ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Poliisi suojelee Berliinin liberaalin moskeijan perustajaa

vaeltaja2006 • 03.07.2017 10:46 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Berliinin keskusmoskeija on Neuköllnin kaupunginosassa. Saksassa on yli 2 000 moskeijaa.
Berliiniläistä (nais)juristia, joka kaksi viikkoa sitten oli mukana perustamassa Berliiniin liberaalia moskeijaa, uhataan niin massiivisesti, että poliisi on päättänyt antaa hänelle vahvistetun henkilösuojan. Moskeijaan pääsevät mm. naiset ja homot.

Liberaali Ibn-Rushd-Goethe-Moskeija sijaitsee Moabitin kaupunginosassa. Rukoukset tapahtuvat saksankielellä. Kaikki, miehet, naiset, homot ja muut ovat samassa tilassa. Koraania tulkitaan liberaalisti. Fanaattiset oikeaoppisuuden puolustajat pitävät sitä jumalanpilkkana, mutta monet sanovat: vihdoinkin!

Osa muslimiesta syyttää perustajaa, Seyran Atesia huoraksi ja kusipää-ämmäksi. Vastustajat käyttävät värikästä kieltä: miltä tuntuu, kun miehen edessä nainen polvistuu ja iso pylly on nenän edessä. Sosiaalisessa mediassa uhkaukset jatkuivat eilen sunnuntaina. Atesia haukuttiin ”piruksi ihmisen hahmossa ja hänen pitää palaa helvetin tulessa”.

Viime päivinä on tullut murhauhkauksia niin paljon, että poliisi on aloittanut ympärivuorokautisen erityisvartioinnin.

Berliinin johdossa oleva pormestari Michael Müller (sos.dem) reagoi voimakkaasti tietoon murhauhkauksista. Liberaali moskeija on ilmaus uskonnonvapaudesta. Kaupunki tukee monenlaista uskonnollista toimintaa, jotta syntyisi uskontojen välistä dialogia, sanoo Müller. Berliini on vapauden kaupunki.


Berliiniin on pesiytynyt hyvin konservatiivinen islam. Kavahdetaan uudistuksia, koska pelätään kollektiivisen identiteetin hajoamista. Liberaaliin ajattelutapaan kuuluu monenlaisuus ja perimmiltään islam on hyvin pluralistinen, moniarvoinen uskonto.

(Lähde: Tagesspiegel 2.7.2017)

Helsingin pride-kulkueessa oli mukana turvapaikanhakijoita, joiden leiri oli poliisin käskystä purettu perjantai-iltana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuossakin hyvä verrata muihin vastaaviin "suuntautumisiin", eli islam elää tuossakin asiassa ihan samoissa uskomus-asenne-ongelmissa, kuin katolilainen kirkkokin ja kuten ortodoksi-kirkkokin ... Vai tiedätekö jonkin katolilaisen tai ortodoksisen kirkon, jossa johtohahmoina, tai pappeina olisi naisia ja joka suhtautuisi naisiin ja seksuaalivähemmistöihin _täysin_ yhdenvertaisesti?

Iloitsisimme avoimin mielin suuresti jos etenkin nimim. Zephyr kertoisi tuollaisesta : )

Montako sellaista katolilaista kirkkoa Saksassa on, jonne naiset ja seksuaalivähemmistöt ovat tervetulleita _täysin_ yhdenvertaisina?
Vai onko Saksaan(kin) pesiytynyt hyvin uudistumisvastamielinen katolilaisuus?

Helsinki 2017 Priden kulkuereitin varrella, juuri ennen Kaivopuistoon menoa sijaitsi Helsingin katolilainen kirkko, joka näytti varsin konkreettisen symboliselta "kaapilta". Ovet olivat visusti säpissä ja paikka näytti ihan elottomalta.
Mukavasti kuitenkin sen edustan aukiota piristi eloisasti maahanmuuttajaperheen Pride-henkinen makkaramyyntikoju : )

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 11:42
  human • 04.07.2017 11:35
Islam on samaa paskaa kuin kristinuskokin, pahempi monin tavoin, mm terrorismin ja homojen tappamisten vuoksi. Kuinkahan moni menettäisi henkensä jos tähän valikoimaan lisättäsi allah-anustappi: www.vice.com En ymmärrä miksi hesarissa naisille yhdyntäneuvoja antava (bi)mppa human puolustelee jotain uskontoa kuten islamia. Itse vihaan niitä tasapuolisesti kuten myös samaa asiaa jankkaavia wikipediaa pänttääviä sekaisin olevia nettitrolleja.

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 14:25
  Zephyr • 04.07.2017 14:13
Human: "Tuossakin hyvä verrata muihin vastaaviin "suuntautumisiin", eli islam elää tuossakin asiassa ihan samoissa uskomus-asenne-ongelmissa, kuin katolilainen kirkkokin ja kuten ortodoksi-kirkkokin ... Vai tiedätekö jonkin katolilaisen tai ortodoksisen kirkon, jossa johtohahmoina, tai pappeina olisi naisia ja joka suhtautuisi naisiin ja seksuaalivähemmistöihin _täysin_ yhdenvertaisesti? "

Ainakin USA:ssa on vaikka kuinka paljon homoille suunnattuja katolilaisia kirkkoja ja seurakuntia. Muualla ei niin monta.

Islamia ei voi millään tasolla verrata kristillisiin lahkoihin. Olennaisin ero on itse teologiassa, missä kristinusko on paljon rauhanomaisempi ja suvaitsevampi kun islam. Käytännön tasolla on toki paljon konservatiiveja kristittyjäkin, mutta hekään eivät suinkaan ruoski naisia ja heittele homoja katoilta katukivetykseen kuten islam opettelee.

Itse olen homo ateisti, joten minulla ei ole omaa lehmää ojassa tässä asiassa. Siitä huolimatta pitää olla rehellinen sen osalta, että uskonnot eivät ole samanarvoisia mitä tulee ihmisoikeuksiin teoriassa ja käytännössä. Islam on objektiivisesti ylivoimaisesti pahin tässä mielessä.
  Pysytään totuudessa (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 01:53
Ei kyse ole mistään objektiivisesta teologian tulkitsemisesta. Tällä hetkellä vaan islamilaisessa maailmassa valitettavasti menee monien asioiden suhteen huonosti ja euroopassa on parempi tilanne. (Mihin on syynsä, mm USA:n toimet lähi-idässä 1900-luvulta lähtien muuttivat tilannetta honompaan ja ovat luoneet vihan ja väkivallan kierteen moneen maahan, joissa oli ennen tätä rauhallista ja ihmisoikeustilanne siihen aikaan itse asiassa parempi kuin euroopassa.) Mutta jos menemme ajassa taaksepäin esim sata vuotta tai vaikka keskiajalle niin tilanne oli ihan toisin päin. 1800 -luvun lopulta 1950- luvulle asti lähi-itään ja pohjoisafrikkaan matkusti/pakeni muuten todella paljon homoturisteja ja homopakolaisia (sekä muita joita ei euroopassa siihen aikaan suvaittu) euroopasta. Täytyy vain toivoa ja toimia sen puolesta että lähi-idän tilanne paranisi ja islam muuttuisi (jälleen) ymmärtäväisemmäksi näiden asioiden suhteen ja että ylipäätään kaikenlainen syrjintä vähenisi kaikkien toimesta. Kenenkään suorittamaa väkivaltaa/ihmisoikeuksia/syrjintää ei tietenkään siis pidä hyväksyä.
  historia (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 23:26
"Ei kyse ole mistään objektiivisesta teologian tulkitsemisesta."

Islamin ongelma on nimenomaan sen teologinen doktriini, joka julistaa väkivaltaa vääräuskoisia kohtaan. Tästä ei ole mitään epäselvyyttä sen koommin länsimaisten kun islamilaisten teologien keskuudessa. Yksikään rehellinen tutkija tai imaami ei kiellä tätä tosiasiaa.

Islam on ollut jatkuvassa sodassa jo 1400 vuoden ajan. Tällä ei ole mitään tekemistä USA:n tai länsimaiden kanssa. Nehän ei edes olleet olemassa kun islam perustettiin.

Eri asia on sitten, että vähemmistö muslimeista noudattaa islamin oppeja edes jollain tarkkuudella. Se ei poista sitä tosiasiaa, että uskontona islam on täysin epäyhteensopiva länsimaalaisen ihmisarvokäsityksen kanssa.

Juuri tämän takia uutisen liberaali moskeija ja sen perustaja Seyran Atesia on uhkauksen alla. Konservatiiviset tahot ymmärtävät hänet luopiona islamin oppeihin vedoten ja sen takia häntä uhataan.

Valitettavasti tilanne taitaa mennä siihen, että tämä liberaali moskeija lopetetaan tavalla tai toisella. Joko se fyysisesti tuhotaan tai se vaaditaan suljettavaksi vedoten turevasllisuusuhkaan.
  Pysytään totuudessa (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2017 02:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy