ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Paikalliset pahoinpitelivät perulaisen transgender-ihmisen

vaeltaja2006 • 13.04.2009 14:08 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Mm. Amnestyn kautta on levinnyt tietoa perulaisesta transgender-naisesta, Techistä, joka on joutunut paikallisten asukkaiden väkivallan kohteeksi. Tapaus sattui Perun pohjoisosassa Tarapotissa (Terepoto) tammikuun 24. päivänä. Paikalliset järjestyksenpitoryhmät ja asukkaat päättivät itse kurittaa tätä transgender-naista. Häntä syytettiin myös prostituoiduksi. Häneltä revittiin vaatteet, leikattiin tukka, hakattiin ja uhkailtiin. Paikalla oli uutisryhmä, joka dokumentoi tapahtuman.

Tapaus on herättänyt niin paljon hämmennystä, että Perun tv teki asiasta 9 minuutin mittaisen tutkivan jutun. Se on levinnyt maailmalle. Paikallisen järjestysryhmän mies mm. sanoo, että Techin on muutettava pois tai muuten hän kuolee.

Amnesty on käynnistänyt kansainvälisen kampanjan tapauksen johdosta. Myös Suomen Amnestyn hlbti-ryhmän on tiedottanut asiasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siellä ei siis näköjään siedetä erilaisuutta. Mitenkäs jos sattuu näyttämään amerikkalaiselta, saako turpiin? Tai jos on ei-katolinen, jopa ateisti, niin seuraako siitä väkivaltaa? Kaupunkia myydään kyllä matkalaiselle sivulla www.tarapoto.com mutta ilmeisesti matkalaisen pitää olla katolinen espanjaa puhuva hetero ei-trans ja mielellään myös oikeakätinen?

admin@tarapoto.com eli richard@moyobamba.net saattaisi ehkä osata vastata kysymykseen? Toisaalta, onhan Amnesty ja paikallinen tv jo puuttunut asiaan.

Heikompiaan on kai aina niin kiva vetää turpiin...

Täytyy nyt kuitenkin muistaa myös se, ettei tarkkoja yksityiskohtia tuntematta voi kovasti syytellä. Asiallisia kysymyksiä voi kuitenkin esittää.
  AnonymousCowardVaihteex (ei rekisteröitynyt) • 13.04.2009 17:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy