ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Perustuslakivaliokunta käsittelee Aito avioliitto -aloitetta

Sami Mollgren • 07.02.2017 12:56 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Aito avioliitto -aloitteeseen kerättiin nimiä kesällä 2015 Helsingin keskustassa. (kuva: JuhaniV)
Aito avioliitto -kansalaisaloite on parhaillaan perustuslakivaliokunnassa käsiteltävänä.

Valiokunta kuulee asiassa viittä lainsäädännön asiantuntijaa: professori Mikael Hidén, professori Juha Lavapuro, professori Tuomas Ojanen, professori (emeritus) Teuvo Pohjolainen ja professori Veli-Pekka Viljanen.

Tiistaina asiasta on käyty valmisteleva keskustelu, ja sitä jatketaan vielä keskiviikkona. Torstaina esitellään lausuntoluonnos, käydään yleiskeskustelu sekä suoritetaan yksityiskohtainen käsittely.

Perustuslakivaliokunnan annettua asiasta lausuntonsa, päättää lakivaliokunta aloitteen jatkokäsittelystä.

Aito avioliitto -kansalaisaloite pyrkii kumoamaan 1.3.2017 voimaan astuvan lakimuutoksen, jonka myötä Suomessa myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton.

Lakivaliokunta päätti marraskuussa aloitteen arvioitavaksi perustuslakivaliokuntaan. Aloitteen lähettämistä perustuslakivaliokuntaan esittänyt lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvasen mukaan ratkaisuun päädyttiin, sillä aloitteessa saattaa olla haasteita perustuslain kannalta. Aloitteen mahdollinen ongelmallisuus perustuslain kannalta tuli esiin valtiosääntöoikeuden asiantuntijan lausunnossa asiantuntijakuulemisessa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Käsittely perustuslakivaliokunnassa jatkuu ainakin vielä perjantaina.
  smo • 09.02.2017 15:07
Perustuslakivaliokunnan lausunto:
www.eduskunta.fi
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2017 11:38
Lausunnosta ja pöytäkirjasta voi päätellä mikä varjonyrkkeily asian tiimoilta on käynnissä eduskunnassa. Tulossa voi olla mitä vaan.
  Ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2017 13:35
Valiokunnassa lausunnon antaneet perustuslakiasiantuntijat ovat kauttaaltaan olleet sitä mieltä, että tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen on perustuslain vastaista. Kenet voi haastaa oikeuteen ja mihin instanssiin voi haasteen jättää ne parit joita asia koskee? Jos siis laki kumotaan.
  Ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2017 17:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy