ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Pirjo Honkasalo ja Kersti Juva saavat taiteilijaeläkkeen

Sami Mollgren • 01.07.2014 22:29 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen 59 hakijalle. Taiteilijaeläkkeen saajien joukossa ovat elokuvataiteilija Pirjo Honkasalo ja kääntäjä Kersti Juva.

Täyden taiteilijaeläkkeen suuruus on 1 319,06 euroa, ja sen saa 43 hakijaa. Osaeläkkeen, eli puolet täydestä eläkkeestä, saa 16 taiteilijaa. Eläke myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Taiteilijaeläkkeitä on myönnetty nykyisessä muodossaan vuodesta 1974 lukien. Elinikäistä taiteilijaeläkettä maksettiin vuoden 2013 lopussa 1056 taiteilijalle.

Juvaa pidetään yhtenä Suomen huomattavimmista ja tuotteliaimmista englanninkielisen kirjallisuuden kääntäjistä. Juvan ensimmäinen suuri käännöstyö oli Taru sormusten herrasta, yhdessä Eila Pennasen kanssa. Hän on suomentanut lähes kokonaisuudessaan Tolkienin tuotannon. Juvan käännöstöihin kuuluu myös radion Knalli ja sateenvarjo -kuunnelma. Vuonna 2008 Juva sai viisivuotisen taiteilijaprofessorin viran. Kersti Juva on rekisteröidyssä parisuhteessa teologian tohtori Juliette Dayn kanssa. Juva on toiminut myös Setan varapuheenjohtajana 1980-luvun puolivälissä.

Monin tunnustuksin palkittua Honkasaloa pidetään yhtensä merkittävimmistä eurooppalaisista dokumenttielokuvien ohjaajista. Hän on toiminut taiteilijaprofessorina vuosina 2001–2006. Honkasalon puoliso on kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja Pirkko Saisio.


Korjaus 2.7.2014 klo 8.30: Kersti Juva on toiminut Setan varapuheenjohtajana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnittelut Kersti Juvalle ja Pirjo Honkasalolle ja myös teatteriohjaaja Mikko Roihalle, josta tuli taiteilijaprofessori.

Sellainen pieni korjaus uutiseen, että Ketti toimi Setan varapuheenjohtajana.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 02.07.2014 00:37
Kaikesta mielestäni, sielustani ja sydämestäni ONNITTELUNI Pirjo Honkasalolle Teille myönnetystä valtion taiteilijaeläkkeestä, sekä kerran vielä kiitokseni monista upeista elokuvista ja dokumenteista joita olette ohjannut. Ja vaikka tämä onkin jo aikaisemmin ( Teille kiireisellä lentokentällä 28.05.2014 ) sanomani toistoa, niin sanon vieläkin: Onnea elämään Teille ja perheellenne. Teidän sympaattinen, lämpimän upea, ääni ja kaunis katse ovat elämää voimauttavia!

Menestystä Teille niin työhön kuin elämäänkin!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 02.07.2014 10:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy