ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Paavin väite Vatikaanin homolobbysta on huomion siirtämistä pois todellisista ongelmista?

JuhaniV • 04.07.2013 18:42 • 8 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Kirkkovaltion taivaalle on kerääntymässä lisää synkkiä pilviä. Paavi Franciscuksen syytökset homo-lobbysta Vatikaanin sisällä saattavat olla vain epätoivoinen näkösuoja vakaville ongelmille kirkkovaltion sisällä.

Ei mennyt kovinkaan pitkää aikaa uuden paavin astumisesta tehtäväänsä, kun hän hyökkäsi homoja vastaan ilmoittamalla Vatikaanin sisällä toimivasta homolobbysta eli painostusryhmästä. Se mitä asioita tämä nimenomainen lobby ajaisi taikka millaisen uhkan se muodostaisi Vatikaanin hallinnolle, ei ole julki kunnolla. Ilmaan on siis vain heitetty syytös, jolla voilla olla kaksi merkitystä. Joko tavoitteena on hiljentää jokin kirkon johtoa uhkaava ryhmittymä taikka koettaa estää näkymästä taustalla muhivia vakavia asioita kiinnittämällä huomio muuanne, taas kerran homoihin.

Vatikaanin oma pankki on ollut toistuvasti kirkkovaltion suurimpien skandaalien lähde. Kuuluisin ja suurin oli nykyisen pankin edeltäjän Banco Ambrosianon kaatuminen vuonna 1980 Italian historian suurimpaan petokseen. Rahaa oli kadoksissa 1,3 miljardin US-dollarin arvosta. Pankin johtaja löydettiin vuonna 1982 roikkumasta narun jatkeena Lontoossa sillan alta. Kuolemaan liittyviä seikkoja ei ole voitu edelleenkään kokonaan selvittää.

Jälleen uusi vakava asia on nyt ilmaantunut - taas kerran Vatikaanin pankin eli IOR:n piirissä. On tapahtunut rikoksia, kuten korruptiota ja rikollisen rahan pesua, sekä epäilyksiä yhteyksistä terrorismin rahoittamiseen. Jo vuonna 2010 Vatikaanille tehtiin laki rahanpesun kieltämisestä. Se ei estänyt tuota rikollista toimintaa.

IOR:n ylin johto on saanut potkut. Paavi nimittänyt toimikunnan tutkimaan väärinkäytöksiä IOR:ssä. Se on vain vähäinen toimenpide sen rinnalla mitä mm. edellinen paavi käytti homojen jahtaamiseen samaan aikaan, kun kirkon piirissä eri puolilla maailmaa paljastui ja paljastuu edelleen laajoja ja järkyttäviä lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia. Niiden peittelyyn ja vähättelyyn kirkossa on nähty paljon vaivaa samalla kun julkinen huomio on koetettu pitää homovihassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Päivälehti Süddeutsche Zeitung ottaa tänään kantaa Vatikaanin pankkikriisiin erittäin osuvalla pilapiirroksella. Siinä pitkään ja laajaan papinkaapuun pukeutunut henkilö kävelee kiivaasti etukenossa ja kantaa kädessään isoa salkkua, jossa lukee "Vatikaanin pankki". Kaavun alta valuu pitkä vana haisevaa tunkiota, jossa on sääriluita, pääkalloja, myrkkypullo ja paljon muuta saastaa.

Kommenttia muokattu: 04.07.2013 klo 20:53
  JuhaniV • 04.07.2013 20:42
Todella kiinnostava artikkeli.

Olen toki tietoinen edellisten paavien homoseksuaalisuutta kritisoivista kannanotoista, mutta jutun lopussa mainitut edellisen paavin homojen jahtaamista koskevat toimenpiteet ovat minulle tuntemattomia. Mitä nämä olivat?
  Autogame (ei rekisteröitynyt) • 05.07.2013 10:33
Kirjoita tämän sivuston hakuun sana "Ratzinger". Tarjolla on runsaasti vastauksia esittämääsi kysymykseen.
  JuhaniV • 05.07.2013 14:40
Vatikaani yrittää tosiaan siirtää huomion pois todellisista ongelmista.

Kaksi entistä paavia julistetaan pyhimyksiksi:

www.aamulehti.fi

Näistä paaveista toinen kertoi homojen oikeuksien olevan paholaisen uutta ideologiaa:

www.pinknews.co.uk

Vatikaani julkaisi myös kiertokirjeen, jonka ovat laatineet edellinen ja nykyinen paavi. Siinä molemmat paavit nousevat homoavioliittoja vastaan:

yle.fi

www.gaystarnews.com

Kommenttia muokattu: 05.07.2013 klo 17:22
  Havainnoija • 05.07.2013 17:15
vati-kaanikunnassa harrastetaan samaa kuin mitä Putin&Kirill-kimppakin harrastaa Venäjällä, eli syytellään sijaiskärsijöinä lesboja ja homoja siitä kaikesta mädästä, mitä venäläisessä neukkuperäisessä yhteiskunnassa ja henkisesti epäterveessä, moraalittomassa ortodoksi-kirkossa on. Perheväkivalta, alkoholismi, lasten ja naisten pahaksikäyttö, ainakin miljoona katulasta, sekä pedofilia-pornon tuotanto leimaavat Putinin ja Kirillin Venäjää.

Kommenttia muokattu: 05.07.2013 klo 17:44
  human • 05.07.2013 17:37
Luin hiljattain eräästä julkaisusta että tuo Lontoossa tapahtunut Vatikaanin pankin johtajan kuolema oli murha joka oli vain lavastettu itsemurhaksi. Tuollaiset organisaatiot niin kuin Vatikaani eivät kaihda minkäänlaisia keinoja salatakseen rikollisen toimintansa jonka hintana kautta historian ollut miljoonittain ihmisuhreja alkaen juutalaisvainoista, kataarien tuhoamisesta, autodafeista ynnä muista joita katolisen kirkon musta historia on aivan täynnä.
Tämä toiminta osoittaa selvästi kuinka läpimädäksi koko uskontojärjestelmä on nykyaikana tullut. Egyptin tapahtumat osoittavat riittävän selvästi sen että minkänimisestä- ja laatuisesta uskonnosta hyvänsä on nykyisin tullut vain kaiken inhimillisen kehityksen jarru ja jossa kaikessa taustalla on vain suuri bisnes.
Uskontotoiminnassa ei ole jälkeäkään siitä armosta ja lähimmäisenrakkaudesta minkä sanomaa Jeesus julisti!
Karl Marx oli ihan oikeassa sanoessaan että uskonto on oopiumia kansalle.
Paljon sitä pitää nauttiakin että voi sulattaa kaikki sen nimissä tehdyt konnantyöt!
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 05.07.2013 19:31
Eikös salama iskenyt Pyhän Pietarin kirkkoon kun tuli julki tästä uudesta paavipaholaisesta? Sellainen muistikuva minulla on.
  Xx_Val_xX • 08.07.2013 12:56
Erkki,
tuo Karl Marxin suuhun pantu lausuma, jonka toistat, on epätarkka ja vie harhaan.

Marxin mukaan uskonto on "kansan oppiumia", ei "oppiumia kansalle". Ajatuksellinen ero on merkitsevä.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 09.07.2013 12:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy