ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Pingviinikoiraspari saa olla yhdessä

Sami Mollgren • 16.04.2016 10:04 • 2 kommenttia. UUTISET: SATTUMAT

Urospingviinipari voi hautoa onnistuneesti, jos nämä saavat munan. Stan ja Olli eivät ole ainakaan toistaiseksi saaneet jälkikasvua. (kuvituskuva)
Berliinin eläintarhassa eläneet kuningaspingviinit Stan ja Olli on siirretty Hampuriin Hagenbeckin eläinpuistoon, jossa ne saavat elää rauhassa pariskuntana, eikä niitä enää yritetä saada parittelemaan naaraspingviinien kanssa.

Uhanlaisten eläintarhassa elävien lajien EEP-lisääntymisohjelmaan aiemmin kuuluneet pingviinikoiraat eivät yrityksistä huolimatta kiinnostuneet pariutumaan naaraspingviinien kanssa, vaan ne keskittyvät yksinomaan toisiinsa.

- Käsittääksemme ne ovat homoja, sanoo Berliinin eläintarhan edustaja Christiane Reiss.

Hagenbeckin eläinpuistossa elää jo vanhastaan urospingviinipari, Juan ja Carlos.

Aihepiiriä on käsitelty myös lastenkirjassa And Tango Makes Three. Justin Richardsonin kirjoittaman kirjan 32 sivulla kerrotaan tositarina urospingviiniparista, Roysta ja Silosta, joille New Yorkin Central Park Zoossa annetaan haudottavaksi muna. Onnistuneen haudonnan myötä parille syntyy poikanen, Tango. Kirja on hermostuttanut etenkin uskonnollis-konservatiivisia tahoja ja saanut osakseen syytöksiä "homopropagandasta".

Keväällä 2014 puolestaan kerrottiin Irlannissa naaraspingviiniparista Penelopesta ja Missystä. Muita tunnettuja samaa sukupuolta olevia pingviinipariskuntia ovat olleet esimerkiksi Madridin Inca ja Rayas sekä Toronton Buddy ja Pedro. Usein samaa sukupuolta olevia pingviinipareja on pyritty erottamaan toisistaan, että nämä kiinnostuisivat eri sukupuolta olevista lajitovereistaan ja tuottaisivat jälkeläisiä. Yleensä parit kuitenkin palaavat yhteen, jos niille annetaan siihen tilaisuus.

Luonnossa keisaripingviinin lisääntyminen tapahtuu keskitalvella Etelämantereella, jossa saattaa olla pakkasta jopa 60 astetta. Tavallisesti naaras munii yhden munan, jonka se antaa koiraalle haudottavaksi ja lähtee itse merelle hakemaan ravintoa. Koiras hautoo munaa jalkojensa päällä ihopoimun suojassa 9 viikkoa ja nukkuu pääosan tuosta ajasta, sillä nukkuessa sen energiankulutus on alimmillaan. Yleensä naaras palaa ravinnonhausta ennen poikasen kuoriutumista, jonka jälkeen koiras lähtee vuorostaan ravinnonhakuun. Koiraan palattua molemmat vanhemmat huolehtivat poikasesta. Pingviinit ovat pariuskollisia, mutta jos toinen puolisoista kuolee, voi toinen ottaa uuden puolison.

Pingviinien tiedetään toisinaan solmivan suhteen myös samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Homoseksuaaliset suhteet ja homoseksuaalinen käyttäytyminen eivät tavattomia muidenkaan eläinlajien keskuudessa. Niitä on tavattu noin 1 500 eri eläinlajilta.

Esimerkiksi pingviinit, joutsenet, merihevoset ja nisäkkäistä sudet ja ihmiset ovat varsin pariuskollisia. Nisäkäslajeista vain muutama prosentti on tyypillisisesti pariuskollisia, ihmisapinoista vajaa 20 prosenttia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mitenkähän se homo-norsu voi Puolassa?
Vai onko osoittautunut bisseksi?

www.dailymail.co.uk
  human • 16.04.2016 11:17
"Stan and Olli are now being transferred to an all-male gay penguin paradise at Hamburg’s Tierpark Hagenbeck – where they’ll meet another gay penguin couple, Juan and Carlos."

Hmmm, onkohan tuolla paratiisissa odotettavissa nyt swinger party vai ainoastaan draamaa ja tragediaa jos mustasukkainen frakkimies huomaa siippansa jutustelevan naapurin kanssa...... :-)
   (ei rekisteröitynyt) • 26.04.2016 13:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy