ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pressiklubi: Timo Soinia eivät suutelut kiinnosta

vaeltaja2006 • 25.05.2013 10:38 • 41 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA

Välillä on vaikea saada selville, millä tuolilla Timo Soini istuu, ja minkä pöydän ääressä.
Perjantai-illan pressiklubi-ohjelmassa Timo Soini antoi jälleen kyytiä haaveille tasa-arvoisesta avioliitosta. Soinille näytettiin Image-lehteä, jossa samaa sukupuolta olevat julkkikset suutelevat toisiaan, esim Valtaoja ja Hämeen-Anttila. Soini ilmoitti, ettei hän aio sellaista juttua lukea. Ei kiinnosta pätkääkään eikä kiinnosta valtaosaa Suomen kansasta. Image-lehden entinen päätoimittaja Matti Apunen on nähnyt vastaavaa lähes joka päivä lätkäkaukaloissa ja futiskentillä. Hienoja kuvia Imagessa. Susanna Kuparinen muistutti, miten Breznev ja Honecker suutelivat intohimoisesti jo rautaesiripun aikaan. Silloin suutelukuvista ei noussut mitään meteliä.

Soini näkee tasa-arvoisessa avioliittolaissa pienen marginaaliryhmän pyrkimyksen ajaa omaa asiaansa median avulla. Suurta kansaa vouhotus ei kiinnosta. Toimittajat ovat lähteneet mukaan, kun heillä on ”oma lehmä ojassa”. Onko siis toimittajien keskuudessa poikkeuksellisen paljon homoja? Soini korjaili puheitaan: ilmeisesti ei, mutta tässä nähdään trendi. Lähdetään vauhkoontumaan yhteen suuntaan. Mutta Soinin mielestä avioliitto on miehen ja naisen liitto niin kuin tuoli on tuoli ja pöytä on pöytä.

Muita keskustelijoita tällainen tiukka linja ihmetytti. Kuka sen määrää, miten ihmiset saavat rakastaa toisiaan. Susanna Kuparinen epäili, ettei henkiolentoja kiinnosta, miten ihmiset rakastavat. Matti Apusen mielestä kukin harjoittakoon rakkautta omalla tavallaan. Asiasta on tullut ”mediaseksikästä”, koska seksi on seksikästä. Viime kädessä on kuitenkin puhe oikeuksista, ja se on Apusen mukaan hyvä puheenaihe.

Mutta kuka sen määrää, että avioliitto on miehen ja naisen liitto? Soinin mukaan: biologia, terve järki ja traditio. Susanna Kuparinen suositteli kuitenkin Soinille hieman ”arvouteliaisuutta”. Kannattaa lukea Imagen juttu. Mutta Soini ei halua lukea: ”Sitä postia tulee ihan tarpeeksi”.
Toinen keskusteluteema koski Ruotsia, mellakoita ja ghettoutumista. Joihinkin kaupunginosiin on kerääntynyt paljon maahanmuuttajia. Tv-kuvissa ja lehtihaastatteluissa vannotaan, että tämä on vapaussotaa. Apusen mielestä tässä on pikemminkin kysymys vandalismista tai siitä, mitä Helsingin Sanomien kommentaattori esitti: maahanmuuttajat ovat saaneet oman ”näyttämön”. Jollain näyttämöllä heidät huomataan, ja se näyttämö on luotu nyt Ruotsin kaupunkien lähiöihin. Mielenkiintoinen näkemys: jos ei menesty Idoleissa tai Talentissa, voi luoda oman näyttämön, ja medianäkyvyys on taattu.

Mutta entä ghettoutuminen? Ruotsalaisissa ghetoissa maahanmuuttajien osuus on korkea. Siinä syntyy vahva voimantunne ja maan lakien tilalle tuodaan omat lait. Tulee mieleen homoghetot esim. amerikkalaisissa suurkaupungeissa 1970-80-luvuilla. Homoghetoissa ensimmäistä kertaa koettiin ,että saa näkyä ja saadaan ääni kuuluviin. Syntyi mm. pride-marsseja ja monenlaista omaa toimintaa. Se oli tärkeää homojen identiteetille. Homoghetoissa homot olivat kuitenkin aina prosentuaalisesti vähemmistönä, enemmistön seassa, mutta he olivat nuoria ja näkyivät katukuvassa. 1990-luvulla homoghetot alkoivat hiljalleen purkautua. Entisille homoalueille alkoi muuttaa uutta varakasta keskiluokkaa. Siitä huolimatta kaiholla muistellaan hienoja homoyhteisöjä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
yli puolet suomessa kannattaa tasa arvoista avioliittoa, taisi se soinilta unohtua. enemmistö suomen kansasta on liberaaleja, mutta soinin persuliini puolueen äänestäjistä asia on toisinpäin ja kun soini ei kuuntele muita niin jää mielikuva että hänen mielipiteensä tasa arvosta olisi enemmistössä
  puppeliassi • 25.05.2013 11:26
Eiköhän se "mediavouhotus omien pikku juttujensa kanssa" olen nimenomaan perus(teettomien)suomaisten oma "juttu".

Soinihan tosin pelkäsi jo yli kaiken hallitusvastuunkin ottamista ja jättäytyi seinäruusu-poliitikoksi vikisemään hallituksen tekosista. Ilmeisen samoin oletus-hetero-enemmistöä edustava Soini, vähemmistö-puolueineen, pelkää myös 2 % homo- tai lesbovähemmistöä ja 10-15 % bi- ja trans-vähemmistöä.

Mielellään "perussuomalaisuuteen" ei kuitenkaan haluaisi liittää pelkuruutta, sillä sehän saattaa häpeään eritoten isoa ortodoksi-kasvattia vastaan puolustautuneet sotaveteraanimmekin :P

Toisaalta, voihan perus(teettomat)suomalaiset olla nimenomaan se ns. koulukiusaajien poppoo.

Kommenttia muokattu: 25.05.2013 klo 11:58
  human • 25.05.2013 11:57
Soinin asenne kuvastaa osuvasti homovastaisten järjenjuoksua: mitä vähemmän otan huomioon, mitä vähemmän tiedän, sitä helpompi on vastustaa.
  Homopallero • 25.05.2013 12:05
human itseasiassa tutkimusten mukaan homoja on n.5% väestöstä ja bi ihmisiä 5-10%. trans ihmisistä en tiedä, mutta varmaan alle puolet homojen määrästä, eli 10-17% seksuaalivähemmistöjä on.
  puppeliassi • 25.05.2013 12:06
Timo Soini kuuluu katoliseen kirkkoon joka hänen omien sanojensa mukaan on “armorikas kirkko”. Kummallista vain on ettei hänen omassaan, ilmeisesti aikalailla ahtaassa maailmankuvassaan tuo “armollisuus” ei tule mitenkään esille.
Tämä asenne heijastuu käsittääkseni koko perussuomalaiseen puolueeseen, ainakin mitä tulee taannoisiin keskusteluihini täkäläisen ps-kansanedustaja Maria Tolppasen kanssa. Kyseinen, sosdemtaustainen nainen otti markkinoimastaan “edistyksellisyydestä” huolimatta hyvin kielteisen kannan tasa-arvoista avioliitolakiesitykseen perustellen sitä muun muassa “perinnönjakoon” liittyvillä kysymyksillä. Totesin tuolloin hänelle että eipä hän tietysti voi puolueensa miesten pelossa mitään muuta todetakaan! Hyvä esimerkki ps-yhdenvertaisuudesta ja oli Timo Soinin sosdem. puolueen ministerikierrätykseen kohdistunut suunsoitto. Perussuomalaiset haluavat näköjään leimautua "kansallisdemokraattiseksi" äijäpuolueeksi jossa naisille annettu ohje kuuluu "ole sinä kaunis ja keitä meille kahvia".
Timo Soinin jyrkkä ei tasa-arvokysymisissä ei lupaa hyvää kun syksyllä eduskuntaa kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta sillä perussuomalaiset kansanedustajat eivät “jumalansa” kannanotoista taatusti edes uskalla poiketa. Erilaisen mielipiteen esittäminen kun voisi heidän kohdallaan tietää oven näyttöä koko lafkasta.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 25.05.2013 12:08
Timo Soini osoitti jälleen typeryytensä halveksimalla kanssaihmisiään eli meitä Suomen kansalaisia.

Pidän Soinia maanpetturina siinä mielessä, että hän noudattaa vieraan vallan eli Vatikaanissa pääpaikkaa pitävän roomalaiskultin ihmisvihamielistä agendaa, vaikka hänen tehtävänsä olisi toimia suomalaisten parhaaksi maamme perustuslain ja yhdenvertaisuuslakien mukaan. Soinin osoittama halveksunta kansanryhmää eli meitä kohtaan todistaa sivistymättömyydestä ja käytöstapojen täydellisestä puuttumisesta.

Kommenttia muokattu: 25.05.2013 klo 13:29
  Havainnoija • 25.05.2013 12:54
Tuoli on tuoli ja pöytä on pöytä. Vai onko? Entäs jos istuu lattialla ja käyttää tuolia pöytänä? Entäs jos istuu pöydällä ja käyttää tuolia pöytänä? Entäs jos istuu tuolilla ja käyttää toista tuolia pöytänä? Entäs jos istuu pöydällä ja käyttää toista pöytää pöytänä? Entäs jos hajottaa pöydän ja rakentaa siitä tuolin? Entäs jos hajottaa tuolin ja rakentaa siitä pöydän?
  nella (ei rekisteröitynyt) • 25.05.2013 13:41
Pakko myöntää, että nyt oli aika sekava metafora tämä tuolin ja pöydän välinen liitto. Ja eikö pöydät usein osteta yksitellen ja tuolit ryhminä? Miksei kukaan ajattele sohvia! <ironia-symboli>
  Ossi Halme • 25.05.2013 14:15
Luulen, että Soinilla ei ole nyt kaikki tavarat hyllyssä. Osa lipaston laatikoista saattaa myös olla tyhjiä. Vaan mitä mahtaa ollakaan kaapissa?
  smo • 25.05.2013 14:23
Katsoin Pressiklubin uteliaana erityisesti Timo Soinin vuoksi. Ruben Stiller ohjelman vetäjänä tiesi Soinin nuivan asenteen ja ihan kiusallaan jopa ehdotti elekielellä pientä imuttelua. Sen Soini torjui koko habituksellaan. Herkullinen tilanne. Stiller lahjoitti Soinille Image-lehden, johon Soini ei koskenut. Kanssakeskustelija ehdotti Soinille suojakäsineitä. Matti Apusen kommentit tähän Soinin väistelemään aiheeseen olivat aikuisen miehen puhetta.

Soinilla on minun arvioni mukaan selvä tunnepuolen ongelma, johon hän ei osaa suhtautua kuin vain väistämällä. Jos miehellä on oma identiteetti tasapainoisesti hallussa, ei tuollaista julkista torjuntaa oman miehisyyden varjelemiseksi tarvittaisi lainkaan. Toki Soinin puheessa julkisuudessa on politiikka tietenkin aina mukana.

***

Vaeltaja: "Jollain näyttämöllä heidät huomataan..."

Palasin juuri Lontoosta. Satuin kulkemaan kaupungilla samaan aikaan, kun kaksi miestä teloitti sotilaan varuskunnan edustalla toisella puolen kaupunkia. Lontoossa/Englannissa tapaus oli merkittävä. Se tulkittiin heti terroriteoksi. Tapahtuma kuului kaupungilla monien hälytysajoneuvojen ääninä ja taivaalla pörräävien useiden helikopterien kiertelynä. Hotellille tultuamme tapahtumia saattoi seurata televisiosta tosiajassa. Helikopterista välitettiin suoraa kuvaa tilanteesta. Ennen poliisien saapumista paikalle, toinen teloittajista esiintyi ohikulkijan videokameralle kädet veressä ja lihakirves vielä kädessä. Hän julisti omaa sanomaansa. He saivat haluamansa näyttämön. Kaksi teloittajaa eivät poistuneet paikalta, vaan jäivät odottamaan poliisien saapumista.

Tutkinnan viime vaiheita en ole ehtinyt seuraamaan. Vaikuttaa tällä hetkellä siltä, että muslimeiksi identifioituneet miehet ja heidän ryhmänsä ei ole saanut ääntään kuulumaan englantilaisessa yhteisössä ja mahdollisesti muuallakaan. He päättivät tehdä tällaisen äärimmäisen teon. Sille voi löytyä myös muita syitä.

Mietin myös homomiehiä kautta maailman. Olemme olleet sivuun torjuttu ryhmä. Mieleeni ei tule ainuttakaan tapausta, jossa oman asian esilletuomiseen olisi tarvittu näin vakavia tekoja. Juuri nyt ajattelen, että homot ovat edenneet oman asian ajamisessa tasaisesti painostusta lisäten. Osalle heteroita nyt homojen saama/hankkima julkisuus on saattanut tulla yllätyksenä ja uhkana, jonka torjumiseen ja vastustamiseen on tarvittu suuria mielenilmaisuja (Pariisi), homojen murhia (USA) ja jopa mahdollisimman näyttävä julkinen itsemurha (Pariisin Notre Dame -kirkossa).

Ajattelen tätä homojen "hidasta hivuttautumispolitiikkaa" hyvänä linjana. Edetään siis koko ajan, joskus millimetri kerrallaan, mutta edetään kuitenkin.
  JuhaniV • 25.05.2013 15:00
Olen edelleen sitä mieltä, että Timo Soinilla katolista uskoa tunnustavana ei ole minkäänlaista valtuutusta kutsua itseään "perussuomalaiseksi", puhumattakaan siitä, että hän toimii samannimisen puolueen puheenjohtajana.
Suomi on maailman toiseksi luterilaisin maa. Norja on ykkönen.

Soini on pyrkyri ja feikki.
  Pete • 25.05.2013 18:47
Pete, kuten viime vaalit sen osoittivat, hyvin moni suomalainen arvioi Soinia aivan toisin kuin sinä. Syitä siihen toki olemme täälläkin pohtineet yhdessä ja moneen kertaan. ;-)
  JuhaniV • 25.05.2013 18:59
Tosi on, Juhani,

Voi kun muutkin ja muillakin foorumeilla pohtisivat :-(

En itse ole lainkaan uskonnollinen, mutta en voi kuin olematonta hattua taas nostaa omalle SUOMALAISELLE luterilaiselle kirkollemme; siis Kallion seurakunnalle ja sen Kirkkoherra Teemu Laajasalolle, joka on paitsi sateenkaariväen aktiivinen tukija, myös aika hiton hyvä stand-up -koomikko.

Keep up good Work!
  Pete • 25.05.2013 19:13
10-17 %? Eli joka kymmenes, tai ylikin vastaantulija kuuluu seksuaalivähemmistöihin? Älkää naurattako.
Timppa S. on oikealla asialla, kansa alkaa olla kyllästynyt tähän homofasismiin.
Jos kerättäisiin nimiä "tasa-arvoista avioliittoa" vastaan, olen vakuuttunut että se sama 150 000 tai ylikin täyttyisi. Aivan varmasti.
Minäkin pidän muuten T. Laajasaloa koomikkona.
  Rox2010 • 25.05.2013 20:09
Johan niitä nimiä, Rox2010, keräillään.
  smo • 25.05.2013 20:20
Olenko ainoa, joka on huomannut tämän Rox2010-agentin aggressivoituneen viime aikoina? Kenties eheytyspuoskarointi ei tehoakaan ja nyt Roxin on vaikea antaa muille anteeksi oikeassa olemisen.

Höpinät erkanevat joka kerta kauemmas todellisuudesta. Soinin ansiostahan tasa-arvoisen avioliiton kannatus on vain kasvanut entisestään.

Kommenttia muokattu: 25.05.2013 klo 20:27
  Homopallero • 25.05.2013 20:20
www.hs.fi

mitä mieltä?
  Rox2010 • 25.05.2013 20:48
jatkuva homouutisointi ja äänekkään vähemmistön ja Suvaitsevaisten mekkalointi kääntyy meitä kaikkia vastaan vielä joku päivä, ehkä on jo kääntynyt.
Homoutta pidetään muotiasiana, kun siitä kohkataan jatkuvasti.
On tärkeämpiäkin asioita.
  Rox2010 • 25.05.2013 21:17
Jatkuva? Ehkä kyse on siitä, että jostakin syystä kiinnität huomiosi vain näihin homouutisiin. Kuitenkin ainakin 95% kaikkista häitä, lapsiperheitä ja parisuhteita koskevista jutuista kertoo heteroista. Jos jossakin on kuvia suukottelevista pariskunnista, joista yhdeksän on heteroita ja yksi mies- tai naispari, jotenkin onnistut näkemään vain tämän yhden parin ja ajattelemaan, että "joka puolella on homoja". Niikö vahva vaikutus näillä jutuilla on sinuun?
  draconfly • 25.05.2013 21:46
Rox, kerropa miksi sinä roikut tällä leimallisesti homosivustolla? Jotain perin outoa ja ristiriitaista sinun osallistumisessasi, kertomuksista itsestäsi ja kaikista kommentoinneista näyttäytyy täällä.
  JuhaniV • 25.05.2013 21:56
Rox2010 on vain jälleen yksi esimerkki suvaitsemattomasta, jonka mielestä homojen ei pitäisi näkyä eikä kuulua ollenkaan. Ja sitten vielä kehtaa sättiä muita suvaitsemattomuudesta. Tekopyhää.
  Homopallero • 25.05.2013 22:02
Juhani: koska olen homo.
Se mitä yritän sanoa, on se, että kun homoutta pidetään koko ajan esillä, ja asiasta ei saa olla kuin yksi ainoa mielipide, monille "pihtiputaan mummoille" tulee mieleen, että homoudesta on tehty trendikästä, ja muotiasia. Ja kun se on muotiasia, se on "oma valinta". Siis olla homo.
Tajuatteko?
Homoliike/media/Suvaitsevaiset sahaavat homojen omaa oksaa.
On iso joukko ihmisiä, jotka luulevat etteivät ole koskaan tavanneet homoja, ja "niitä homoja on vain Ruotsissa".
Minäkin olin lähes jonkin sortin homoaktivisti vielä 2000-luvun alussa, mutta viime vuosien homohössötys on aikaansaanut sen, että homokeskustelu tulee jo korvista ulos.
Pitäisi olla niin, että me kaikki ihmiset, heterot ja homot ollaan samanlaisia, mutta homoilla on jatkuvasti tarve tuoda homouttaan itse esiin, ja tämä aiheuttaa sen, että me ollaan heteroiden silmissä entistä enemmän "pelkästään homoja", kummajaisia, ei normaaleita ihmisiä = homous nähdään pelkkänä seksinä ja homojen elämä seksipainotteisena.
Ymmärrättekö?

Kommenttia muokattu: 25.05.2013 klo 23:33
  Rox2010 • 25.05.2013 23:30
Missäköhän seurassa ja ajassa Rox2010 liikkuu?

Homojen oikeuksien kannatus ja hyväksyntä on kasvanut Suomessa koko ajan ja se on tämän avautumisen ansiota, mitä Rox kutsuu "homojen oksan sahaamiseksi".

Kaikista Roxin ristiriitaisista kommenteista päätellen homojen ei edelleenkään pitäisi näkyä eikä kuulua, vaan olla sulautua heteroihin, olla heteroita.

Sitä emme me "homofasistit" kuitenkaan halua, sillä arvaas mitä, Rox2010, me nimenomaan olemme erilaisia ja tätä menoa kohta mainstreamia - halusitpa sitä tai et.
  Homopallero • 25.05.2013 23:54
"mutta homoilla on jatkuvasti tarve tuoda homouttaan itse esiin"

Valheellinen väite siinä mielessä, koska avoimesti eläminen ei ole mitään "esiintuomista". Homo-ongelmaiset joutuvat nyt vaan tottumaan siihen, että meitä on kaikkialla.

"homous nähdään pelkkänä seksinä ja homojen elämä seksipainotteisena"

Kiihkouskovaiset, kristofasistit ja itseään halveksivat homot näkevät homouden Rox2010:n kuvaamalla tavalla, mikä on tietenkin heidän henkilökohtainen ongelmansa. Normaalin kaupunkilaisjärjen omaavilla, joita on suurin osa suomalaisista, ongelmaa ei esiinny.

Kommenttia muokattu: 26.05.2013 klo 00:23
  Havainnoija • 25.05.2013 23:57
Rox kirjoitti: "Homoutta pidetään muotiasiana, kun siitä kohkataan jatkuvasti. On tärkeämpiäkin asioita."

Menehän Rox sanomaan Soinille että on paljon tärkeämpääkiin tekemistä ja oikeita tärkeitäkin asioita, kuin muoti palvoa mielikuvitusolentoa, jota ei ole olemassakaan.

Kommenttia muokattu: 26.05.2013 klo 01:38
  human • 26.05.2013 01:37
"Valheellinen väite siinä mielessä, koska avoimesti eläminen ei ole mitään "esiintuomista". Homo-ongelmaiset joutuvat nyt vaan tottumaan siihen, että meitä on kaikkialla."

Heteroillako sitten on tarve järjestää jotain helvetin katuparaateja ylistääkseen ja tuodakseen esiin seksuaalista suuntautumistaan?
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2013 09:03
Kiinnostava kommentti sinulta, Rox. Kiitos.

Totesit: "Pitäisi olla niin, että me kaikki ihmiset, heterot ja homot ollaan samanlaisia, mutta homoilla on jatkuvasti tarve tuoda homouttaan itse esiin,..."

Olisikohan sinulta jäänyt huomaamatta, että heterot ne oikein heterouttaan julistavatkin kaiken aikaa ja kaikkialla? Järjestetään näyttäviä heterohäitä. Naistenlehdet suorastaan pursuavat tarinoita heteroperheistä. Työpaikan kahvipöydässä viikonlopun jälkeen kerrotaan kuinka heteroperheet viettivät vapaa-aikaansa. Heteromiehillä on tapana käyttää toistuvasti sanontaa jossakin muodossa "...kun vaimoni ja minä..." jopa täysin asiaan liittymättömissä keskusteluissa. Heteronaiset käyttävät vastaavaa sanontaa jostain kumman syystä paljon harvemmin.

Rox, pohdipa hetken heteroiden todellista käyttäytymistä ja vertaa sitä homojen ja heidän ystäviensä nykyisin esille tuomiin asioihin.
  JuhaniV • 26.05.2013 09:30
rox ja e_a_h heteroillahan on 24/7 hetero pride käynnissä. eri sukupuolta olevat suutelevat keskenään ja pitelevät toisiaan kädestään ihan aurajoen rannalla kun kävelee, mutta samaa sukupuolta olevia ei pahemmin samoissa merkeissä nähdä.

saisitte hävetä kun ette tajua.
  puppeliassi • 26.05.2013 15:30
"Heteroillako sitten on tarve järjestää jotain helvetin katuparaateja ylistääkseen ja tuodakseen esiin seksuaalista suuntautumistaan?"

Olet oikeassa, heteroilla ei ole mitään tarvetta moisia järjestää, koska heteroilla ovat asiat hyvin. On kaikki oikeudet, eikä heihin suhtauduta negatiivisesti suuntautumisensa perusteella.

Joidenkin homojen ja asiaa tukevien heteroiden on pakko pitää suurta ääntä homoseksuaalisuudesta, koska ilman sitä ei asioita saataisi kuntoon. Eipä olisi kovin montaa allekirjoitusta kansalaisaloitteellakaan, jos homot olisivat aina olleet hiljaisina ja tyytyneet sorrettuun ja ala-arvoiseen asemaansa.

edit: Todella hyvä ja täyttä asiaa oleva viesti tuossa yllä JuhaniV:ltä.

Kommenttia muokattu: 26.05.2013 klo 15:38
  Is • 26.05.2013 15:31
A propos,

Juolahtipahan vaan mieleeni, että muinaisessa Roomassa ei kristittyjä vainottu itse asiassa uskonnon takia. Uskontoja oli joka lähtöön ja kaikkiin makuihin räätälöitynä. Syynä oli yksinkertaisesti se,etteivät kristityt suostuneet vannomaan uskollisuudenvalaa keisarille, koska siinä olisi pitänyt myöntää keisarin jonkinlainen "jumaluus". Kuitenkin raamattukin opettaa: "anna keisarille, mikä keisarin on".

Ihan vaan ajatusleikkinä; jos Timo Soini kunnioittaa ylimpänä auktoriteettinaan miestä, joka on vieraan valtion päämies (Vatikaani), kuinka hän voi olla suomalainen kansanedustaja?
  Pete • 26.05.2013 17:06
pete täytyyhän jonkun olla ajamassa vatikaaninkin etua suomessa, meillähän on bäckman joka ajaa venäjän johdon etua..

edit ja lisään vielä että vatikaanilla on pikkuisen paljon rahaa jolla voi muuttaa asenneilmapiiriä heidän homofobiselle ajattelulleen sopivammaksi.

kohta tulee wikileaks paljastus: vatikaani maksanut mielenosoittajille jotka vastustaa tasa arvoa.

Kommenttia muokattu: 26.05.2013 klo 17:25
  puppeliassi • 26.05.2013 17:22
Varmasti joillekin ihmiselle tulee sellainen tunne, että kaiken pitäisi olla nyt niin homoa, ja homojen asiat ovat se ykkösuutinen. Ja varmasti monien mielestä on vähemmistöjä, joiden asiat pitäisi myös laittaa kuntoon. Itse mielelläni näkisin, että nuorten syrjäytyminen vähenee, lähikouluja ei lakkautettaisi ja liikuntarajoitteisten kannalta esteettömyyttä lisättäisiin. Joskus tuntuu, että vanhustenhoitoa käsitellään lööpeissä ja mediassa niin, että itselläni aihee tulee jo korvista ulos. Kuka mitenkin ja mistä näkökulmasta asioita katselee.
Itse olen vasta aivan viime aikoina alkanut perehtymään seksuaalivähemmistöjen historiaan. Koko aihepiirihän on minulle uusi. Minusta vaikuttaisi ihan luonnolliselta jatkolta, että asia on yhä enemmän ja enemmän esillä. Sen, että seksuaalivähemmistöjen asemaa ja perusoikeuksia alettaisiin laittamaan kuntoon, ei pitäisi millään tavalla olla pois niiltä muilta yhteiskunnan epäkohdilta ja työn tekemiseksi myös muiden asioiden puolesta.
  Miritza • 26.05.2013 20:40
Arvostan Soinin EU-linjauksia, mutta hänen tasa-arvoista avioliittoa koskevat linjaukset vierastuttaa.
Soinin arvokonservatismi on muutenkin vähän omalaatuista:
Soini vastustaa tasa-arvoista avioliitoa, mutta hän ei kuitenkaan halua alentaa hyvätuloisten veroja ja supistaa valtion hallintoa.
  AAA • 27.05.2013 12:17
Miriza,

Huomioi myös, että kuten erityisesti smo on moneen otteeseen ansiokkaasti tuonut esille, ei tästä asiaintilan korjaamisesta järkeväksi koituisi yhteiskunnalle menoja latin latiakaan., toisin kuin esim. vanhusten ja lasten olosuhteiden parantamisesta merkittävästi (ei siis niin että niitä vastustaisin mitenkään, herra varjele...).
Päinvastoin; byrokratia yksinkertaistuisi ja erilaisiin lomakkeisiin tulisi yksi ruksimisvaihtoehto vähemmän. Painomustettakin siis säästyisi ;-D
  Pete • 27.05.2013 16:57
sitähän aina homofobikot sanoo että tuhlataan rahoja ja on tärkeämpiä asioita mutta:

kuinka paljon rahaa olisi säästetty jos ei olisi tullut rekistöröityä parisuhdetta vaan suoraan tasa arvoinen avioliitto adoptioineen kaikkineen?

niinpä, ketä nyt niitä rahoja on tuhlannut, tasa arvoon pyrkivät vai homofobit?
  puppeliassi • 27.05.2013 18:54
Timo Soini kertoo käyneensä Pariisissa:
"Sunnuntaina osallistuin mielenilmaukseen miehen ja naisen välisen avioliiton puolesta.
Se on sitä peruseurooppalaisuutta."

timosoini.fi
  Havainnoija • 27.05.2013 21:37
"Huomioi myös, että kuten erityisesti smo on moneen otteeseen ansiokkaasti tuonut esille, ei tästä asiaintilan korjaamisesta järkeväksi koituisi yhteiskunnalle menoja latin latiakaan."

Koituisipas. Yhteiskunnan perusyksikön, perheen, aseman romuttaminen kasvattaisi valtion otetta yksilöstä, mikä tietäisi sosiaalisia ongelmia ja tätä kautta kuluja veronmaksajille. Jos perheet menettävät sosiaalisen, institutionaalisen ja taloudellisen perusmerkityksensä, voidaan käytännössä turvautua vain valtioon.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2013 22:28
Nyt oli Soini tainnut eksyä väärään mieleenosoitukseen. Pariisissa osoitettiin mieltä samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja ja heidän perheitään vastaan, ei minkään puolesta. Miehen ja naisen välinen avioliitto ei ole katoamassa Ranskasta mihinkään.
  Homopallero • 27.05.2013 22:51
EAH: Joutuu kyllä käyttämään aika tavalla mielikuvitusta, jos jollain logiikalla päätyisi ajatukseen, että samaa sukupuolta olevien välinen avioliitto jotenkin romuttaisi perheen asemaa. Ei voi millään perusteella väittää, että samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeus jotenkin heikentäisi perheiden sosiaalista, institutionaalista tai taloudellista perusmerkitystä. Sinulla, EAH, ei ole mitään kättä pidempää esittämäsi väitteen tueksi.
  smo • 28.05.2013 09:08
"Yhteiskunnan perusyksikön, perheen, aseman romuttaminen kasvattaisi valtion otetta yksilöstä, mikä tietäisi sosiaalisia ongelmia ja tätä kautta kuluja veronmaksajille."

Itseasiassa päivastoin: perheen asema vahvistuu tasa-arvon myötä. Toisin kuin amerikkalaisissa kauhuelokuvissa, ydinperheeseen kohdistunut uhka ei tule ulkoapäin...
  SaintJudy • 28.05.2013 11:29
Sitä paitsi homoavioliitto ja sateenkaariperheet eivät käytännössä "romuta", siis toisin sanoen poikkea EAH:n teleologis-kreationistisesta ihmiskäsityksestä, yksilön ja perheen asemaa sen enempää kuin keskiverto heteroaviopari tai -perhe on jo tehnyt vuosikymmeniä sitten. EAH-trolli hourailee taas ihan järjettömiä.

Kommenttia muokattu: 28.05.2013 klo 12:18
  Homopallero • 28.05.2013 11:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy