ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Päivi Räsänen harmistunut eilisestä identiteettivarkaudesta

vaeltaja2006 • 30.06.2013 18:31 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Twitterissä kommentoitiin eilen pride-paraatia Päivi Räsäsen nimissä. Joku muu esiintyi Räsäsenä. Helsingin Sanomien mukaan Päivi Räsänen on harmistunut tapahtuneesta. Hallituksessa pohditaan juuri nyt tietoverkkorikollisuuden ja identiteettivarkauksien torjuntaa. Identiteettivarkauksia ei ole kriminalisoitu.

Vale-Räsänen twiittasi Pride-kulkueen jälkeen eilen rukoilevansa osallistujien puolesta ja toivovansa heille parannusta. Asia herätti heti hämmennystä, eikä voitu uskoa, että Räsänen olisi twitter-viestin lähettänyt. Puoluesihteeri Maanselkä kertoi pian sen jälkeen, että kyseessä oli vale-Räsäsen twiittaus. Tänään Päivi Räsänen ilmoittaa, että hän pitää viestiä loukkaavana pride-kulkueeseen osallistujia kohtaan.

Tässä tapauksessa esitutkinta- tai syytekynnys tuskin ylittyisi, jos tekijä löydetään, mutta ”valeprofiililla voi silti aiheuttaa syvää kiusaa ihmisille, vaikka rikoksen tunnusmerkit eivät täyttyisi. On tehty toisen nimissä esimerkiksi deitti-ilmoituksia, ja saatettu särkeä ihmissuhteita” (HS).

Räsäsestä on tehty ennenkin valeprofiileja Facebookiin, on tehty valekotisivuja ja levitetty tekaistua alastonkuvaa. Hänellä ei ole twitter-tiliä ja jos hän sellaisen perustaisi, kukaan ei ottaisi sitä vakavasti. ”Hankala juttu”, sanoo Räsänen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nuo valeviestimiset toisten nimissähän eivät ole mikään uusi asia.

Eikös jo pari tuhatta vuottakin, tai kauemminkin, ole harrastettu tietyissä sosiaalisen median yhteisöissä viestimistä monellakin valesuulla toisten nimissä, eli väitetty viestejä niitten jumalan, allahin ja jeesuksen jutuiksi.

"Hankala juttu", tottatosiaan.

Mutta älkäämme silti harrastako tuollaista, mitä he ovat tehneet.

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 18:58
  human • 30.06.2013 18:57
Onkohan vale-Päivi taas iskenyt? Poliisiministeri Räisäsen Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina pitämä puhe on nostanut hämmennystä. Puheessaan Räsänen asettaa Raamatun lain yläpuolelle.

"Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia."

www.iltalehti.fi
  SaintJudy • 10.07.2013 14:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy