ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Päivi Räsänen ei tue ihmissuhteiden pysyvyyttä

Sami Mollgren • 11.01.2014 22:40 • 15 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA
Sisäministeri Päivi Räsänen (KD) ottaa Uuden Suomen Puheenvuorossa 10.1.2014 julkaistussa blogikirjoituksessaan esiin vuonna 2014 vietettävän YK:n ja EU:n perhevuoden. Myös Kaupunkisanomissa samana päivänä julkaistussa kirjoituksessaan Räsänen muistuttaa, että perhevuodelle annettu julistus korostaa perheen merkitystä yhteiskunnan perusyksikkönä ja että yhteiskunta ei voi korvata perhettä.

Räsänen mainitsee seikkoja perhevuoden tarkoituksesta ja peilaa niitä käsityksiinsä Suomessa tehdyistä perhepoliittista ratkaisuista, joilla työnteko ja perhe-elämä käyvät paremmin yksiin. Räsänen kertoo kirjoituksessaan myös huolestaan siitä, että vaikka perheitä tuetaan Suomessa taloudellisesti, on henkinen tuki taas vähäistä.

- Arvoympäristömme ei enää tue ihmissuhteiden pysyvyyttä. Arvomurros koettelee ennen kaikkea perheitä ja sen myötä lapsia ja nuoria, jotka perheen suojissa kasvavat, kirjoittaa Räsänen.

Räsänen on kuitenkin toiminut sateenkaariperheiden kohdalla juuri ihmissuhteiden pysyvyyttä vastustavasti.

Homoparien ja samaa sukupuolta olevien aikuisten vanhemmoimien perheiden ja niissä elävien lasten aseman parantamiseen liittyvissä lainsäädäntöhankkeissa Räsänen on määrätietoisesti ollut kapulana rattaissa - esimerkkeinä vaikkapa parisuhdelaki, perheen sisäinen adoptio ja samaa sukupuolta olevien oikeus avioliittoon. Kristillisdemokraattien suunnalta on jopa uhkailtu hallitusyhteistyön olevan katkolla, mikäli ihmissuhteiden pysyvyyttä edistävää avioliittolainsäädännön tasa-arvoisuutta edistetään hallituspuolueiden tuella.

Räsänen käsittelee blogikirjoituksessaan myös esimerkiksi huoltajuusriitojen parempaa käsittelyä ja siihen liittyviä lainsäädääntöhankkeita. Hän ottaa esimerkiksi perheneuvonnan tyyppiset ennaltaehkäisevät toimet.

Räsänen korostaa perheiden hyvinvointiin liittyvän työn merkitystä tulevaisuudelle ja muistuttaa, että perheiden hyvin- ja pahoinvointi näkyy yhteiskunnassa pitkään.

- Perhevuosi on hyvä hetki muistuttaa perheen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vahvistaa avioliiton arvostusta. Arvomurroksenkin keskellä perusasiat pysyvät ennallaan: yhteiskunta voi juuri niin hyvin kuin perheet voivat, kirjoittaa Räsänen.

Miksi Räsänen ei toimi näiden esittämiensä ihanteiden eteen kokonaisvaltaisesti - siis myös sateenkaariperheiden kohdalla? Onko kyse jonkinlaisesta kaksinaismoraalista?


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Räsänen noudattaa raamattua kirjaimellisesti mutta kummasti poimii rusinat pullasta: hänelle ei ole ongelmaa että pojallaan ollut pitkä tukka ja hän on nainen merkittävässä virassa vaikka naisen pitäisi vaieta, mutta kun kaksi miestä menisi naimisiin on se kauhea asia ja raamatun vastaista.
  puppeliassi • 11.01.2014 22:57
Onpa ilkeää piikittelyä. Päivi rakastaa varmasti kaikkia ihmisiä.
  Hohhoijaa (ei rekisteröitynyt) • 12.01.2014 10:41
Tämä ei liity suoraan Räsäseen, mutta jos kaksinaismoralismista puhutaan, niin tulee vain mieleen, mitä suomalainen yhteiskunta ja kulttuuriperinne menettäisi, jos kaikkien homojen hengentuotokset vedettäisiin pois ja sallittaisiin vain marginaalille itselleen. Kuinka paljon suomalaiset taiteilijat esimerkiksi ovat aikojen saatossa antaneet itsestään kaikkien ihastukseksi ja inspiraatioksi ja kuinka paljon se on nostanut Suomen profiilia maailmalla? Miksi valtaväestön edustajat pitävät mustasukkaisesti kiinni yksinomaisesta oikeudestaan avioliittoon ja perheeseen, mutta samalla omivat omaksi kulttuuriperinnökseen vähemmistön kulttuurillisia, tieteellisiä, urheilullisia ja poliittisia urotekoja?
  kermat ja \'kermat\' (ei rekisteröitynyt) • 12.01.2014 10:42
Päivi Räsäselle ja tuon uskomuksen kaikille muillekin voi aina muistuttaa siitäkin, että mistähän - heidän uskontonsa kirjallisen "evidenssin" mukaan - saivat alkunsa eutanasia ja abortit?

Noh, sieltä raamattunsa jumalalta tietenkin, vai mitä muka tapahtui niille kaikille raskaana olleiden naisten sikiöille ja elossa olleille ihmisille siellä vedenpaisumuksessa?
Mitäpä muutakaan, kuin kaikista pahimman luokan "jumalallinen" joukko-abortointi ja joukko-eutanasia, joidenka suuruista massaltaan ei missään muussa olekaan.

Samassa yhteydessähän se jumala, rakkaudentunteitta, surmasi myös joukon jumalan poikiaa, heidän ihmis-vaimonsa ja noiden jumalan poikien jälkikasvun - eli tuhosi säälimättä perhekuntia.

Ainakin, mikäli raamattuun on kirjaimellisesti uskominen: www.evl.fi

Kommenttia muokattu: 12.01.2014 klo 13:50
  human • 12.01.2014 13:11
Päivi Räsäsen elämäneliksiirinä on jo vuosikymmenien ajan toiminut kyltymätön viha meitä ja meidän parisuhteitamme kohtaan.

Eduskunnan käsitellessä parisuhdelakia vuonna 2001, Räsänen vastusti homoparien kiinteiden parisuhteiden tunnustamista eduskunnan puhujapöntöstä muun muassa seuraavasti, myös moniavioisuus- ja insestikorttia heilauttaen; muutamia kohtia:

”Avioliittolainsäädännössä on aina kysymys arvoista. Moraalikäsitystemme vuoksi emme salli moniavioisuutta tai vaikka lähisukulaisten insestisuhteen virallistamista. Perusoikeuksissamme kielletään, aivan oikein, ihmisten syrjiminen seksuaalisen taipumuksen vuoksi, mutta tämä ei edellytä poikkeavien suhteiden nostamista avioliiton asemaan. Perustuslaissamme kielletään myös syrjintä uskonnollisen vakaumuksen vuoksi, mutta sekään ei edellyttäisi avioliittolainsäädännön muuttamista esimerkiksi moniavioisuuden sallivaksi, jos jokin uskonnollinen vähemmistö vaatisi sitä ihmisoikeuksiinsa vedoten.
Itse asiassa on vaikea keksiä toista yhteiskunnallista pyrkimystä, joka yhtä voimakkaasti osuisi yhteiskunnan perustusten ytimeen kuin tämä (=parisuhdelaki). Avioliitto on perheen ydinsuhde ja perhe yhteiskunnan perusyksikkö. Heteroseksuaalinen aviosuhde sisältää sukupuolisuuden ytimen: miehen ja naisen erilaisuudesta nousevan jännitteen sekä periaatteellisen mahdollisuuden yhteisiin lapsiin. Homoseksuaalisesta suhteesta ja muista seksuaalisista poikkeavuuksista nämä puuttuvat. Esityksen lähtökohdat ovat mielestäni väärät. Sen vuoksi ainoa oikea ratkaisu on haudata tämä esitys.”
---
Parisuhdelaki tuli voimaan 2002, mutta Räsänen ei luovuttanut. Hän kirjoitti välittömästi ”oppaan”, jota Luther-säätiö kaupittelee, ja jossa Räsänen päästää halveksuntansa valloilleen; muutamia kohtia:

”Seksuaalisesti poikkeava tunne-elämä on harvoin tahallinen, ihmisen itsensä valitsema tai aiheuttama tila. Sen taustalta voidaan löytää niin varhaislapsuuden kuin murrosiän psykoseksuaaliseen kehitykseen liittyviä häiriöitä. Esimerkiksi seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten riski kehittyä homoseksuaaliksi on muita suurempi.
Tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö.
Homoyhteisön yleisimpänä mallina vaikuttavat irtosuhteet ja vaihtuvat parisuhteet....näen kuitenkin, että tämä osoittaa jotain myös homoseksuaalisten ihmisten rikkinäisyydestä. Rikkinäisyyttä ei välttämättä itse huomaa tai sitä ei halua tunnustaa ja tämä pätee kaikkiin ihmisiin. Esimerkiksi syrjähyppyjä harrastavat tai työnarkomaanit eivät useinkaan tunnusta välittömiä tarpeitaan tyydyttäessään tekevänsä väärin itseä ja muita kohtaan, ainakaan nykyisten arvojen vallitessa.
Sitoutuminen on tärkeä asia inhimillisessä elämässä, mutta homoseksuaalisuuden harjoittaminen myös pysyvässä parisuhteessa on vahingollista oman itsensä, kumppanin ja ehkä myös muiden läheisten ihmisten kannalta.
Avioliittomoraalin rappioon liittyy olennaisesti seksuaalisten poikkeavuuksien nousu ja levittäytyminen. Korkealla kirkollisella tasolla sellainen sai julkista ymmärtämystä 1993. Asser Stenbäck, psykiatrian professori, muistutti välittömästi kirjasessaan (SLEY-Kirjat), etteivät seksuaaliset poikkeavuudet sisällä luomislahjaa, vaan ovat kehityshäiriö, josta saattoi myös tervehtyä. Anatomian vastainen elämä on luonnonvastaista. Homoliittojen virallistaminen on arvokysymys, ei ihmisoikeuskysymys.”
---
Ministeriaikanaan Räsänen ei ole uskaltanut esittää ihan kaikkea, mitä sylki suuhun tuo. Kansanlähetyspäivillä 6.7.2013 hän ei kuitenkaan pystynyt hillitsemään itseään, vaan hyökkäsi sateenkaariperheiden vanhempia vastaan:

”Sukupuolineutraalin avioliittolain merkittävin käytännön seuraus olisi adoptio-oikeuden salliminen samaa sukupuolta oleville pareille. Elämme merkillistä aikaa, kun ihmiskunnan historian luonnollisinta asiaa, äitiyttä ja isyyttä, joudutaan puolustamaan ikään kuin se olisi jonkun uskonnollisen ääriryhmän keksintö.”

Sateenkaariperheiden vanhemmat eivät siis Räsäsen mukaan kuulu ”luonnolliseen asiaan” eivätkä hänen vainoharhaisessa maailmassaan voi toimia vanhempina.

Kaikista kaameinta, mitä voi Räsäsen mielestä tapahtua ja mikä rikkoo avioliitot ja hajottaa perheet vieden yhteiskuntamme tuhoon, on seuraavanlainen. Tarkennan vielä, että tämä on siis kauhukuva, josta Räsänen varoitti Kansanlähetyspäivillä:

”Parisuhdelain, homoadoptiolain ja sukupuolineutraalin avioliiton perimmäisenä tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnan asenteisiin, jotta homoseksuaalinen suuntautuneisuus tunnustettaisiin heteroseksuaalisuuden rinnalle tasavertaiseksi tavaksi toteuttaa seksuaalisuutta. Sillä pyritään poistamaan ympäristön syyllistävät asenteet ja homosuhteisiin liittyvä syyllisyys.”

Päivittelyn sijaan Päivin pitäisi myös päivittää käsityksensä tälle vuosituhannelle, sillä esimerkiksi homovanhempien lapset voivat ihan hyvin, australialaistutkimusten mukaan keskimäärin jopa paremmin kuin heterovanhempien. En kyllä usko, että Räsänen kykenee rationaaliseen ajatteluun.

Räsänen jatkaa:

”Kirkko syyllistyy homoseksuaalien syrjintään, jos he eivät saa kuulla Jumalan sanan koko totuutta, joka sisältää niin lain kuin evankeliumin.
Seurakunnissa tulisi löytyä enemmän tilaa ja rakkautta niille ihmisille, joiden kipuna on homoseksuaalinen tunne-elämä tai muu seksuaalinen poikkeavuus.”

Ja lässyn lässyn. Homous on nyt siis ”kipu”. Siis kenelle? No Räsäsen kaltaisille fundiksille, koska heidän keskiaikainen agendansa ei enää pure.

Lisätään vielä se, että Räsänen on kansanedustajana toimiessaan pyytänyt valtion avustusta puoskarointijärjestö Aslanille, ministeriaikanaan antanut valtakunnalliset keräysluvat Amerikasta tulleille kuppikunnille, joiden tilaisuuksissa rukoillaan homonparantamista ja vastustanut kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista esittämällä harhaluulojaan, uskomuksiaan ja valheellisia väittämiään.

En ota kantaa siihen, johtuuko Päivi Räsäsen paholaismaisuus (ei uskonnollinen termi) varhaislapsuuden traumoista, etäisistä suhteista vanhempiin vai onko hän vaan yksinkertaisesti paha ihminen, joka on valinnut olotilaansa sopivan uskonnollisen ääriryhmän ja sen opetukset. Jokainen saa päätellä itse.

Kommenttia muokattu: 12.01.2014 klo 22:09
  Havainnoija • 12.01.2014 21:30
Päivi Räsänen on täysverinen ja taitava poliitikko, joka ylläpitää piskuisen puolueensa kannatusta pelottelemalla joukoilleen suuresta vaarasta ja syntipukista, eli homoista. Homoihin hän voi kohdistaa ennakkoluulojen koko spektrin, eikä häntä voida siitä saada vastuuseen. Hänen ei tarvitse esittää mitään faktoja ennakkoluulojensa tueksi. Ne ovat kuitenkin käyttökelpoisia puoluepolitiikan käyttöön. Jos hän korvaisi "homon" vaikkapa "juutalaisella" taikka "neekerillä", hänen kävisi heti huonosti.

Homot ovat hänen viimeinen oljenkortensa oman ja puolueensa suosion säilyttämiseksi. Nykyisessä Suomessa ei löydy kunnollisia uhkakuvia, jotka purivat ennen: maailmanloppu, susiparit, ryssä jne jne. Synti-sana on liudentunut tavallisten ihmisten käsityksissä melko käyttökelvottomaksi. Omien joukossa se toki toimii edelleen.
  JuhaniV • 12.01.2014 22:55
En usko että sukupuolineutraali avioliittolaki juurikaan vaikuttaisi meidän sateenkaari-ihmisten parisuhteiden pysyvyyteen. Ei pelkkä termi suhteen kestoa pidennä vaan asiat siellä puolisoiden korvien välissä.
  kala86 (ei rekisteröitynyt) • 13.01.2014 03:13
Kyllä parisuhteen nauttimalla yhteiskunnallisella arvostuksella on vaikutuksensa lopulta myös sinne puolisoiden korvien väliin. Eikä tässä ole kyse yksistään parisuhteiden pysyvyydestä, vaan myös erilaisten perheiden yhdenvertaisesta asemasta ja perheiden hyvinvoinnista.
  smo • 13.01.2014 06:56
Eiköhän pitäisi kuitenkin ensin etsiä todellisia keinoja auttaa ihmisiä heidän parisuhdetilanteestaan riippumatta. Monilla meistä on mielenterveysongelmia jotka voivat tehdä elämästä helvettiä. Siinä ei joku avioliitto asioita hetkauta.
  kala86 (ei rekisteröitynyt) • 13.01.2014 17:53
Joku kirjoitti:
"Monilla meistä on mielenterveysongelmia jotka voivat tehdä elämästä helvettiä."

Se on tietenkin ikävää, jos jollakulla on ongelmia, mutta se ei nyt liity lainkaan tähän tasa-arvoa käsittelevään aiheeseen.
  Havainnoija • 13.01.2014 20:13
Olipas tökerö ja populistinen argumentti tuo kala86:n "ensin pitäisi tehdä sitä ja tätä, että voisi puuttua tuohon". Tuo ns. tärkeysjärjestykseen laitettu työlista ei perustu kuin tekijänsä arvostuksiin.

Kyllä, mielenterveysongelmiin pitäisi puuttua pontevammin - vaan kun noiden ongelmien ratkominen ei ole missään keskinäisessä suhteessa vaikkapa avioliittokysymyksen ratkomiseen. Ne ovat eri asioita ja keinot niiden ratkaisemiseksi ovat erilaisia. Parhaimmassa tapauksessa molempien tuloksena elämänlaatu kuitenkin paranee ja ihmissuhteiden pysyvyys saa taustatukea.

Katsopas: Avioliittokysymyksen ratkaiseminen ei ole kustannuskysymys vaan ainoastaan tahdon asia. Mielenterveysogelmiin puuttuminen on toki myös tahdon asia, mutta sen kohdalla kyse on myös rahasta vääntämisestä: sen ratkaisemisesta minne yhteisiä varoja pitää kohdentaa.
  smo • 13.01.2014 20:24
Päivi Räsäsen toiminnasta saa juuri sen kuvan mikä minulla noista “kiihkiksistä” on jo vuosia ollut että heihin ahdasmielinen uskonnollisuus on vaikuttanut huumeen tavoin. Sopii nyt taas kerran kysyä missä on noitten “uskovaisten” propagandassaan aina toistava teema eli lähimmäisenrakkaus. Jos Päivi Räsäsen kaltaisilla ihmisillä olisi valta niin HLBT - kansaan kuuluvat vietäisiin epäilemättä keskitysleiriin ja kaasutettaisiin hengiltä kolmannen valtakunnan tapaan!
Kunpa edes kirkolla olisi vähänkin selkärankaa, niin se voisi nyt heittää piiristään Päivi Räsäsen hengenheimolaiset Luther-Säätiön, Suomen Luterilaisen Evankelimiyhdistyksen ja Suomen Evankelis-Luterilaisen Kansanlähetyksen eli nuo kaikkein taantumuksellisimmat linnakkeet joitten piirissä todellisen hihhulismi kukoistaa. Pelkällä vihankylvöllä ja hoilotuksella ei nykyajan sekulaarissa yhteiskunnassa pitkälle potkita ja pidetä kallispalkkaisia ”työntekijöitä” HLBT - kansan vastaista roskaansa suoltamassa.
Muuan kirkosta vuonna 2011 eronnut henkilö totesikin osuvasti: "TV:n homoilta & puheenjohtaja Räsäsen mielipiteet, Älä alistu -kampanja, rakkauden kaksoiskäskyn unohtaminen toiminnassa, 2000 vuotta vanhojen käsitysten hellittely nykypäivänä ja siihen liittyvä Raamatun tulkitseminen kirjaimellisesti... Minulla ei ole mitään tekemistä näiden hihhuleiden kanssa” ja "Älä alistu -kampanja. Ei homous ole sairaus eikä homoja todellakaan saa verrata murhaajiin. Pöyristyttävää sanon minä, joka olen hetero ja hyväksyn täysin homo- ja lesboystäväni ihan sellaisena kuin he ovat eli ihmisinä”.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 15.01.2014 23:47
smo kirjoitti: "Olipas tökerö ja populistinen argumentti tuo kala86:n "ensin pitäisi tehdä sitä ja tätä, että voisi puuttua tuohon". Tuo ns. tärkeysjärjestykseen laitettu työlista ei perustu kuin tekijänsä arvostuksiin."

Tottakai perustuu, sillä perusteella sinä ja muutkin asioita ajavat ja arvottavat. Siitä huomaa että sinulla niin kuin monella muullakin (homo)aktivistilla ja vaikuttajalla on jo asiat liiankin hyvin tässä maassa kun tämä asia on ykkösongelma. Tuskin kovinkaan monella tavishomolla se on tärkein tai edes kolmen kärjessä omassa elämässään. Sen verta paljon meillä on vakavempiakin ongelmia henk. koht. elämässämme.
  kala86 • 27.03.2014 01:55
Kala86. Miksei voitaisi tehdä kahta asiaa samaan aikaan? Sekä sukupuolineutraali avioliitto Suomeen, että mielenterveysongelmien hoitamista. Esim mää ja moni muukaan ei viitsi mennä rekisteröityyn parisuhteeseen, koska en halua olla mikään homouden huutelija.
  Hönötin • 27.03.2014 06:38
kala86: Avioliittoasia ei varmaan ole ykkösongelma. Mutta se on kysymys, joka voidaan helposti ja nopeasti hoitaa pois päiväjärjestyksestä pistämättä eri ihmisryhmien hyvinvointiin liittyviä asioita vastakkain tai keskinäiseen prioriteettijärjestykseen.

Ratkaisussa ei myöskään siirretä hyvinvointia kohteelta A kohteelle B, vaan ainostaan parannetaan kohteen B asemaa kohteen A tasolle. Avioliittolain uudistuksen kustannusvaikutus on jokseenkin pyöreät nolla (0) euroa: varmaan byrokratian rattaiden pyöritys päätöstä tehtäessä maksaa, mutta tämä tulee takaisin säästöinä, kun ei tarvitse enää ylläpitää kahta erillistä parisuhdeinstituutiota.

Homoavioliittojen hyväksymisellä ei yhdenkään ihmisryhmän asema heikkene. Yhden ryhmän asema sen sijaan paranee. Avioliittoasia lisää ihmisten yhdenvertaisuutta - joka voi helpottaa jollain aikavälillä niiden "vakavampienkin" ongelmien ratkaisua.
  smo • 27.03.2014 11:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy