hallitus valmistelee kuitenkin lakiehdotusta, joka kieltäisi homoihin ja lesboihin kodistuvat vihapuheet.

Oppositiossa olevat sosialidemokraatit ja uusi, liberaali kansanliike, ns. Palikot-liike olivat tehneet lakiehdotuksen rekisteröidystä parisuhteesta. Hallitseva puolue, Kansalaisfoormi, esti lain pääsyn valiokuntaa pidemmälle. Kansalaisfoorumi voitti edelliset vaalit ja muodosti hallituksen. Puolueessa perustellaan asiaa niin, että rekisteröity parisuhde olisi perustuslain vastainen, koska perustuslaissa avioliitto on miehen ja naisen liitto. Vastaavanalainen perustuslaki on Liettuassa, Bulgariassa, Latviassa ja Unkarissa.

Hallituspuolueessa, Kansalaisfoorumissa, on kuitenkin asiasta ristivetoa, ja muutama kuukausi sitten yksi puolueen kansanedustaja ehdotti rekisteröityä parisuhdetta, jota sovellettaisiin sekä homo- että heteropareihin. Samaan aikaan on tekeillä laki, jolla kiellettäisiin vihapuheet homoja ja lesboja vastaan. Absoluuttisesti uudistuksia vastustaa Laki ja järjestys -puolue, jonka johdossa on ollut veljespari Kadzinsky.

Palikot-liikkeen riveistä valittiin viime vaaleissa parlamenttiin yksi homoaktivisti ja yksi transihminen. Liike syntyi yhden poliitikon ympärille ja menestyi vaaleissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy