ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pentagon: Puolisoetuudet myös samaa sukupuolta oleville aviopareille

Sami Mollgren • 15.08.2013 14:45 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Pentagon
Yhdysvaltain puolustusministeriö laajentaa puolisoetunsa koskemaan myös samaa sukupuolta olevia aviopareja. Ratkaisun taustalla on korkeimman oikeuden kesäkuinen päätös kumota liittovaltion laki "Defense of Marriage Act (DOMA)", joka määritteli avioliiton naisen ja miehen väliseksi.

Tällaisia työsuhteen perhe-etuisuuksia ovat esimerkiksi sairausvakuutus, asumistuki ja oikeus tulla haudatuksi Pentagonin lähellä sijaitsevalle Arlingtonin sotilashautausmaalle. Edut saa näyttämällä virallista avioliittotodistusta.

Mikäli työntekijä asuu osavaltiossa, joka ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoja, tämä voi saada jopa kymmenen päivää lomaa sellaiseen osavaltioon matkustamista varten, jossa avioliiton solmiminen on mahdollista.

Ministeriö ilmoitti samalla peruuttavansa joukon samaa sukupuolta olevia pareja koskevia etuja, joiden oli määrä tulla voimaa tässä kuussa. Ne eivät ministeriön mukaan ole enää tarpeen korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen.

Puolustusministeriö kertoo tiedotteessaan, että se sitoutuu varmistamaan, että kaikki USA:n armeijan palveluksessa palvelevat miehet, naiset ja heidän perheesä saavat reilua ja yhdenvertaista kohtelua siten kuin laki määrää.


Avoimesti homoseksuaaleilta palveleminen USA:n puolustusvoimissa oli kiellettyä 20. syyskuuta 2011 asti, jolloin niinsanottu don't ask, don't tell -käytäntö kumottiin pitkän keskustelun jälkeen. DADT-käytäntö toi potkut monille, joiden seksuaalinen suuntautuminen paljastui tavalla tai toisella.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy