ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pirkanmaan pride Tampereella käynnistyy maanantaina 5.6.

Sami Mollgren • 04.06.2017 08:22 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pirkanmaan pride -tapahtumaa vietetään 5.-10.6.2017
Pirkanmaan pride käynnistyy Tampereella maanantaina 5. kesäkuuta ja jatkuu lauantaihin 10. kesäkuuta asti. Lauantai-iltapäivänä viikko huipentuu Yhdessä olemme enemmän -pride-marssiin sekä pääjuhlaan.

Viikon teema on "Siltoja rakentamassa".

- Siltoja rakentamassa -teema nousee viikon-ohjelmassa esiin mm. seuraavasti: Keskiviikon 7.6. "Kelpaanko joukkoon" -keskusteluillassa mietitään yhteisöön rakentuneita sateenkaarinormeja. Tuleeko olla tietynlainen, käyttäytyä tietyllä tapaa, ilmentää itseään 'oikein' vai onko itsemäärittelylle seksuaalisen suuntautumisen, kehon, sukupuoli-identiteetin, sukupuolen ilmaisun, seksin, seksittömyyden sekä pari-, moni- ja ihmissuhteiden osalta aidosti sijaa? Myöskin Keskiviikkona Tampereen valtuuston hlbtiq-verkosto kokoontuu esimmäisen kerran Minna Minkkisen johdolla. Ensi tapaamisessa mietitään esimerkiksi kaupungin oman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman sensitiivisyyttä, kerrotaan Pirkanmaan Setasta.

- Torstaina 8.6. puhutaan puolestaan syrjimättömyydestä seurakunnassa. Pirkanmaan pride-tapahtuman Yhdessä olemme enemmän -marssi la 10.6. kutsuu kaikki mukaan edistämään yhdenvertaisuutta ja rakentamaan siltoja yli vastakkainasettelujen.

Pirkanmaan Setasta todetaan myös vastauksena saatuihin yhteydenottoihin, että kaikkien ei suinkaan tarvitse ylittää itseään ja uskaltautua pride-marssille.

- Me muut marssimme myös kaikkien niiden puolesta, jotka eivät voi itse osallistua. Siksi pride-tapahtumia yhä tarvitaan. Yhdessä ilon kautta, todetaan Pirkanmaan Setasta.

Vapaaehtoisten panos on tärkeä

Pirkanmaan priden järjestävästä Pirkanmaan Seta ry:stä kerrotaan, että tapahtuma on iso ponnistus, joka toteutetaan yli 100 vapaaehtoisen voimin. Pirkanmaan Setan lisäksi järjestäjänä on sen hallinnoima valtakunnallinen Sinuiksi-palvelu.

- Pride-viikko tehdään ilon ja riemun kautta, mutta keskittyen Sinuiksi-palvelussa esiin nousseisiin asiateemoihin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Pride-tapahtumia tarvitaan edelleen nostamaan esiin, jotta jokaisella voisi olla turvallinen olo olla ylpeästi oma itsensä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään huolimatta, kerrotaan Pirkanmaan Setasta.

Poimintoja ohjelmasta

Maanantaina ohjelmassa on esimerkiksi Miesten ryhmä, jossa on keskusteluaiheena kumppanin löytymisen haaste.

Tiistaina Sukupuolen moninaisuus -illassa on vieraana Trasekin puheenjohtaja Panda Eriksson, ja Speed Friending -tapahtumassa on mahdollisuus kaveripikadeittailuun.

Keskiviikon ohjelmaan kuuluu keskusteluilta sateenkaarinormeista otsikolla "Kelpaanko joukkoon", Mixein Sateenkaari-Karaåke sekä teatteriesitys EINO – Henkilökohtainen sukupuolihistoria, jonka toinen esitys on torstaina.

Torstaina on CHECKPOINT 2.0 Hiv-pikatestausmahdollisuus sekä keskusteluilta otsikolla "Syrjinnästä vapaa seurakunta", jonka aiheena on keinot edistää seurakuntalaisten yhdenvertaisuutta.

Perjantaina ohjelmassa ovat Ihan syvältä – iloinen anaaliseksityöpaja, Kaappi Irti -tarinaklubi sekä Pride-etkot Mixeissä, jossa esimerkiksi valitaan stereotyyppisin sateenkaarihahmo 2017.

Lauantain ohjelmaan kuuluvat Tampereen Sateenkaariperhetapaaminen, pride-kulkue sekä puistojuhla, sateenkaarimessu ja illan tapahtumaviikon päättävät PrideLeimarit®.

Pride-marssi ja pääjuhla

Pride-marssi lähtee tänä vuonna liikkeelle Sorinaukiolta. Kulkueen järjestäytyminen alkaa kello 14.30, ja liikkeelle sen on määrä lähteä kello 15. Marssi suuntaa kohti Laikunlavaa, jossa käynnistyy pääjuhla noin kello 15.30 kulkueen saavuttua perille.

Lauantaina järjestettävän tapahtuman pääjuhlan juontavat Miss ja Mr. Gay Finland 2016 – Helmi-Maaria Jokinen ja Marko Fali, jotka tunnetaan myös sateenkaarinuorille tarkoitetun Sinuiksi-chattin vetäjinä. Puheiden ja tervehdysten lisäksi puistojuhlassa on luvassa myös Vogue-tanssiesitys pride-kansaa osallistaen sekä pride-bändi Tero Hetero.


Pirkanmaan priden juontavat Mr Gay Finland 2016 Marko Fali ja Miss Gay Finland 2016 Helmi-Maaria Jokinen. (kuvat: Pirkanmaan Seta)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uskaltautuvatkohan persut ja koodeeläiset siltojenrakennukseen mukaan, vai jäävätkö tänäkin vuonna kupla-kaappiensa pimentoihin ; )

Helsinki Pridessähän on luvassa kesäkuun lopulla muutos aiempaan siinä suhteessa että HkiPride-kulkue starttaa Eduskuntataloa vastapäätä olevalta Kansalaistorilta (jossa siis viime kesän puistojuhlakeskus oli), eikä enään Senaatintorilta.

Tänä vuonna puistojuhlapaikkana on Kaivopuisto (Kaivari), jossa on oltu aiemminkin. Siellä on hyvin tilaa isommallekin Pride-joukolle.

Ainakin Jätkäsaaren Clarion-hotelliin on luvassa sitten Pride-pippalot, tiettävästi pakolaisten tanssikulttuuriteemapainotuksella.

Kommenttia muokattu: 06.06.2017 klo 10:22
  human • 04.06.2017 14:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy