ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Puhallettava "Paras homoystävä" -nukke pois myynnistä - kauppaketju pyysi anteeksi

Sami Mollgren • 28.09.2013 11:40 • 2 kommenttia. UUTISET: YLEISET • EU
Brittiläinen kauppajätti Tesco veti myynnistä tiettyjä homoihin liittyviä stereotypioita toistavan puhallettavan "Gay Best Friend" -nuken ja ilmoitti olevansa hyvin pahoillaan sen päätymisestä myyntiin.

- Yhteistyökumppani oli syötettänyt tuotteen verkkosivuille, mutta se poistettiin välittöästi koska se oli meistä loukkaava. Verkkosivun olisi pitänyt poistua silloin, ja me tutkimme, miksi se on yhä esillä kaksi kuukautta myöhemmin. Meillä on hyvin selkeät säännöt kolmansille osapuolille, jotka lisäävät tuotteita verkkosivuille, ja olemme hyvin pahoillaamme, ettei tässä tapauksessa niitä ole seurattu, kertoi Tescon edustaja PinkNews-verkkosivustolle.

Ihmettelyä herätti myös se, että verkkosivujen tuotetiedoissa sana "gay" oli sensuroitu muotoon "g*y".

- Jos Sinkkuelämää ja Will & Grace ovat opettaneet meille jotakin, niin sen, että parhaat homoystävät ovat tätä päivää. Vaikkei nuken omasta pukeutumisestaan olekaan paljon kerrottavaa, niin puhallettava G*y Best Friend on valmis antamaan sinulle muotineuvoja, kertomaan suurelta näyttävästä peffastasi ja piruilemaan kaikille, jotka eivät käytä Jimmy Choon kenkiä, valistettiin Tescon nettisivuilla tuotetiedoissa.

PVC-muovista valmistetun 50 senttiä pitkän, runsaat 10 euroa maksavan tuotteen ilmoitettiin olevan sopiva 3-4-vuotiaille. Tuote on yhä myynnissä Amazonin ja Ebayn verkkokaupassa, jossa sen kerrotaan olevan täydellisen hauska lahja ystävälle tai kolleegalle. Amazonin tuotetietojen mukaan nukkea on ollut saatavissa vuodesta 2009 lähtien.

- Emme voi kuvitella, miksi kukaan nainen ostaisi puhallettavaa parasta homoystävää, kun Britanniassa on kaksi miljoonaa aitoa - ja useimmat paremman näköisiä kuin Tescon kalpea jäljennös, sanoi Ben Summerskill Stonewall-järjestöstä PinkNewsille.

Tescosta on vahvistettu PinkNews-sivustolle, ettei kukaan olle ostanut tuotetta jälleenmyyjältä. Yrityksen IT-väen kerrotaan myös parhaillaan selvittävän, miten miten tuotteen linkit saisi pysyvästi pois.

Aiemmin viikolla Tesco ja toinen kauppaketju Asda vetivät myynnistä mielenterveyspotilaita väkivaltarikollisina kuvaavat halloween-asut.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuolla nukke-jutulla ja Will & Gracella on kyllä tosiaan elävä yhteyskin:

www.youtube.com

- - -

Will & Gracen Will-näyttelijä Eric McCormackista voisi toki muistuttaa kiltimmälläkin myyntituotteella: img.photobucket.com

Eikä tuo sarja olisi juurikaan mitään ilman Jack McFarlandia (Sean Hayes) ja Karen Walkeria (Megan Mullally) : )

www.youtube.com

www.youtube.com
www.youtube.com

www.imdb.com www.imdb.com

- - -

Sinällään tuossa kohua herättäneessä ja tunteita nostattaneessa, puhallettavassa nukessa on myös yleiseurooppalaista homo-stereotypia-väritys-symboliikkaa :

vaaleanpunainen pusero, kolmiomaisen harteikkaalla vartalolla viittaa natsi-Saksassa keskitysleireille tuomittujen homo- ja bi-miesten puseron rintaan laitettuun vaaleanpunaiseen kolmioon

vaaleansiniset pöksyt viittaavat Venäjään, jossa vaaleansinistä pidetään homojen värinä

punerva tukka viittaa siihen että homo-miehillä on sisua ja luonnetta, pärjätä tässä maailmassa, heikon itsetunnon omaavien homofoobikoiden kanssa ; )

- - -

Amazonissahan on ollut ja on myynnissä kaikenmoista muutakin homo-maitten ja -taivaitten väliltä

www.amazon.com
ja samaa muuallakin www.overtherainbowshop.com

Kommenttia muokattu: 28.09.2013 klo 18:32
  human • 28.09.2013 14:00
Eiköhän ainoa tarpeellinen analyysi tässä yhteydessä ole muotoa wtf? PVC-muovinen tavara, joka viskataan saman tien roskiin? Ostakaa kukkia. Ostakaa kukkia!
  Masa • 28.09.2013 20:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy