ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Presidentin Venäjä-haastattelu ohitti HLBT-ongelmat

jnsto • 15.08.2012 15:28 • 2 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA
Helsingin Sanomissa julkaistusta laajasta presidentti Niinistön paljolti Venäjään keskittyneestä haastattelusta ei löynyt tilaa naapurimaan HLBT-väestön tilanteen käsittelylle. Niinistö totesi Venäjän "kiristäneen naruja" ja "Putinin tiukentaneen otetta", mutta seksuaalivähemmistöjen tilanteen heikentymiseen hän ei puuttunut. Tiedossa ei tietenkään ole, kysyikö HS näistä aiheista ja mitä haastattelun periaatteista oli sovittu.

Ihmisoikeustilanne Venäjällä tuli esille lähinnä viittauksessa ulkoministeri Lavrorvin tulevaan Suomen-matkaan. Presidentti arveli ihmisoikeuksien tulevan esille ja keskusteltavan "Venäjän sisäisestä kehityksestä".

Yksittäistapauksena haastattelussa presidentti mainitsi vastauksissa vain Pussy Riot -oikeudenkäynnin. Sen kohdalla hän totesi, ettei halua kommentoida ja huomautti, ettei Suomessakaan kommentoi keskeneräisiä oikeudenkäyntejä. HS:n toimituksellisena aineistona haastattelussa kerrottiin myös Putinia rankasti arvostelleen opposition edustajan Aleksei Navalnayin syytteestä. HS:n toimituksellisessa osuudessa ei otettu HLBT-lakeja esille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomessa kommentoidaan jatkuvasti pelkkiä poliisin esitutkintoja syytteistä ja kesken olevista oikeudenkäynneistä puhumattakaan. Niinistö tuskin viitsi hlbti -aiheita käsitellä ollenkkaan, sen sijaan Tuomioja todennäköisesti ottaa ne esille Lavrovin vierailun yhteydessä.
  Krister • 15.08.2012 21:54
Toisaalta... en muista Halosenkaan presidenttikausillaan ottaneen kantaa muiden maihin ns. yksittäiskysymyksiin kovin hanakasti tai kotimaisiin sateenkaariasioihin. Minun muistini mukaan silloinkin pitäydyttiin hyvin vahvasti yleisellä tasolla.
  smo • 17.08.2012 08:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy