ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pääministeri toista kertaa Toronton Pride-marssilla

jnsto • 26.06.2017 19:29 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan pääministeri Justin Trudeau osallistui näkyvästi Toronton Pride-marssiin sunnuntaina 25.6.17. Trudeaun mukana olivat myös hänen vaimonsa Sophie Grégoire Trudeau sekä lapset Xavier ja Ella-Grace.

Trudeaun ohella marssin kärkijoukoissa käveli Kanadan alkuperäisväestöä edustava First Nations National Chief Perry Bellegarde. Trudea oli mukana jo toistamiseen pääministerinä, mutta First Nations Chiefit eivät olleet aiemmin osallistuneet. Trudea osoitti puheessaan myös tervehdyksen muslimien Ramadan-kauden loppua maan muslimiyhteisöissä samana päivänä juhlineille.

Vuonna 2016 protestillaan pride-marssia häirinneet Black Lives Matter -aktivistit liittyivät kulkueen hännille. Tänä vuonna ei nähty virka-asuisia poliiseja, joiden poissaoloa BLM oli toivonut. BLM pitää esillä Toronton poliisin luodeista 2015 menehtyneen muistoa.

Toronto Star kertoi monien poliisien matkustaneen New Yorkiin ja osallistuneen siellä virka-asuissaan Prideen.

Toronton marssissa olivat mukana myös Ontarion pääministeri Kathleen Wynne vaimoineen ja Toronton pormestari John Tory.

Pääministeri Trudea osallistui nyt toista kertaa marssiin. Vuonna 2016 hän oli ensimmäinen virassa ollessaan Pride-marssiin osallistunut pääministeri. Trudeauta edeltänyt konservatiivipääministeri Stephen Harper suhtautui HLBTI-tasa-arvoon hyvin varauksellisesti ja leikkasi Toronto Pride julkista taloudellista tukea, liittovaltion osalta.

Ruutukaappaus Toronto Starin uutissivulta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy