ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Pierre et Gilles: näyttely Berliinissä

vaeltaja2006 • 17.07.2009 19:08 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Pierre Commoy (s. 1950) ja Gilles Blanchard (1953) – molemmat kasvoivat katolisissa perheissä pikkukaupungeissa. He muuttivat Pariisiin 1973 ja oppivat tuntemaan toisensa kolme vuotta myöhemmin. He päättivät yhdistää luovuutensa ja niin heistä tuli yksi maailman tunnetuimmista homo-taiteilijapareista.

Vanhat pyhimyskuvat olivat heidän mielestään kovin hailakoita ja he alkoivat parannella niitä kirkkain värein ja koristein. He kehittivät oman tavaramerkkinsä jo vuonna 1977. Pierre valokuvasi malleja ja Gilles retusoi ja väritti. Näin syntyi monia hittejä. Kuvissa oli mm. tällaisia henkilöitä: Mireille Mathieu, Madonna, Pornostar Jeff Stryker, Marc Almond, Nina Hagen. Ja monia muita. Ja oli pyhiä hengenmiehiä, huoria, marttyyreita, matruuseja. Osa oli pukeutuneina, osa provosoivasti alasti.

Berliinissä avataan ensi viikolla näyttely, jossa on 80 suurikokoista kuvaa. Näyttely jatkuu lokakuulle (25.7.-4.10.2009).

(Siegessäule)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kymmenen vuotta sitten Pierre & Gilles olivat esillä Turussa.

Kuvia pilke silmäkulmassa
Turun Sanomat 13.11.1999
www.ts.fi

"Se on taiteilijoiden ensimmäinen näyttely Pohjoismaissa, mikä korostaa näyttelyn merkitystä.
...

Taiteilijoille itselleen se on heidän oman uransa suurin retrospektiivinen näyttely. Taidemuseon tiloissa Vartiovuoren mäellä on kaikkiaan 90 teosta."
----------
  Frankieboy • 18.07.2009 11:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy