ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Painajainen Perheessä – Meet The Fockers

Ossi Halme • 25.02.2005 20:31 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Painajainen Perheessä jatkaa siitä mihin Perhe on Painajainen jäi. Vaikka produktioiden väliin mahtuu neljä vuotta, laskee lopputulos edelleen samojen vitsien varaan.

Ben Stillerin esittämä Gaylord ”Greg” Focker (jo on lasta nimellä siunattu) tahtoo esitellä morsiamensa Pam Byrnesin (Teri Polo) vanhemmat omille hippivanhemmilleen ennen hääkellojen kaikumista. Fockerien ja Byrnesien elämäntapojen ero vain sattuu olemaan kohtuullisen suuri. Mr. Focker (rento Dustin Hoffman) ja seniorien seksiterapeutti Mr. Focker (Barbra Streisand) ovat kuin eri planeetalta verrattuna seipäännielleeseen, CIA:sta eläkkeelle jääneeseen Jack Byrnesiin (Robert De Niro) ja tämän vaisuun puolisoon Dinaan.

Elokuvan alkuasetelma antaisi kliseisyydestään huolimatta mahdollisuuden tasaisempaankin revittelyyn, mutta lopputulos kääntyy uhkaavasti Ben Stillerin irtovistishowksi. Painajainen Perheessä tarjoaa tasaisena virtana naurunhörähdyksiä, mutta pelkkien nolojen tilanteiden ja paikoin alatyylisen huumorin varaan laskeminen latistaa lopputulosta. Ben Stiller vetää oman osansa samalla tavalla kuin kaikki muutkin roolinsa eli Stillerin eri elokuvien roolihahmoja on joskus vaikea erottaa toisistaan. Dustin Hoffmanin hippityyli puree yllättävän hyvin ja Barbra Streisand naurattaa osin omallakin kustannuksellaan. Robert De Niron kaltaiselle suuruudelle olisi suonut enemmän kuin yhden sitruunansyöneen ilmeen.

Painajainen Perheessä naurattaa –joskin hieman väkinäisesti – erilaisten elämäntapojen törmäyksille ja siitä riittääkin oivaa viihdettä yhdeksi illaksi. Jos leffaan ei olisi kiinnitetty suurta ja kallista tähtikaartia, olisi se kuitenkin ollut ehkä parhaimmillaan tv- tai dvd-versiona eikä valkokankaan täytteenä.

Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy