ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pekka Haavisto presidenttikilpaan

Sami Mollgren • 11.02.2017 18:40 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Pekka Haavisto (kuva: Roni Rekomaa)
Vihreiden Pekka Haavisto on lauantaina antanut suostumuksensa olla puolueensa ehdokkaana alkuvuoden 2018 presidentinvaaleissa. Haaviston ehdokkuus on esillä sunnuntaina Vihreän liiton valtuuskunnassa Lohjalla.

Haavisto kertoi suostumisestaan ehdokkuuteen Yle TV1:n Ykkösaamussa.

Haavisto oli ehdolla myös vuoden 2012 presidentinvaalissa. Tuolloin hän nousi toiselle kierokselle, mutta hävisi Sauli Niinistölle. Haavisto sai yli miljoona ääntä, 37,4 prosenttia annetuista äänistä.

Nyt 58-vuotias Haavisto oli Suomen ensimmäinen ja on toistaiseksi ainoa avoimesti homoseksuaali presidenttiehdokas. Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa puolisonsa Nexar Antonio Floresin kanssa.


Haavisto julkaisi lauantaina ehdokkuuteensa liittyvä videon


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ajatuksiani: Toivottavasti aloittaa vaalikampanjaansa jo nyt. Mitä aikaisemmin sen parempi. Ei saisi olla suttuisen näköinen. Mittatilauspuvut. Jos ei osaa itse pukeutua, niin antaa jonkun suunnitella koko puvusto mitä käyttää julkisuudessa esiintyessään. Hyvät valokuvat ja niin että vartalon puutteet peittyvät. Niinistö näytti oman pyttynsä rumissa valokuvissa. Ei saisi olla liian radikaali mielipiteissään, koska pyrkii koko kansan presidentiksi. Voisi vaikka alkaa käymään kuntosalilla, ettei näytä väsähtäneeltä. Personal trainer kehiin.
  Kolmoisritti • 12.02.2017 05:45
Ajatuksiani: Homotko muka ei ole ulkonäkökeskeisiä?


Hienoa Niinistö! Ja hienoa että Ranneliike tällä kertaa nostaa "avoimesti homoseksuaalin presidenttiehdokkan" esille sen vihreydestä huolimatta. Viimeksi kun puolue taisi olla väärä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 12.02.2017 12:01
Uutiset olivat ja ovat uutisia. Kenenkään taakse ei mennä, eikä ketään nosteta tälläkään kertaa muiden edelle.
  smo • 12.02.2017 12:41
Minusta ruotsalainen pääministeri näytti, mitä on todellisuus, kun pitää mennä kerjäämään rahaa eri puolilta maailmaa. Talous on se, mikä vetää maton monien alta. Nytkin mentiin Iraniin, missä homoja kastroidaan, mutta siitä EI puhuttu, vaan naisten oikeuksista: tääkin on tällainen arvoasetelma. Ei se naisten asema voi olla huono, jos valtapaikoilla on naisia, kuten Iranissa on, mutta L teki sen itsensä ja oman jatkonsa takia Ruotsissa. Ei seks vähemmistöjä tarvitse muistaa. He eivät ole sen arvoisia.
  Kolmoisritti • 12.02.2017 16:37
Kun Haavisto oli ehdokkaana edellisen kerran, äänestin häntä toisella kierroksella, vaikka olin täysin aivan varma, että hän ei mene läpi. Mutta kannatuksen vuoksi, ja uteliaisuudesta. Mitä siitä seurasi, jos hän sittenkin valittaisiin. Suurimman hypen aikoihin moni tuttava ihmetteli kantaani, kun tiesivät että olen homo, ja monet tutuista heteroista oli valmis äänestämään Haavistoa.

Haaviston kampanja oli osin lapsellinen ja teennäinen, kuplavolkkari-harrastuksineen. Ja etelä-suomesta katsottuna ehdokas saattoi vaikuttaakin ihan kelvolliselta. Mutta suuri yleisö haluaa presidentin joka on aito ja suora, tavallinen ja jotenkin keskiverto. Haavisto ja hänen kumppani kuviteltiin sitten itsenäisyyspäivän vastaanotolle kättelemään vieraita. Tässä on yksi kampanjan murtumakohdista - itsenäisyyspäivän pyhä toimitus - jota ei voi kuvitellekaan homoparin tehtäväksi.

Haavisto ei tule menemään läpi tälläkään kertaa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2017 14:51
Valitettavasti monissa vaaleissa on havaittavissa ilmiö, että suuri osa ihmisistä haluaa hypätä voittajien kelkkaan.

Oma äänestyskäyttäytymiseni perustuu siihen, minkä haluaisin vaalin lopputulokseksi tulevan, en sillä perusteella, mikä se galluppien mukaan tai muulla perusteella todennäköisesti on.

Kampanjat ovat aina aika teennäisiä ja väkinäisiä, ne kun suunnataan epävarmoille äänestäjille. Jo valmiita kannattajia ei tarvitse enää saada vakuuttuneiksi, ja jyrkkiä vastustajia ei saa muuttamaan kantaansa vaikka mitä tekisi.
  Public eye • 14.02.2017 18:20
Public eye: "Kampanjat ovat aina aika teennäisiä ja väkinäisiä, ne kun suunnataan epävarmoille äänestäjille."

Ja aina kun oman ehdokkaan kampanjatyylistä löytyy negatiivista sanottavaa, se yleistetään koskemaan kaikkia ehdokkaita. Mistä siinä on kyse?

Jos vertailukohteeksi otetaan USA:n vaalit ja Trumpin kampanja, niin sehän oli ihan suoraa valehtelua, asioiden vääristelyä ja kilpakumppanien mustamaalaamista, sekä tietysti röyhkeää populistista paatosta ja propagandaa. Tällä hetkellä Trumpin, mielenterveyttä epäillään jo ihan yleisesti. Sitä taustaa vasten Haaviston tulevalle kampanjalle voi sanoa, että ”kaikki on mahdollista”, eli antaa palaa vaan. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia vaikutteita ehdokkaat ottavat USA:n vaalikampanjasta. Varmasti joitain vaikutuksia tulla näkemään.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2017 18:44
Linnan juhlat ne vasta teennäisiä ovat. Olisikin hyvä juttu, jos naisilta olisi sinne pääsy kielletty: ukot varmaan heiluis ympärikännissä.

Presidenttiehdokas ei ole koskaan tavis.
  Kolmoisritti • 18.02.2017 23:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy