ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pohjoismaiden homopoliiseille yhdistys

Sami Mollgren • 02.08.2006 13:26 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Pohjoismaiset poliisit suunnittelevat perustavansa yhdistyksen, joka kokoaisi yhteen täkäläiset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat poliisit, kertoo Ruotsin suomenkielinen Sisuradio. Yhdistyksen tarkoituksena on olla tukena kollegoille, joiden on vaikea toimia julkisesti.

Eurooppalaiset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat poliisit järjestävät kolmipäiväisen seminaarin 3. elokuuta. Seminaarissa keskustellaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien asemasta. Seminaari järjestetään kolmatta kertaa.

Tapahtuman järjestäjät kertovat, että kokoukseen osallistuvan poliisin ei tarvitse olla homo, vaan siitä on hyötyä myös niille poliiseille, jotka työskentelevät viharikosten kanssa. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien tasa-arvoisuutta ajaa Euroopan laajuisesti Hollannissa perustettu European Gay Police Association. Järjestön tehtävänä on mm. löytää vaikutuskeinoja kansalaisten ja toisten poliisien keskuudessa esiintyviin vihamielisiin asenteisiin.

Etenkin Suomessa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien poliisien asema on pohjoismaalaisittain ongelmallinen. Kaapista ulkona olevia poliiseja ei juuri Suomessa ole ja koko asiasta vaietaan. Seminaarin järjestäjiin kuuluva Riikka Asmundsson kertoo Sisuradion haastattelussa, että seminaariin osallistuvien suomalaispoliisien on tultava salaa paikalle.

- SR Sisuradio: Yhdistys kokoamaan pohjoismaiset homo-poliisit
- Keskustelu: Pohjolan homopoliiseille yhteistyötä


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy