ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Presidentti Niinistö tapasi Setan edustajia

vaeltaja2006 • 08.06.2013 18:09 • 12 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tavannut perjantaina kesäkuun 7. päivänä Setan edustajia. Mukana olivat Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi, pääsihteeri Aija Salo ja kolme Setan nuorisotoiminnan aktiivia . Tapaamisen aikana puhuttiin Setan toiminnasta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Setan edustajat kertoivat myös ajankohtaisesta kansainvälisestä tilanteesta. Tapaamisessa mukana olleet Setan nuorisotoiminnan aktiivit toivat esille nuorten kokemuksia koulumaailmassa ja läheistensä kanssa. Heidän mukaansa nuori jää usein vaille apua aikuisten puutteellisten tietojen vuoksi.

Tapaamisesta kerrottiin tasavallan presidentin verkkosivulla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kas, Mäntymäeltä on päästy jo Mäntyniemeenkin - toivottavasti ei enään kovin pitkään tarvitsisi lyödä päitä mäntyyn Eduskunnan jäärä-tanttojen kanssa.

Kommenttia muokattu: 08.06.2013 klo 22:01
  human • 08.06.2013 21:46
Ilahduttava uutinen :)
Niinistö ei ole juuri tainnut ottaa näitä asioita puheeksi koskaan aiemmin?
  Rox2010 • 08.06.2013 22:41
tuli mieleen, muistaako joku kuinka Niinistö äänesti 2001 parisuhdelakiäänestyksessä? Äänestikö tyhjää, vai sekoitankohan Ile Kanervaan. Jompikumpi äänesti tyhjää, tai ei ollut paikalla ollenkaan, muistan.
  Rox2010 • 08.06.2013 23:10
28.9.2001 parisuhdelakiäänestyksessä Kanerva oli poissa ja Niinistö aanesti Jaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla mistä asioista Mäntyniemessä keskusteltiin.
  cardo • 09.06.2013 09:42
Omien havaintojeni pohjalta tulkitsisin, että Niinistö kannattaa tasa-arvoa ja ihmisten yhdenvertaisuutta, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien osalta.

Samalla Niinistö kuitenkin - ilmeisesti taustoistaan johtuen - näyttäisi ajattelevan, että avioliitto instituutiona olisi jotenkin sidoksissa erityisesti hengellisyyteen ja/tai kirkkoon. Tuollainen instituution liittäminen uskonnollisuuteen (tai kirkkoon) toki on erheellinen tapa ajatella. Avioliiton ja kirkon suhde on varsin myöhäistä perua.
  smo • 09.06.2013 11:06
Ennen presidentinvaaleja Niinistö sanoi mielestäni televisiohaastattelussa, että pitäisi käyttää sanaa "pariliitto", avioliiton käyttäminen samaa sukupuolta olevista olisi toisille ihmisille hyvin loukkaavaa (ilmeisesti uskonnollisesti), mutta pariliitto ei sanana kertoisi puolison sukupuolta, voisi olla samaa tai eri sukupuolta.

En siis kannata tätä: sehän olisi heteroseksuaalisille aviopareille monimutkaisempaa. He katsoisivat papereita ja jotkut tuskittelisivat: "Homojen takia ollaan yhtäkkiä pariliitossa."
  Balfour • 09.06.2013 19:33
Voin olla itse vinoutunut käsityksessäni Niinistöstä hänen taustojensa takia, mutta yhtä kaikki en ole nähnyt meillä nykyään presidenttiä, joka kovasti - jos ollenkaan - liehuttaa lippua hblqit-ihmisten puolesta. Toivon sydämestäni, että tuo tapaaminen johtaisi tilanteen muuttumiseen hänen julkisissa esille tuloissaan tästedes Suomessa ja myös itänaapurissamme.
  JS1975 (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2013 04:12
Presidentti Niinistön mielestä Euroopan unioniin kuuluvan länsimaan presidentin ei pidä tuoda julki länsimaisia ihmisoikeuskäsityksiä, ettei vaan kukaan loukkaannu:

www.iltalehti.fi
  Havainnoija • 18.06.2013 00:17
Sauli Niinistö otti vastaan SETA:n edustajia ja keskusteli HLBT-populan ongelmista. Hieno toimintatapa Saulilta.

Kun nyt sitten Saulia syytetään vaikenemisesta itänaapurimme suuntaan, niin Suomessa tapahtuu:
"Ulkoministeri Erkki Tuomioja isännöi Hämeenlinnassa 15.-16. kesäkuuta järjestettävää Pohjoismaat-Afrikka -ulkoministerikokousta."
yle.fi
Vieraita tulee mm. Nigeriasta. Nyt sitten katsotaan, että nostaako Erkki Tuomioja ja kumppanit Afrikan HLBT-kansan oikeudet esille kokouksessa.
  AAA • 18.06.2013 12:22
"Arvomme ovat hyviä. Mutta kun niillä muillakin on arvoja"

Niin. Kaikkien arvot ovat tietysti samalla viivalla. Ollaan sitten vaan ihan hissukseen ja annataan toisten rikkoa ihmisoikeuksia niin paljon kuin siellä arvot vaan sietää.

Jos vaikka bangladeshilaiseen arvomaailmaan kuuluu, että työntekijöille ei tarvitse maksaa juuri mitään, heidät voi lukita tehtaaseen että tekevät ahkerammin töitä ja ahtaa luhistumaisillaan oleva rakennus täyteen koneita ja ihmisiä, niin viis siitä. Pääasia että kauppa käy ja T-paidat on halpoja.

Ikipositiivisen Alex Stubbin sanoin: "Bloody hell! Tämä saattaa olla parasta ulkopoliittista keskustelua Suomessa ikinä. Freesiä, avointa, eloisaa".
  Public eye • 18.06.2013 12:24
"Jos vaikka bangladeshilaiseen arvomaailmaan kuuluu, että työntekijöille ei tarvitse maksaa juuri mitään, heidät voi lukita tehtaaseen että tekevät ahkerammin töitä ja ahtaa luhistumaisillaan oleva rakennus täyteen koneita ja ihmisiä, niin viis siitä. Pääasia että kauppa käy ja T-paidat on halpoja."

Oikeastaan juuri näin. Ulkopolitiikan tulee olla Suomen kannalta niin hyödyllistä kuin mahdollista, joten silloin mennään talouden ehdoilla. Muut maat tehkööt miten lystäävät, ei se Suomelle kuulu. Tärkeintä tosiaan on, että kauppa käy.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2013 21:20
" Kaikkien arvot ovat tietysti samalla viivalla."
Jos kaupankäyntiin liittyvistä arvoista puhutaan, niin mitenkäs Venäjän kaupassa esiintyvän kaksoislaskutuksen kanssa pitäisi menetellä.

Kaksoislaskutuksella Venäjän valtio menettää tuonnista saamiaan verotuloja, mutta Suomen puolella asia on virallisesti kunnossa. Tulli ja eräät muut tahot ovat esittäneet kaksoislaskutuksen kriminalisointia eli tavallaan Suomi vartioisi, että Venäjä saa kaikki mahdolliset verotulot tuonnistaan.

Kaksoilaskutuksesta:
fi.wikipedia.org

Itse tietenkin kannatan rehellistä toimintaa kaikessa kaupankäynnissä.
  AAA • 19.06.2013 16:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy