ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Piispa: Kirkon suhtautuminen homoihin on ”sairas ja sydämetön”

Lassijuhani • 15.07.2014 19:35 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Dominikaaneihin kuuluva meksikolainen piispa José Raúl López oli aikaisemmin saanut katolisten toveriensa vihan niskoilleen hänen kastettuaan lesboparin tyttären.
Espanjalaiselle El País-lehdelle hän totesi: ”Homoseksuaalisuus on asia, jota olemme kieltäytyneet käsittelemästä. Ihmiset jotka väittävät homoja sairaiksi, ovat itse sairaita. Kirkon on lähestyttävä heitä ei tuomiten vaan vuoropuhelulla.

Emme saa torjua ihmisen rikkautta vain hänen seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Se on sairasta, se on sydämetöntä, siinä ei ole mitään järkeä.”

Paavi Franciscus kertoi äskettäin, että hän mielellään kastaisi olentoja ulkoavaruudesta, vaikka hän on haluton vihkimään homoja, koska siitä ei ole mainintaa Raamatussa. Hän sanoi: ”Jos meillä esimerkiksi huomenna kävisi lähetystö Marsista, ja yksi sanoisi ’Haluan kasteen!*, mitä tapahtuisi? Marsilaisia? Vihreitä pitkine nenineen ja isoine korvineen. (Pyhä Pietari) tekee tämän päätöksen: ’Kuka minä olen pystyttämään esteitä?’

”Keitä me olemme sulkemaan ovia?”

Viime kuussa sateenkariväestölle tarkoitettu turvakoti New Yorkissa kutsui Paavin katsomaan kirkon homonuoriin kohdistaman politiikan seurauksia, mutta hän ei ole vielä vastannut kutsuun.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy