ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Piispa Irja Askola saarnasi kristillisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ryhmien Eurooppafoorumissa

JuhaniV • 25.05.2014 19:15 • 5 kommenttia. UUTISET: HOMOSEKSUAALISUUS JA USKONTO • KOTIMAA

Helsingin piispa Irja Askola (KT / Aarne Ormio )
Helsingin Piispa Irja Askola saarnasi lauantaina kristillisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ryhmien Eurooppafoorumissa Alppilan kirkossa Helsingissä.

Piispa Askola totesi saarnassaan, että Jumalan kaunein sana on tervetuloa. Jumala ei tarvitse portinvartijoita.

Tuolla lausumallaan hän viittasi kirkolliskokouksen keskusteluihin ja piispojen kirjeisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin suhtautumisessa. Siis mikä tälle ryhmälle kirkossa on sallittua ja mikä ei. Askolan mielestä kirkon on tärkeää kuunnella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien ihmisten kokemuksia.

– Teidän tarinanne on monien niiden tarina, jotka poikkeavat eri tavoin normatiivisesta enemmistöstä. Toivon, että tarinanne auttaisi kirkkoamme olemaan oikeudenmukaisempi ja vastaanottavaisempi. Kirkko, jossa jokainen ihminen voisi juhlia elämää ja sen lahjoja.

Eurooppafoorumiin osallistui tänä vuonna ulkomailta 120 osanottajaa 25 maasta. Edustajat olivat mm. Venäjältä ja Ukrainasta.

Kokousta isännöivät suomalaiset Arcus-verkosto, Yhteys-liike, sekä Geikristlaste Kogu -verkosto Virosta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Oliko mukana myös ortodokseja, helluntailaisia, katolisia, evankelikaalisia pappeja?
Vai oliko kyse lähinnä vain kristillisen vähemmistön pisara Mustassameressä -tapahtumasta, jolle ei ollut kristillisen enemmistön siunausta.
Abrahamisista sunnista ja shioista puhumattakaan.

Kommenttia muokattu: 25.05.2014 klo 23:09
  human • 25.05.2014 23:08
Mukana oli orotodokseja, katolisia, helluntailaisia, evankelikaaleista en tiedä, mutta luterilaisia ja eri suuntaisia reformoituja oli kyllä. Eurooppafoorumi järjestettiin tänä vuonna laivakonferenssina reitillä Tukholma-Tallinna-Helsinki-Tukholma. Katalilaisilla oli oma esikokouksensa laivalla, ortodokseilla oma tapaamisensa Helsingissä.
  Ulf Särs (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2014 08:28
Näköjään oli Mormonikirkosta jengi paikan päälle.
jfinne.blogspot.fi
  Tuomas (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2014 09:19
Myös QX:ssä julkaistiin artikkeli tilaisuudesta (Johan Finne raportoi). Tosi kivaa kun media antaa positiivista palautetta tällä tavoin!

www.qx.se
  Monika E Pensar (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2014 12:13
Upeaa! Nyt humankin voi iloita.

Kommenttia muokattu: 28.05.2014 klo 17:18
  martin • 27.05.2014 22:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy