ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

´Piispa älköön ryvettäkö itseään seksuaalivähemmistöjä koskevassa keskustelussa´

JuhaniV • 22.02.2012 21:50 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kuopion piispanvaalin ratkettua keskustellaan nyt piispan tehtävästä.

Kuopion eläkkeelle jäävä piispa Wille Riekkinen on tunnettu yhteiskunnallisena vaikuttajana ja keskustelijana. Hän jättää seuraajalleen varsin isot saappaat täytettäviksi.

Nyt käydään keskustelua siitä, mihin piispan on syytä ottaa kantaa ja mistä pysyä erossa.

Pappi ja tutkija Kari Kuula vertaa piispan tehtävää toimitusjohtajaan. Hän on sparraaja, joka ei tee varsinaisia suoritustason töitä, vaan kannustaa.

Kuula kehottaa piispoja pitämään näppinsä erossa homokysymyksistä:
- Esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä koskevassa keskustelussa piispan ei välttämättä kannata itseään ryvettää.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Oletan Kari Kuulan heiton suoraksi piikiksi Riekkiselle. Toivottavasti olen väärässä.
  JuhaniV • 23.02.2012 06:16
ja homoista puhuminen tietysti 'ryvettää' puhtaan kirkonmiehen.
  Krister • 23.02.2012 09:39
Tuossa jutussa esiintyi nyt Kuula ja Kaila niminen mies. Onko jutussa siis kaksi eri ihmistä (tutkijapappia) vai onko painovirhepaholainen kyseessä?
  HarmonyS • 23.02.2012 10:22
Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa piispa on pappi, jolle on annettu erikoistehtäviä. Hän on hiippakuntansa hengellinen johtaja ja ylin opettaja. Tämän ohella hän on kirkon virkakunnan, ennen kaikkea pappien, valvoja ja ohjaaja. Piispalla on vastuu siitä, että kirkossa toimitaan kirkon tunnustuksen mukaisesti.

Piispan tulee edistää hyvää työyhteyttä seurakunnissa ja seurakuntien yhteistyötä. Lisäksi hän on hiippakunnan ylin hallinnollinen virkamies, tuomiokapitulin puheenjohtajana hän johtaa kirkollista hallintoa alueellaan.

Piispan tehtävistä:
evl.fi

Jos piispa saa keskustella vain ylevistä teologisista probleemista, kuten siitä osallistuiko Jeesus luomistyöhön, mutta ei saa ottaa kantaa hiippakuntalaistensa arkielämän ongelmiin, kauas on pappisvirka etääntynyt siitä paimenen tehtävästä, joksi se oli kai alun perin tarkoitettu. Pääasiaksi on noussut, etteivät kasukan liepeiden kultaukset tahriudu rapaan.

Arvelen, että ainakaan Riekkinen ei tule pitämään suutaan kiinni eläkkeelläkään, ehkä hän tuntee itsensä jopa vapaammaksi kertomaan mielipiteensä, kun hiippa ei enää paina ohimoilla.
  Public eye • 23.02.2012 10:39
Vain Kari Kuula esiintyy tässä uutisessa. Kirjoitusvirhe korjattu. Kiitos tarkkaavaisuudesta.
  JuhaniV • 23.02.2012 14:59
Veikkaan Kari Kuulan tarkoittavan sitä, että piispan kannattaa pysyä mahdollisimman hiljaa seksuaalivähemmistöjä koskevassa keskustelussa, jotta kirkolle ei aiheutuisi mitään vahinkoa. Kuula ei enää itse osallistu aiheesta käytävään keskusteluun.
  Teemu T Kari (ei rekisteröitynyt) • 23.02.2012 21:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy