ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Papeista miltei puolet kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia

Sami Mollgren • 26.06.2014 19:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Papeista 44 prosenttia ja kanttoreista 30 prosenttia on sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevilla pareilla tulisi olla mahdollisuus kirkolliseen vihkimiseen.

Tulokset käyvät ilmi Kirkon akateemisten jäsenkyselystä.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia kannatetaan selvästi enemmän kuin homoparien kirkollista vihkimistä. Papeista 35 prosenttia kannattaa kirkollista vihkimistä ja puolet vastustaa. Kanttoreista kannattajia oli 23 prosenttia ja vastustajia 63 prosenttia.

Sekä pappien että kanttorien suhtautuminen kirkolliseen siunaamiseen on tullut 2000-luvulla koko ajan myönteisemmiksi. Rekisteröityjen parisuhteiden siunaamista kannattaa papeista 60 prosenttia ja kanttoreista 44 prosenttia.

Yleisesti naiset suhtautuvat homopareihin myönteisemmin kuin miehet. Naispuolisista papeista kirkollista siunaamista kannatti 72 prosenttia, miehistä puolet.

Neljän vuoden välein tehtävällä tutkimuksella seurataan pappien ja kanttorien työhön liittyviä kysymyksiä sekä niissä tapahtuneita muutoksia. Tuloksien pohjalta Helsingin yliopiston dosentti Kati Niemelä on kirjoittanut tutkimuksen "Kutsumusta, auttamista ja itsensä toteuttamista – Pappien ja kanttorien suhde työhön, työhyvinvointi ja suhtautuminen ajankohtaisiin kysymyksiin Kirkon akateemisten jäsenkyselyssä 2014".

Niemelän mukaan pappien mielipiteet ovat muuttuneet nopeasti, etenkin Helsingin seudulla. Hän sanoo, että alueelliset erot ovat suuria.

- Hiippakunnista Oulu on ainoa, jossa samaa sukupuolta olevien kirkollisen siunaamisen vastustajia on enemmän kuin kannattajia, toteaa Niemelä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy