ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pentagon estää yhä koneiltaan pääsyn monille lgbt-verkkosivustoille

Sami Mollgren • 05.01.2013 13:27 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain puolustusministeriö estää yhä henkilökunnaltaan pääsyn tietokoneillaan useille verkkosivuille, joilla on teemana seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat. Estäminen on jatkunut, vaikka on kulunut yli vuosi "don´t ask, dont´t tell" -käytännön päättymisestä. DADT kielsi aiemmin avoimesti homojen ja lesbojen palvelemisen armeijassa.

AMERICAblog sai selville että sen sekä Towleroad-nimisen hlbt-teemaisen blogin sivuille ei voinut päästä puolustusministeriön tietokoneilta. Towleroad oli bannattu kategorian "blogit/henkilökohtaiset sivut; LGBT" perusteella ja AMERICAblog oli määritelty poliittiseksi ja aktivisteiksi. Myös lgbt-teemaisiin sotilasasioihin keskittynyt joshseefried.com -sivusto oli jäänyt lgbt-filtterin hampaisiin.

Pentagonille on huomautettu asiasta jo kesällä 2012, mutta asialle ei ole tehty mitään.

AMERICAblogin toimittaja John Aravosis totesi kirjoituksessaan olevan loukkaavaa, että suodatinjärjestelmässä on olemassa luokka "LGBT". Hän pohtii, että kuinka kauan kaiken juutalaisen tai katolisen sisällön sensuuri jatkuisi.

Puolustusministeriö julkaisi asiasta lausunnon sen jälkeen, kun AMERICAblog oli ottanut asian esille ja asia oli saanut julkisuutta ns. valtamediaa myöten. Puolustusministeriön mukaan se ei kiellä kotisivuja perustuen lgbt-sisältöön, vaan koska ne ovat blogeja tai ihmisten henkilökohtaisia sivuja. Pääsy henkilökohtaisille sivuille voidaan estää puolustusministeriön politiikan mukaan turvallisuussyistä.

AMERICAblogin toimittaja ei kuitenkaan ollut tyytyväinen lausuntoon.

Eräitä lgbt-sivustoja on ilmoitettu bannatun siksi, koska ne ovat "poliittisia", mutta samaan aikaan monille vastaaville vähemmän liberaaleille sivuille on ollut avoin pääsy. Myös monien homokielteisten ja esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavien lobbausryhmien sivuille on pääsy, esimerkkinä American Family Association ja National Organization for Marriage.

Viimeisin käänne keskustelussa on, että Pentagonin lehdistösihteeri on lähettänyt AMERICAblogin toimittajalle kommentin. Siinä myönnetään, että asiat eivät ole ihan siten kuin pitäisi ja että erilaisten suodattimien toiminta ei ole täydellistä, jonka vuoksi jotkin sivustot joutuvat tarpeettomasti suodatetuksi. Lehdistösihteeri vakuuttaa puolustusministeriön tukuvan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien soitilaiden oikeutta palvella avoimesti.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy