ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pedofiliaa kirkollisissa ja maallisissa piireissä

vaeltaja2006 • 05.03.2016 13:43 • 8 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Viime tiistaina USAssa julkistettiin raportti, jonka mukaan yli 50 piispaa tai uskonnollista johtajaa on käyttänyt hyväksi satoja lapsia tai nuoria vuosikymmenten ajan. Rikoksia on salailtu. Jossain päin myös poliisit ovat olleet haluttomia tutkimaan seurakuntien asioita.

Miksi pedofiliaa on katolisessa kirkossa? Asiaa selviteltiin viime torstaina (3.3.2016) radion Ajankohtaisessa Ykkösessä. Uusia paljastuksia tulee tämän tästä. Hyväksikäytön kohteina ovat olleet pääasiassa pojat. Paavikin paheksuu asiaa ja toteaa, että 2% katolista papeista on pedofiileja. Usein asiaa selitetään papin selibaattivaatimuksella, jonka väitetään vääristävän heteropapin käyttäytymistä.

Vantaan vankilan ylilääkäri oikeuspsykiatri Alo Jüriloo sanoo, että asia on monimutkaisempi. Jos ihminen ryhtyy ammattiin, jossa seksuaalisuus kielletään, omia haluja voi olla yllättävän vaikea hallita. Halu ja käyttäytyminen voivat muuttua vallitsevan ympäristön mukaan. Ihminen alkaa himoita sitä, mitä on ympärillä. Heteroseksuaali voi tietyissä olosuhteissa käyttäytyä homoseksuaalisesti. Katolisessa kirkossa erilaissa kirkon tehtävissä on paljon enemmän poikia kuin tyttöjä. Tutkimusten mukaan homopapit eivät ole sen useammin hyväksikäyttäjiä kuin heteropapit. Ihmisen seksuaalikäyttäytymisessä voi tapahtua muutoksia esim. armeijassa tai vankilassa, jos lähellä on vain yhtä sukupuolta.

Läheskään kaikki pedofiilipapeiksi kutsutut eivät ole pedofiilejä. Suuri osa uhreista on yli murrosikäisia, siis teini-ikäisiä, mutta osa kuitenkin alaikäisiä. Pedofilian tautiluokituksessa on pohdittu 13 vuoden ikärajaa, jolloin yli murrosikäisten kohdalla puhuttaisiin hebefiliasta. Ollaan siis tekemisissä hyvin monitahoisen ilmiön kanssa.

Alo Jüriloo kertoi, että eräiden tutkimusten mukaan noin viidesosalla miesopiskelijoista on välillä pedofiilisia mielikuvia, joita ei kuitenkaan toteuteta. Seksuaalirikolliset muodostavat hyvin kirjavan joukon. Mukana on usein muitakin ongelmia, esim. riippuvuuksia ja ahdistuneisuutta, siis moniongelmaisuutta.

Teologi ja terapeutti Janne Villa kertoo, että katolinen kirkko on ollut riskitön ympäristö toteuttaa sairaita haluja. Osa on hakeutunut sinne tietoisesti. Kirkon miehiä ei aikaisemmin epäilty vaan heitä pidettiin hurskaina. Lasten vanhemmat näkivät heidät "luottoaikuisina". Pedofiileille on muodostunut kirkon sisälle oma alakultttuuri, verkosto ja he tietävät toisistaan ja saavat "vinkkejä". Pedofiilit usein hakeutuvat töihin, joissa ollaan lasten kanssa. Katolisella kirkolla on laaja lapsityö.

1990-luvulla ja 2000-luvun alussa oli hyvin tavallista, että kaikki hyväksikäyttöä harrastaneet papit leimattiin homoiksi. Monissa paikoissa homojen pääsyä pappisseminaareihin on yritetty estää. Nyt ehkä jo ymmärretään hieman paremmin hyväksikäytön taustoja.

Radion ajankohtainen ykkönen Areenassa areena.yle.fiMaalliset piirit

Yllättävissä tilanteissa voidaan törmätä pedofilia-syytöksiin. Pedofilialla on helppo lyödä, kun puolustajia ei helposti nouse esiin. Yhtenä esimerkkinä ovat suomalaiset avioeroriidat, joissa isää syytetään lasten hyväksikäytöstä. Toisena esimerkkinä on Saksan vihreisiin ja liberaaleihin kohdistunut ajojahti edellisten parlamnettivaalien alla. Oli tullut esiin lisää yksityiskohtia siitä, että nämä puolueet ottivat suojiinsa äänekkäitä pedofiiliryhmiä, jotka ajoivat pedofilian laillistamista 1970-80-luvuilla. 2013 Vihreät tilasivat Göttingenin yliopistosta tutkimuksen, jolla selviteltiin avoimesti vihreiden ja liberaalien menneisyyttä.

Berliinissä toimi 1980-luvulla aika avoimesti pedofiiliryhmiä, jotka kokoontuivat mm. Kreuzbergin Falkenstein-Kellerissä. Siellä pedofiilien joukossa oli myös "Alternatiiveja" eli vihreitä. Spiegel-lehti kertoi selvitystyöstä, jossa epäiltiin satojen poikien joutuneen hyväksikäytetyiksi. Suomalaisturistit ihmettelivät siihen aikaan Prinz Eisenhertz -homokirjakaupan laajoja pedofiili-hyllyjä. Kysyntää sen alan kirjallisuudelle ilmeisesti oli.


Vähitellen Saksan vihreät tekivät pesäeron pedofiiliryhmiin, mutta historian kirjoitus on tuonut esiin ikäviä yksityiskohtia. Myöhemmät sukupolvet saavat kärsiä varhaisempien aikojen virhearvioinneista. Viime vuonna ainakin Aito Aivoliitto -kampanjan eräässä puheessa vihjattiin Saksan vihreisiin ja liberaalipiirien kelvottomuuteen, kun ne olivat yhteistyössä pedofiilien kanssa.

Mutta toisella tavallakin pedofilia voi tulla puheenaiheeksi. Tammikuussa 2016 Englannissa julkaistiin tutkimusraportti venäläissyntyisen Alexander Litvinenkon surmaamisesta radioaktiivisella aineella vuonna 2006. Guardian-lehti otsikoi, että Putin oli hyväksynyt murhan. Jotkut lehdet kertoivat yksityiskohtaisemmin mahdollisista syistä surmaan.

Putin on aktiivisesti toiminut niin, että Venäjälle saatiin ns. homopropagandalaki. Sillä halutaan suojella lapsia ja nuoria homojen haitallisilta vaikutuksilta. Taustaoletuksena on ollut, että homot ovat pedofiilejä. Sotshin kisojen aikaan Putin kertoi, että homot saavat osallistua kisoihin, mutta vaati: "Jättäkää lapset rauhaan".

Litvineko-raportin kolmannessa luvussa kerrotaan yksityiskohta, joka voi olla totta tai sepitettyä. Luku on otsikoitu: "Chapter 3: Continued opposition to President Putin". Litvinenko hyökkäsi Putinia vastaan kertomalla Putinin elämän varhaisemmista vaiheista. Sieltä löytyy "mustia aukkoja". Kun Putin valmistui Andopov-instituutista ja aikoi hakeutua turvallisuuspalvelun töihin, häntä ei päästetty ulkomaille vaan Leningradiin. Hänen esimiehensä olivat saaneet vihiä, että Putin oli pedofiili. Näin oli kerrottu oppilaitoksen suunnasta. Myöhemmin, kun Putin nousi virka-arvoltaan, hän tuhosi vanhat materiaalit - oli mm. videonauhoja alaikäisten kanssa. Kuvauspaikkakin oli mainittu. Suomessa mm. Iltalehti on kertonut tästä Litvineko-raportin kohdasta ( www.iltalehti.fi )

Vaikka väitteiden todenperäisyyttä on vaikea todistaa, ne on kirjattu Litvineko-raporttiin ( www.litvinenkoinquiry.org ). Pedofilia on arka asia ja raju lyömäase.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eiköhän 2% kaikista ihmisistä ole potentiaalisia pedofiilejä, miksipä katoliset papit olisivat erilaisia. Olen joskus kuullut entisten pokakotilasten kertomuksia eivätpä eroa muutoin kuin että siellä myös pahoinpideltiin. Jonkun ohjaajan suojelus saattoi pelastaa siltä.
  juntti (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2016 18:17
Katolisessa kirkossahan lapsiin ja nuoriin sekaantuminen tuntuu kuuluvan ideologiaan - niin paljon tuohon ideologiaan uskovien piirissä noita pahantekoja on

en.wikipedia.org

en.wikipedia.org

Jälleen uutisointi vaeltaja2006:lta niin että jutussa puhutaan pedofiliasta ja mainitaan seksuaalisista identiteeteistä samalla jostain syystä homot - tietoinen valintako jättää taas asiaan paljolti liittyvät biseksuaalit mainitsematta. Eikö katolisessa kirkossa muka ole viljalti bisse-pappeja, jotka saarnaavat homoja vastaan ja itse vikittelevät lapsia ja nuoria, kuten Suomessakin esim. Nokia mission biseksuaali johtaja-pappi teki.

Onko Berliinissä ollut jotain nimenomaan vain homo-kirjakauppoja, eikä siis HLBT-kirjakauppoja?

Kommenttia muokattu: 07.03.2016 klo 00:26
  human • 07.03.2016 00:15
Nimimerkille "Human": tekstin alkuosassa lähteenä on radio-ohjelma Ajankohtainen ykkönen, eikä siinä asiantuntijat sanallakaan maininneet biseksuaaleja.

Tekstissä mainittu kirjakauppa mainostaa olevansa kirjakauppa homoille ja lesboille (Buchladen für Schwule und Lesben in Berlin). 1980-luvulla ei edes tunnettu lyhennettä lgbt. Se lyhenne on alkanut yleistyä vasta 1990-luvulla.

Kommenttia muokattu: 07.03.2016 klo 06:34
  vaeltaja2006 • 07.03.2016 06:28
Homoseksuaalinen käyttäytyminen viittaa tässä lihan himonsa täyttämiseen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Emme tiedä pappien bi-viljavuudesta katolisessa kirkossa. Se tiedetään, että on pappeja, jotka ovat omaa (homoseksuaalista) suunntautuneisuuttaan paenneet naimattomuusvaatimuksen sisältävään pappisvirkaan. Esillä oli myös homoksi leimaaminen, ennakkoluulot ja homoksi tiedettyjen/uskottujen syrjintä. Aika vaikea liimata keinotekoisesti päälle vielä biseksuaalisuus-käsitettä.

Nykyään taidetaan puhua queer-kirjakaupasta, mutta 1980-luvulla oli "homokirjakauppoja".

Naimattomuusvaatimus ja muu seksuaalisten halujen tukahduttaminen aiheuttaa sen, että seksuaaliset tarpeet ryöpsähtelevät enemmän tai vähemmän hallitusti, kohdistuvat ehkä jopa ei toivotuilla tavoilla. Naimattomuusvaatimuksen alaisena esim. katoliset papit ovat tekemisissä etenkin poikalasten/nuorten kanssa, ja tällainen valta- ja/tai luottamuussuhteen väärinkäyttö voi johtaa joissain tilanteissa jopa hyväksikäyttöön.

Yhtä kaikki, pedofilia ei ole erityisesti homoseksuaalisuuteen, biseksuaalisuuteen tai heteroseksuaalisuuteenkaan liittyvä ilmiö.
  smo • 07.03.2016 06:44
Yllätyin aika tavalla tajuttuani, että on kulunut peräti 14 vuotta siitä, kun Boston Globe -lehti teki ensimmäiset paljastukset alueen katolisen kirkon papeista, jotka olivat käyttäneet seksuaalisesti hyväksi lapsia ja nuoria. Tätä asiaa ei ole vieläkään käsitelty kunnolla ja pohjiaan myöten katolisessa kirkossa, kuten tuossa radiohaastattelussa kerrotaan. Yhä uusia tapauksia tulee ilmi, kun uhrit uskaltautuvat puhumaan kokemastaan.

Mietin, mitkä ovat syyt koko tässä valtavassa tragediassa. Näen yhtenä perustavaa laatua olevana syynä katolisen maailman yhteiskunnissa vallitsevat asenteet. Miehelle on olemassa vain kaksi kunniallista vaihtoehtoa: mennä heteronaimisiin taikka ryhtyä papiksi. Homolle ja myös pedofiilille, joka ei halua kulissiavioliittoa, kirkko tarjoaa oivallisen pakotien ja suljetun, turvallisen yhteisön, jossa vallitsee Omertà, eli vaikenemisen laki. Lisukkeena tulee vielä papin vala olla ilmaisemasta kenellekään mitään sellaista mistä tunnustuskopissa puhutaan. Lapsi on saattanut kertoa itseensä kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä kirkossa taikka muualla. Pappi ei ole asialle voinut juurikaan mitään muuta kuin kuunnella.

Kirkon järjestelmä on hermeettinen ainakin muuhun maailmaan nähden.

Katolinen kirkko on onnistunut tekemään 14 vuoden kuluessa kaikki mahdolliset virheet, mitä ikinä voidaan tehdä. He luulivat, että he voivat vielä tämän päivän yhteiskunnassa kieltää kaiken, käyttää lahjontaa, pelottelua, kiristämistä ja "pannaan julistamista". Se ei enää ole mahdollista. Kirkon johto ei sitä tajunnut taikka ei hoksannut mitään parempaakaan keinoa. Ratzinger epäonnistui paavina täydellisesti skandaalin hallinnassa. Hänen röyhkeytensä ja uhmakkuutensa kaatoi hänet lopulta.

Ratzinger tarvitsi syntipukin sulkeakseen suita ja pelotellakseen. Väärään tietoon nojaten hän niputti homot ja pedofiilit samaan pakettiin ja aloitti massiivisen homojen ajojahdin kirkossa. Kesti todella pitkään, että hän saattoi vastentahtoisesti myöntää niiden olevan kaksi aivan eri asiaa. En ole kuullut, että katolinen kirkko olisi vieläkään vetänyt takaisin määräystään olla ottamatta homoja pappiskoulutukseen. Tämä siitäkin huolimatta, että kirkolla on huutava pula papeista.

Yli tuhatvuotinen selibaatti on kirkon ahne tapa kerätä pappien omaisuus itselleen, kun pappi potkaisi tyhjää. Selibaatti on ideana vastoin ihmisluontoa, mutta vain yksi, joskin iso syy tässä koko ongelmassa.

Naisten pitäminen syrjässä, epätasa-arvossa ja naispappeuden kieltäminen ovat pitäneet huolen siitä, että papit ovat voineet puuhastella pääasiassa poikain kanssa. Tytöt ja naiset pidetään sivussa.

Olen myös kummastellut ja ihmetellyt sitä, kuinka liuta poikamiehiä (papit, piispat jne.) ovat edes kykeneviä antamaan neuvoja perheisiin ja niiden elämään liittyvissä asioissa. Heillä ei sellaisesta ole omakohtaista kokemusta, jonka pohjalle tietoa voisi kasvattaa. Toki poikkeuksia ovat pappien suhteet naispuolisiin "taloudenhoitajiin", mitkä suhteet ovat myös valheellinen ja vääristynyt ilmentymä tuon organisaation sisällä.

Jokin muu organisaatio näin giganttisen ongelman edessä olisi jo kaatunut lopullisesti. Katollisella kirkolla on paljon poliittista valtaa kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja tietenkin suojelijoita, sekä mittavasti rahaa ja omaisuutta tehdä minkälaisia manoovereitä tahansa, maksoi mitä maksoi. Nyt sellainen ei enää tuota heidän toivomiaan tuloksia, yhteiskunnan muututtua ympärillä aivan toisenlaiseksi kuin ennen vanhaan hyvään aikaan.

Katolisen kirkon muutos voi lähteä siitä, kuten radio-ohjelmassakin todettiin, että kissa pitää nostaa oikeasti ja kokonaan pöydälle. Salailun pitää loppua. Sen lisäksi selibaatti joutaa kaikkia pakosta koskevana ihanteena ja sääntönä historian romukoppaan. Naisille pitää antaa tasavertainen asema kirkon kaikilla tasoilla. Tuon suljetun organisaation tervehtyminen voi alkaa kunnolla vasta sen avautumisesta ja edellä mainitsemieni muutosten jälkeen.
  JuhaniV • 08.03.2016 20:37
Kommentissani mainitsemistani Boston Globe -lehden paljastuksista tehtiin Oscar-pystillä palkittu elokuva Spotlight. Pyörinee vielä teattereissa.

Elokuva tekee läpileikkauksen lehden toimituksen työskentelyyn skandaalin paljastamisessa. Elokuva on hyvä, asiallinen, eikä lainkaan hollywoodimaisen imelä. Elokuva pystyy esittämään tapahtumista vain osan. Huomasin, että muutamat tärkeätkin asiat jäävät elokuvassa kertomatta. Bostonin skandaalin tapahtumista ja tuosta elokuvasta löytyy hyvä tietopaketti osoitteessa:

The story behind the 'Spotlight' movie
www.bostonglobe.com

Katollisen kirkon pappiskoulutukseen ja kirkon sisäiseen maailmaan saa näkökulmaa ranskalaisessa tv-sarjassa Tapahtukoon hänen tahtonsa.
Ensimmäinen jakso on vielä nähtävissä viikon verran YLE Areenassa. Koko sarjan on laatutyötä joka suhteessa. Homouteen on jo viitattu useissa eri jaksoissa. Pedofiliaan ei ole vielä puututtu. Uskon asiat eivät ole sarjan pääasia, vaan kirkon sisäiset kuviot ja ihmissuhteet, sekä papeiksi kouluttautuvien hyvin erilaiset kohtalot. Sarjan katsominen on minulla vielä kesken. Kaikki jaksoja ei ole myöskään vielä esitetty. Suosittelen.

areena.yle.fi
  JuhaniV • 08.03.2016 21:16
Katolisessa kirkossa pyhimykseksi julistaminen on onnistunut, kun on tukku seteleitä.

Kauppalehti otsikoi:
Paavi suitsii pyhimysbisnestä. Kampanjointi pyhimykseksi julistamisen puolesta voi maksaa jopa 750 000 euroa.

www.kauppalehti.fi

Yksi näistä kummasteluistani on myös se, että kuinka tiiviisti raha on kaikessa mukana katolisessa kirkossa. Se tulee myös hyvin esille YLE:n esittämässä tv-sarjassa, jonka nimi on tarkasti: Tapahtukoon sinun tahtosi.
  JuhaniV • 14.03.2016 16:33
Tuorein skandaali Ranskassa

USA:ssa katolisia hiippakuntia on joutunut konkurssiin pedofiilioikeudenkäyntien kustannusten kaatamina. Siellä samoin kuin Australiassa oikeudenkäynnit jatkuvat ( www.smh.com.au ). Saksassa puolestaan katolisen poikakuoron jäseniä hakattiin ja raiskattiin vuosikymmeniä ( yle.fi ) jne.

Tänään
Ranskan vaikutusvaltaisimpiin kuuluvaa katolista arkkipiispaa, Lyonin kardinaalia Philippe Barbarinia, epäillään pedofiilipappien suojelusta. Poliitikot ovat tyrmistyneitä ja pääministeri Manuel Valls vaati Barbarinilta vastuunkantoa, ”tekoja eikä pelkästään sanoja”. Barbarin on toistaiseksi torjunut syytökset ja kieltäytyy eroamasta.
Uutinen englanniksi
www.france24.com
saksaksi
www.afp.com

Tämä Barbarin on erittäin homovihamielinen. Hän on väittänyt homoavioliittojen johtavan, kuinka ollakaan, insestiin ja moniavioisuuteen sekä yhteiskunnan tuhoon. Barbarin on järjestänyt Lyonissa mielenosoituksen homojen oikeuksia vastaan väittäen, että parlamentilla ei ole oikeutta päättää avioliittolaista Raamatun vastaisesti yms.
----
Vatikaanin viime vuosi (2015) oli täynnä seksiä, petoksia ja muita paheita. Tämä saksalaisen Die Zeit -lehden kaksisivuinen juttu käsittelee Vatikaanin vuoden päättänyttä finanssiskandaalia. Juttu on täysin asiallinen, vaikka otsikko kuuluukin ”Älä himoitse lähimmäisesi nakkimakkaraa”:
www.zeit.de

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 00:55
  Havainnoija • 16.03.2016 00:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy