ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Pohjanmaalla kohu aids-aiheisesta sarjakuvastripistä

Sami Mollgren • 28.03.2015 23:40 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Ilkka-lehden toimitalo Seinäjoella
Pohjanmaalla ilmestyvässä Ilkka-lehdessä perjantaina julkaistu sarjakuvastrippi on herättänyt närkästyneitä puheenvuoroja sosiaalisessa mediassa. Lehden päätoimittaja on pahoitellut stripin julkaisua. “Suomen rehellisin automyyjä” -sarjakuva vaihdetaan tapauksen vuoksi suunniteltua aiemmin toiseen.

Asiasta kertoo MTV3.

Stripissä lääkäri kertoo vastaanotolla olevalle epätoivoiselle miehelle tällä olevan aidsin. Lääkäri kertoo kirjoittavansa reseptiin hernerokkaa, kirnupiimää ja hapankaalia, reiluina annoksia neljästi päivässä seuraavan kahden viikon ajan. Mies kysyy lääkäriltä, että auttaako reseptissä määrätty varmasti aidsiin. Siihen lääkäri toteaa, ettei luultavasti auta, mutta sen jälkeen mies ainakin tietäisi, mitä varten takapuoli on olemassa.

Ilkan päätoimittaja Satu Takala sanoo MTV Uutisille lehden saaneen muutaman palautteen. Hän myös pahoittelee sarjakuvan pääsemistä lehteen. Hän toteaa, ettei iltavuorossa huomattu sarjakuvan sisältöä. Päätoimittaja sanoo, ettei piirtäjän kanssa ole keskusteltu asiasta. Ilkassa alkaa kyseisen sarjakuvan sijalla ilmestyä kuun vaihteen jälkeen toinen sarjakuva.

Sosiaalisen median kommenteissa on yleisesti katsottu stripin vitsi mauttomaksi ja leimaavaksi. Keskustelussa on kuitenkin kritisoitu myös "vähästä hermostumista" ja pohdittu sitä, että irvaillaanko stripissä mahdollisesti aidsin ja anaaliyhdynnän välisen yhteyden asemesta vanhoille käsityksille hiv:n tartuntatavoista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mitähän varten se sinun Jumalasi asensi g-pisteen miehen anaaliin, jos sinne ei kerran mitään ollut tarjoitus laittaa.
  Hivhenri (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2015 17:40
Kyllä ainakin minun hetero-tyttökaverit ovat ihan tuttavia kakkosreiän asiossa.
  Svenne (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2015 23:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy