ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Priden erikoisnäytös: Kaapistatuloelokuva, jossa ei surkutella homojen kohtaloa

vaeltaja2006 • 02.07.2017 18:25 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Erikoisnäyttäntonä esitettiin Priden päätöspäivänä tuore suomalainen elokuva ”Pihalla”. Siinä kesämökkinaapureiden pojat tutustuvat toisiinsa, ja samalla on tultava kaapista. Kaapistatulo voi sisältää hassuja tilanteita, joille saa nauraa.


Elokuva sai ensi-iltansa San Franciscossa hlbti-elokuvafestivaaleilla juhannuksen aikaan. Vastaanotto oli erittäin positiivinen. Ohjaaja Nils-Erik Ekblom kertoi, että suomalaisnuorten kohellukset välittyivät myös amerikkalaiselle yleisölle ja naurua riitti. Mutta on elokuvassa muutakin kuin naurun aihetta. Kaapistatuloa valmistelevalle nuorelle tilanteet vaikuttavat luultavasti hyvin aidoilta ja antavat ehkä rohkeutta asiasta puhumiseen esim. omille vanhemmille. Painostusyritykset heteroseksiin kotibileissä olivat piinallista katsottavaa ja lähellä henkistä kiusaamista. Vaikeassa identiteettivaiheessa nuori tarvitsee eniten rauhaa.

Elokuva on täynnä kauniita lähikuvia päähenkilöistä. Ympäristönä on suomalainen kesämökkimaisema parhaimmillaan. Veneellä lähdetään keskikaljabaariin. Viinasekoiluja ja huumehörhöilyjä oli aika paljon. Vähemmälläkin viinalla olisi ehkä saavutettu sanoma. Elokuvaa kuvattiin kolmetoista päivää.

Priden erikoisnäytös oli myös elokuvan ensiesitys Suomessa. Näyttelijöitä oli paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin. Mikko Kauppila 21-v. näyttelee Mikua eli kaapista ulos pyrkivää nuorta. Toinen nuori mies on Valtteri Lehtinen 20-v. He ovat elokuvan päätähtiä ja elokuvassa he ovat 17-vuotiaita. He ovat jollain tavoin uusia kasvoja. Näin he kertovat aikaisemmista teatteri- ja elokuvatöistään, ensin vastaa Mikko Kauppila:

Elokuvan kieli on nuorten kieltä. Moni sana jäi epäselväksi ja vastaus löytyi englanninkielisestä tekstityksestä. Myös Mikko ihmetteli joidenkin sanojen merkitystä. Hän on Tampereen seudulta. Kääntäjälle työ on vaativa, koska luultavasti mitään sukupuolielimiin liittyviä sanontoja ei sellaisenaan voi kääntää.

Yleisöä kiinnosti se, millaista oli tehdä tällaista elokuvaa. Näin pojat kertovat, ensin Valtteri, sitten Mikko:Muitakin näyttelijöitä oli paikalla, mutta keskitymme tässä vain päätähtiin.

Setan varapuheenjohtajan Aleksi Koiviston mukaan elokuva on varmasti tärkeä monelle kaapistatulon parissa ponnistelevalle. Aika on otollinen. On ollut monta homoaihetta käsittelevää elokuvaa, mm. Tom of Finland ja Skam. Hän toivoo elokuvalle hyvää menestystä.Elokuvan traileri YoutubessaKatso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nauraminen elokuvien homoille on vaikea asia. Aikaisempina vuosikymmeninä kuului naurun röhötystä joka kerran, kun kuvaruudulla nähtiin homosuudelma. Se oli pahantahtoista naurua. Tämä elokuvayleisö nauroi koomisille tilanteille ja se nauru oli luultavasti hyväntahtoista.
  vaeltaja2006 • 03.07.2017 05:33
Tämä taisi olla vain kutsuvieraille? En ainakaan huomannut sitä Priden virallisessa ohjelmassa. Harmi. Olisi ollut kiva nähdä.

Sen sijaan Vinokinon ilmaisleffa Pushing Dead HIV+ -henkilön elämästä oli todella hyvä ( pridekino.vinokino.fi ). Suosittelen kun luultavasti tulee syksyllä varsinaiselle festarille.

Tietääkö kukaan mitä kuuluu tälle suomalaiselle homoleffalle, jonka piti tulla keväällä ulos? Tämä hetki kaislikossa ( ranneliike.net ). Eikö leffaa tehty ollenkaan? 79% £3000-rahankeräystavoitteesta saatu Indiegogo Campaignin mukaan eli eikö rahaa löytynyt tekoon riittävästi? Mutta YLEkin mukana?!?

Kommenttia muokattu: 08.07.2017 klo 13:17
  pekka.punavuori • 08.07.2017 13:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy