ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Pinkki raha löysi Stockkan varhain

jnsto • 01.07.2017 04:26 • 4 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin Pride-marssin aamuun osuivat nekrologitunnelmaiset uutisjutut Stockkan Herkun myynnistä. "Pinkki raha" ahtautui tiloiltaan pieneen vanhaan Herkkuun jo varhain. Etenkin lauantaiaamuisin. Ja monet kävivät myös kuudennen kerroksen ravintoloissa, ennen nykyisiä konsepteja.

Aleksin ja Mannerheimintien kulmassa sijainnut "alkuperäinen" Herkku oli tavattoman ahdas. Sinne menivät "kaikki". Siellä saattoi käydä hyvän ystävän kanssa hankkimassa viikonlopun pientä ja suurempaakin hyvää ihan yhdessäkin. Ja siellä näki naamoja, joita oli nähnyt muuallakin.

Oliko ehkä vain mielikuvitusta, mutta jotenkin tuntui siltä, että Herkussa asioi yhdessä helpommin kuin kotinurkkien kaupoissa. Tai ehkä lukuun ottamatta Elannon pullapuoteja, joiden "emänniksi" kutsutuilla kaupanhoitajilla oli kuulemma usein sosiaalista silmää.

Remontti remontilta Herkku väljeni, ja asiakaspalvelu- ja laatuodotuksiin se pystyi vastaamaan entistä paremmin. Mutta sitten alkoi kuulua yhdeltä ja toiselta, ettei jotain ollut saanut ja piti mennä muualle. Usein Ruoholahden K-kauppaan.

Myyntiuutisen jälkeisenä aamuna markkinointiasiantuntija Anne Rindell ennusti HBL:ssä, että Herkusta luopuminen on Stockmannille virhe, josta "se saa maksaa kalliisti".

Toimittaja Jonas von Wendt kysyi, eikö mitenkään olisi ollut mahdollista saada paikalle ulkomaista toimijaa. Hän mainitsee Carrefourin, Manorin ja Coopin. Mutta vastaa itse heti, ettei mikään ulkomainen yritys voi vakavasti harkita tuloa Suomen kaksinvaltajärjestelmään. Viittaus kaiketi S- ja K-ryhmiin. Mutta jos olisi löytynyt idearikas ja tarmokas vetäjä? No, turhaa jossittelua. Osuuskauppa on asettautumassa Stockkan perustuksiin - eikä sieltä lähde, paitsi jos huomaa tilan huonoksi ja myynnin kannattamattomaksi.

Uutisen lanseerusinfo pidettiin Savoyssa. Eleen voi nähdä kunnioituksena menneelle.

Stockmannin tilannetta lienee sopivaa verrata Berliiniin KaDeWehen Tavaratalo notkahti pahasti muurin avautumisen jälkeen, mutta kuntoutui suunnilleen samoilla keinoilla, joita Stockmann on käyttänyt: Kerros kerrokselta suuri osa myyntitilasta vuokrattiin ulos. Vaan vanhan rakennuksen ylimmän kerroksen ruokaosastot jäivät talon hallintaan, ainakin pääosin.

Rakennusta jatkettiin ylöspäin ja uuteen yläkertaan tuli pääasiassa itsepalveluun perustuva ravintola. Mutta entinen yläkerta ja sen ruokailusaarekkeet myyntitiskien tuntumassa jäivät edustamaan vanhaa perinnettä. Ne ovat etenkin professionaalien HLBT-berliiniläisten suosiossa. Korkea hintataso on esteenä muille.

Herkusta luopuminen ei oikeastaan saisi olla yllätys. KSF:n voimahahmon, Kaj-Gustaf Berghin ollessa puheenjohtajana Stockmann ilmoitti rakennusten neliötuoton olevan keskeinen mittari. Tuossa vaiheessa talossa vielä oli käyty keskustelua "mielihyvän ja viihtyvyyden" tavaratalosta vastakohtana ostoskeskukselle. Jälkimmäinen voitti.

Herkun lopettaessa Oulussa alkuvuonna seuraajaksi tavallaan tuli S-ryhmä, tosin ei samoihin tiloihin. Osuuskauppa Arina avasi melko tasokkaan ja suuren ruokamaailman uuden kompleksinsa pohjakerrokseen. Olen asioinut siellä pari kertaa kun työ on Ouluun vienyt, sikäläiset kertonevat, täyttikö Stockkan jättämän tyhjiön vaiko ihan paransi elämän laatua.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Täytyypä ennen pride-marssia käydä Töölössä kahdeksankymppisen tutun luona, jonka päivittäiseen rutiiniin on vuosikymmenet kuulunut kuin rituaalina kävely Stokkan herkkuun. Sieltä hän toi Daizy-koiralleni usein pätkän lenkkimakkaraa, kaksinkertaisessa paperipakkauksessa, ei koskaan muovikääreessä.
Kysyn, millaiset ovat nyt mielialat, kun Stokkan herkku muuttuu.
   (ei rekisteröitynyt) • 01.07.2017 06:10
Hohhoijaa, eipä ole minulla vähävaraisella työväenluokkaisesta perheestä lähtöisin olevalla suomenkielisellä homomiehellä kyllä ollut tuonne juuri asiaa. Lähiön lähikauppa on riittänyt, joskus asiaa isompaan markettiin. Ei ruokakasseja viitsi raahata keskustasta metrolla ja bussilla. Hyvin olen silti syönyt.
  sekundahomo (ei rekisteröitynyt) • 04.07.2017 03:17
Kun taannoin HOK teki temppunsa seksuaalivähemmistöjen suosimalle Vanhan Kellarille ja torppasi seksuaalivähemmistöjen sisäänpääsyn ... Niin nykyisin Herkun menoa HOK:lle ja Herculeksen rasistista ovipolitiikkaa syrjiä tietyn etnisen taustan homoja on rinnastettu toisiinsa: Herccu on mennyt "hok":si, homot torpataan ovella.
  human • 04.07.2017 10:27
Itselläni aikaisemmat ruokakaupat olleet lidl ja hurstin valinta, missä niitä eliittihomoja on joilla varaa käydä stockalla?

Itselläni kaikki seksuaalivähemmistöön kuuluvat kaverit ja tutut ovat parhaimmassa tapauksessa tes minimipalkalla töissä, suurinosa työkyvyttömyyseläkkeellä tai työttömänä, muutama opiskelee mutta ovat kokeneet homofobiaa ja varmaan lopettavat kesken kuten minäkin, tosin oli sitä itsetuhoista masentuneisuutta aikaisemmin ollut.

Olisi kiva jos päättäjät meille luuserihomoille alkaisivat palveluita ja tukien nostoja jotta voisi elää kuin normaalit heterot joilla vakaat kohtuuhyvät tulot, olemme aivan täysin pohjasakkaa me hlbt ihmiset. Tiesittekö miksi kokoomuslaiset kannattivat tasa arvoista avioliittolakia? Jotta samaa sukupuolta olevien asumis yms tuet tippuisivat. Ihan sama toimeentulotulotuen varassa aikaisemmin miehen kanssa ollaan mutta kyllä vihaksi pistää kun tästä positiivisesta tasa arvon asiasta takana löytyy helppo leikkauskohde kun porukka hurraa tasa arvoa.

Jos saisin valita tasa arvoisen avioliittolain ja sen väliltä että olisin puolisoni kanssa sen verran kohtuutuloisia että ei toimeentulotukea tarvita ikinä niin itselläni valinta olisi helppo, tavalliselle ihmiselle kuitenkin taloudellin tilanne on merkityksellisempi kuin se saako mennä rakastamansa henkilön kanssa naimisiin virallisesti.
  Luuserihomo (ei rekisteröitynyt) • 15.07.2017 23:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy