ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Paavin ’pyhä perhe’ tarkastelussa

vaeltaja2006 • 31.12.2009 14:22 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Paavi kertoi puheessaan viattomien lasten päivänä. että itämaan tietäjät olivat ensimmäiset Kristuksen syntymän todistajat. Mitä he näkivät? He näkivät ”pyhän perheen”: isän, äidin ja pienen lapsen. Paavin mukaan Jumala halusi näyttää, mitä hän halusi. Lapsi syntyi perheeseen ja ihmisperheestä on tullut Jumalan ikoni. Mies ja nainen tulevat avioliitossa yhdeksi lihaksi, rakkauden yhteisöksi, josta syntyy uutta elämää.

Gayösterreich-nettisivulla on luettu raamattua tarkemmin. Paavi on jättänyt huomioimatta joitakin asioita, jotka eivät kovin hyvin mahdu katolisen kirkon vaalimaan ”pyhän perheen” käsitykseen. Maria oli ”keinohedelmöitetty”. Myöhemmin Maria oli yksinhuoltaja, joka kasvatti viittä alaikäistä lasta.

Uuden Testamentin mukaan Josef Nasaretilainen ei ollut Jeesuksen biologinen isä. Hän oli Jeesuksen isäpuoli tai kasvatusisä. Matteuksen mukaan Josef ja Maria eivät olleet naimissa Jeesuksen syntymän aikaan.

Maria synnytti Jeesuksen neitsyeenä. Se on toisarvoista, oliko siemenneste ihmisestä vai Jumalalta. Nykyisen kielenkäytön mukaan voitaisiin puhua keinohedelmöityksestä. Paavikin myöntää, että ihmislapsi syntyy vain siittiösolun ja munasolun yhteenliittymisestä.

Isäpuoli Josef mainitaan raamatussa viimeisen kerran, kun Jeesus oli 12-vuotias ja hänet löydettiin temppelistä. Mahdollisesti Josef kuoli tai hän jätti perheensä. Raamatusta ei saa lisätietoa tähän asiaan. Jeesuksella oli tiettävästi neljä veljeä. Maria joutui kasvattamaan viittä alaikäistä lasta yksinhuoltajana.

Raamatun maailmassa oli siis muitakin perhemuotoja, kuin se, jota Paavi mielellään markkinoi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy