ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Paavin ja Venäjän patriarkan yhteisessä julistuksessa tuomitaan homoavioliitot

Sami Mollgren • 13.02.2016 13:29 • 11 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Paavi Franciscus ja Venäjän ortodoksikirkon patriarkka Kirill halaavat tapaamisensa yhteydessä. (kuva: EFE / Lehtikuva, Alejandro Ernesto)
Katolisen kirkon johtaja paavi Franciscus ja Venäjän ortodoksikirkon patriarkka Kirill ovat julkaisseet yhdessä kirkkojen välejä sopivan julistuksen. 30-kohtaisessa julistuksessa perhe määritellään vain miehen ja naisen avioliittoon perustuvaksi.

Julistuksen kärjessä on huoli kristittyjen vainosta Lähi-Idän epävakaassa tilanteessa. Kirkkojen johtajat ilmaisevat myös huolensa kristittyjen kohtaamasta uskonnonvapauden rajoituksista ja kristittyjen kohtaamasta “suoranaisesta syrjinnästä” maallistuvissa yhteiskunnissa. Eurooppaa vaaditaan “pysymään uskollisina kristillisille juurilleen”.

Kaksikon julistuksen mukaan perhe on “inhimillisen elämän ja yhteiskunnan luonnollinen keskipiste”, jonka kriisistä monissa maissa he sanovat olevansa huolissaan. Heidän mukaansa “perhe perustuu avioliittoon, vapaaehtoiseen ja uskolliseen miehen ja naisen väliseen rakkauteen”. Muut perhemallit tuomitaan toteamalla, että perheeseen liittyvä raamatullinen perinne on hävitetty julkisesta omastatunnosta.

Venäjän ortodoksikirkko on tukenut vahvasti Venäjän homovastaisia lakeja ja todennut länsimaiden hyväksymien samaa sukupuolta olevien avioliittojen olevan maailmanlopun merkki. Patriarkka Kirill on ylläpitänyt kirkon näkemystä, että homoseksuaalisuus on synti, joskin hän on hän on kehoittanut välttämään ihmisten rankaisemisesta heidän seksuaalisuutensa vuoksi. Paavi puolestaan on hyökännyt samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamista vastaan, samalla kun Italian parlamentti käsittelee parisuhdelain säätämistä

Kirkkojen johtajat tapasivat perjantaina ensi kertaa lähes tuhanteen vuoteen Kuubassa Havannan lentokentällä. Kristikunta hajosi itäiseen ja läntiseen haaraan vuonna 1054 ns. suuressa skismassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sitä sen on kun kaksi, naisia alistavaa ja syrjivää, fantasia-pappa&poika-paria palvovaa pirulaista kohtaavat, niin tyhmyytensä entisestäänkin tiivistyy ja helvettinsä äänensävyt kaikuvat ...

Voi kuubalais-parkoja, jos siellä alkavat vati-kaani ja moskovan patriarkaatti vainota ihmisiä.

Eurooppamme juuret eivät ole lähi-itämäisessä pakanallisessa kristinuskomuksessa, vaan kreikkalaisessa, kelttiläisessä, skandinaavisessa ja slaavilaisessakin kulttuureissa.
Euroopassa on perinteisesti jumaloitu naisiakin ja homot ovat olleet arvostettuja parantajia ja lasten hengen pelastajia.

Mutta sitten Eurooppaamme levisi kristinuskomuksen hengetön syöpä.

Vaikka nimenomaan vati-kaani suhtautuu lapsiin ja nuoriin sekaantumiseen, pedofiliaan ja pederastiaan myönteisen suvaitsevasti ja jopa siitä liki institutionaalisen sakramentin itselleen tehden, niin silti munkit syyttävät siitä homoja www.pinknews.co.uk

Ja juutalaisuuteen&kristinuskomukseen pohjaava abrahaminen islam on samaa saatanallista bermudan kolmiota www.pinknews.co.uk

Vaikka onhan noilla uskomus-ideologia-mielipidekirjoilla eroakin: odintext.com

Kommenttia muokattu: 13.02.2016 klo 15:12
  human • 13.02.2016 14:11
Humanin kannattaisi ottaa chillpill ja ottaa rennosti uskontojen kanssa.
  Ääriateisti (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2016 15:57
"ja ottaa rennosti uskontojen kanssa."

Palataan tuohon sitten, kun uskonnot itse alkavat ottamaan rennosti asioiden kanssa ja kun kirkoilla ei enää ole mitään vähänkään merkittävää valtaa missään.

Kommenttia muokattu: 13.02.2016 klo 16:07
  Is • 13.02.2016 16:07
Uskonnot eivät ole tietäviä, tuntevia tai jollain tavoilla toimivia ilmiöitä. Kirkoilla toimijoina on tietynlainen suhde uskontoihin ja uskoon.

Kuitenkin monet uskovat ihmiset ottavat ihan rennosti vaikkapa nyt hlbti-asioiden kanssa - ja onpa moni hlbti-vähemmistöön kuuluva uskovainen.

Eri asia tosiaan on tuo kirkkojen valta ja vallankäyttö. Laitoksia on aiheellista kritisoida, vaikkapa nyt siitä, etteivät näe elämää ympärillään, puhumattakaan, että kykenisivät olemaan sen elämän palvelijoita vaikkapa nyt rakkauden kaksoiskäskyn mukaisesti.
  smo • 13.02.2016 16:19
Ja tämä julistus was sealed with a kiss, ihan Valentinen päivän kunniaksi, eka pusu tuhanteen vuoteen! Romanttista!


www.theguardian.com
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2016 16:39
Hassut vanhat ukkelit - paavi ainakin maailman suurimman hinttaklubin johdossa ja Venäjällä maailman korkeimmat avioeroluvut.
Elävät muiden rahoilla kultahäkeissään, siroitellen mekoissaan ympärilleen katteettomia lupauksia ikuisesta elämästä, tietämättä mitään oikeasta perhe-elämästä.
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2016 16:39
Onhan se mukavaa seurata näiden uskontokuntien keskinäistä riitelyä, skismaa ja eripuraa.

Hiekkalaatikko on liian pieni. Kirkkokuntien päät kykenevät parhaimmillaan rakentamaan skenaarionsa tiivistettynä muotoon: "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!"

Kun pitäisi koota yhteisymmärrys siihen, miten yhdessä rakennetaan se paras.

Niin lähellä, mutta niin kaukana.
  Rubix • 13.02.2016 22:03
Je suis Charlie i17.photobucket.com

kirkkokuntien suurin henkisyyden runkkausfantasiahan on saada aasialaiset käännytettyä kristinuskovaisiksi - ja viis niistä aasialaisista ihmisistä, kunhan kantavat vain rahaa kirkkohökötysten rakentamiseen ja kirkkojen kassoihin, eli ei yhtään mitään eroa kommunismiuskonnon kanssa.

Kommenttia muokattu: 14.02.2016 klo 01:13
  human • 14.02.2016 01:06
"Kirkkojen johtajat tapasivat perjantaina ensi kertaa lähes tuhanteen vuoteen Kuubassa Havannan lentokentällä. Kristikunta hajosi itäiseen ja läntiseen haaraan vuonna 1054 ns. suuressa skismassa."

Tosiaan, Kirill ei ole itäisen kirkon johtaja. Ortodoksipatriarkaatit ovat autokefaalisia, ne tekevät itsenäiset päätökset. Ensisijaisuus patriarkkojen keskuudessa lienee edelleen Konstantinopoliin patriarkalla nykyisessä Istanbulissa.

Mutta taitaa valtakirkkojen päällystön helmat aidosti tutista, kun ovat alkaneet tehdä yhteistyötä.

Nykyihminen uskontoineen tuli Eurooppaan n. 40000 vuotta sitten, kristinusko n. 100-luvulla. Vähän nousukasmaista väittää, että kristinusko edustaisi täkäläisiä juuria.
  Yesman • 14.02.2016 08:40
Venäjän patriarkaatti on yksi ns. uusista patriarkaateista. Ei yksi niistä vanhoista.
  JAMPPA (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 20:50
Kyllähän nämä vanhat patriarkaatit ovat arvojärjestyksessä näiden uusien, kuten Moskovan edellä. Konstantinopolin patriarkka on se Ensimmäinen tasaveroisten joukossa. Antiokia, Aleksandria ja Jerusalem ajavat Moskovan ohi, vaikka Moskovalla on rahaa ja valtaa. Uudesta Patriarkaatista ei koskaan tulee Vanhaa Patriarkaattia. Ortodoksisuudessa Rooma menee Moskovan edelle arvojärjestyksessä, vaikka Rooman patriarkaatti koetaankin tällä hetkellä eksyneeksi.
  JAMPPA • 14.02.2016 20:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy