ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Poika

Lassijuhani • 04.03.2013 12:47 • 2 kommenttia. KIRJAT • KOTIMAA
Luin Marja Björkin kirjoittaman omaelämänkerrallisen teoksen "Poika" (Like Kustannus Oy 2013). Kirja kertoo Marionin/Maken suulla yksinhuoltajaäidin perheestä, johon lisäksi kuuluu isoveli Aaron. Marion tietää jo pienenä olevansa poika. Hän kieltäytyy leikkimästä nukeilla ja pukeutumasta leninkiin.

Marion ihastuu tytttöön, mitä ympäristö ei pidä kovin sopivana. Koulussa hän yrittää pysyä poikaporukoissa.

Iän myötä hänelle kasvaa rinnat, joita hän yrittää mahdollisuuksiensa mukaan peittää ideaalisitein tai jeesusteipein.

Koko perheen elämä on hurja muuttoineen Rovaniemeltä Tikkurilan kautta Helsingin Hakaniemeen, ja niin on myös sen kieli. Kirja päättyy siihen, kun Makke on nuorena aikuisena leikkauttanut rintansa ja vapauttanut kehonsa pakkopaidasta, mutta ei vielä saanut miehisiä sukuelimiä.

Kirjan vaikuttavimpia kohtia on sen alkupuoilella oleva toteamus: "Jos on tyttö, vaikka on poika, se on sama juttu kuin olisi sairaalassa lääkäreiden ja sukulaisten ja mittareiden mukaan vihannes, vaikka itse tietäisi olevansa elossa ja yrittäisi huutaa, että älkää vetäkö niitä letkuja irti, minä elän."

Vaikka en itse tunne henkilökohtaisesti transsukupuolisia ihmisiä, suosittelen kirjaa kaikille asiasta kiinnostuneille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Transsukupuolisiahan on tosiaan myös noin päin, miehiä naisen kropalla.
Heistä saadaan nykylääketieteellä tehtyä aika miehiä, kuten esim. tämä saksalainenkin, entinen huipputason naisurheilija Yvonne Buschbaum, joka nykyään on mies, Balian Buschbaum

www.balian-buschbaum.de www.balian-buschbaum.de
www.youtube.com
ja kuten hän itse sanoo, siniset silmät yhä www.balian-buschbaum.de
www.balian-buschbaum.de

Hänkin kirjoittanut pari kirjaa elämästään, "Naiset haluavat puhua, miehet seksiä" ja "Siniset silmät jäivät sinisiiksi, elämäni" (tosin noita ei ole ainakaan vielä suomennettu)
www.balian-buschbaum.de

Ja tässä muutama muukin kroppasukupuolensa korjauttanut www.oddee.com

Kommenttia muokattu: 04.03.2013 klo 20:29
  human • 04.03.2013 20:26
Kokkolalainen laulupedagogi Demian Seesjärvi on kulkenut yli synkän virran. Seesjärvi on tuntenut lapsesta asti olevansa poika tytön kehossa. Kun hän aikuisiällä löysi sanan erilaisuudelleen, hän alkoi päästä vuosikymmenten tuskasta ja häpeästä. Seesjärvi on transihminen, mutta keskiviikosta lähtien hän on ollut juridisestikin mies. Lue laaja henkilöhaastattelu sunnuntain (24. helmikuuta 2013) Keskipohjanmaasta.

Videoklippi www.facebook.com

www.kp24.fi
---
  Frankieboy • 04.03.2013 21:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy