ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Päivän uutinen: Kokoomuksen puoluekokous kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia

vaeltaja2006 • 12.06.2010 15:57 • päivitetty: 13.06.2010 12:19 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
13.6.2010 Kokoomus otti kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta

Kokoomuksen sateenkaariryhmän sivulla kerrotaan aamun uutinen puoluekokouksesta:

Kokoomuksen puoluekokous Jyväskylässä on juuri hyväksynyt suurella äänienemmistöllä (äänin 292-162) sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta olevan kannan. Asiasta oli tehty kokouksella jopa neljä aloitetta. Puoluehallituksen kanta voitti äänestyksessä. Puolueen virallinen kanta on nyt lyöty lukkoon, ja se velvoittaa puolueen johtoa edistämään asiaa.

Nykyhallitus mahdollisti sisäisen adoption rekisteröidyissä parisuhteissa. Seuraavan hallituksen ohjelmassa tulee olemaan täysin sukupuolineutraali avioliittolaki.

MTV3:n tuore uutinen:
www.mtv3.fi


12.6.2010

Sukupuolineutraali avioliittolaki on ollut aikaisemminkin kokoomuksen puoluekokouksessa käsiteltävänä. Kaksi vuotta sitten puoluekokous hylkäsi aloitteen. Nyt aloitteita ovat tehneet Kokoomuksen Naisten Liitto, Kluuvin Kokoomuksen Naiset, Kokoomusteekkarit ja Pohjois-Savon Tuhatkunta. Perusteluissa vedotaan syrjimättömyyteen ja tasa-arvoon. Nyt on kaksi instituutiota: avioliitto ja rekisteröity parisuhde. Esim. työnhaussa homopareja voidaan syrjiä, koska asia käy ilmi siviilisäädystä. Siviilisääty joudutaan merkitsemään monenlaisiin lomakkeisiin. Kirkko voinee itse päättää, keitä se suostuu siunaamaan.

Kokoomuksen puoluehallitus myöntää, että tasa-arvo ei toteudu, ja puoluehallitus esittää, että puoluekokous hyväksyisi aloitteet.

Kasary bloggaa puoluekokouksesta

Kokoomuksen sateenkaariryhmä Kasary bloggaa Jyväskylästä. Aloitteiden käsittely aloitettiin jo perjantaina, jotta suurille kysymyksille jäisi aikaa lauantai ja sunnuntai. Eilen perjantaina puoluehallituksen esitykseen tuli muutosehdotus, joten keskustelu ja äänestäminen jäävät sunnuntaille. Odotettavissa on kiivas keskustelu konservatiivien ja liberaalien välillä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiinnostava aihetta sivuava blogikirjoitus:
mietteita.blogit.uusisuomi.fi
  smo • 27.06.2010 22:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy