ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pariisi: Muoti-ikoni oikeudessa

vaeltaja2006 • 24.06.2011 18:00 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Diorin entinen pääsuunnittelija John Galliano oli keskiviikkona oikeudessa juutalaisvastaisten puheidensa vuoksi. Hän kuvasi olojaan muotitalo Diorilla. Oli työpainetta, epäonnistumisen pelkoa ja vaikea alkoholin ja huumeiden käyttö. Se oli 50-vuotiaan britin arkea. Alamäki alkoi, kun hänen elämänkumppaninsa Steven Robinson kuoli vuonna 2007 vain 39-vuotiaana.

"Hän suojeli minua. Hän hoiti kaiken niin, että minä voin keskittyä luovaan työhön", kertoi Galliano. Elämänkumppanin kuoleman jälkeen alkoi alkoholin ja tablettien käyttö.

Galliano oli vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena, kun hän helmikuussa 2011 kantakahvilassaan La Perlassa Pariisin Marais'n kaupunginosassa alkoi ladella juutalaisvastaisia mielipiteitä. Yksi syyttäjistä kertoi, että hän oli puhunut "likaisista jutskunaamoista" ja muutakin hän oli suoltanut suustaan. Todistajat eivät kuitenkaan olleet tällaista kuulleet.

Pian tapahtuman jälkeen brittilehti Sun julkaisi videon Gallianon verbaaliheitoista. Galliano toivoi siinä naapuripöydän väkeä kaasukammioon ja kaiken kukkuraksi: "I love Hitler". Oikeudenkäynnissä keskiviikkona Galliano pyyteli anteeksi. Hän sanoi tuomitsevansa rasismin ja antisemitismin. Niillä ei ole paikkaa tässä yhteiskunnassa. Hän ei muistanut, miten paljon alkoholia oli sinä iltana kulunut. Hän on koko elämänsä homona joutunut kokemaan ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta. Hän on usein saanut vieraista kulttuureista ja uskonnoista virikkeitä ja inspiraatiota. Hän on ollut rukoilemassa kiinalaisten munkkien kanssa ja elänyt Kenian massaiden seurassa.

Valtionsyyttäjä vaati 10 000 euron sakkorangaistusta. Syyttäjän mukaan arjen rasismi parkkipaikoilla, supermarketeissa, yms. on pahinta. Tuomio tulee 8. syyskuuta. Julkisesta rasistisesta loukkaamisesta voi Ranskassa saada jopa kuusi kuukautta vankeutta ja 22500 euroa sakkoja. Vankeusrangastusta ei yleensä kuitenkaan panna toimeen.

Galliano on ollut helmikuusta lähtien tytöttömänä. Diorilla on hallussaan Jophn Galliano -merkki, mutta itse Gallliano irtisanottiin maaliskuussa. Diorilta kerrottiin, että samantyyppinen välikohtaus oli sattunut firman tiloissa jo vuonna 2010. Silloin legendaarinen parfyymidynastian johtava nimi Jean-Paul Guerlain oli puhunut neekereistä, kun oli kyse työmoraalista. Dior ei irtisanonut miestä, mutta kärsi huomattavat taloudelliset tappiot boikotttien takia.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy