ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi linkit kaikki artikkelit

Oulun yliopiston ylioppilaskunta ei liity Setan kannatusjäseneksi

vaeltaja2006 • 15.12.2010 12:51 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus esitti edustajistolle liittymistä Setan kannatusjäseneksi. Noin viimeisen kuukauden aikana Turun yliopiston ylioppilaskunta ja Åbo akademin Studentkår ovat tehneet myönteisen päätöksen. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on ollut kannatusjäsen jo kauan.

Asiaa on nyt käsitelty Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa, ja liittymisehdotus kaatui selkein äänin.

*****

Turun TYYn edustajisto teki marraskuun kokouksessaan päätöksen liittyä Seksuaalinen tasavertaisuus ry:n kannatusjäseneksi. Kasvatustieteen opiskelijoiden edustajistoryhmä Eduxin tekemä esitys meni edustajistossa läpi yksimielisesti. Kannatusjäseneksi liittymällä ylioppilaskunta halusi osoittaa tukensa SETAn tekemälle yhdenvertaisuustyölle. Tänä vuonna kannatusjäsenen jäsenmaksu yhdistyksessä on 250 euroa.

Myös Åbo Akademin Studentkår teki päätöksen liittyä SETAn kannatusjäseneksi samalla viikolla TYYn kanssa. Turkulaisten ylioppilaskuntien lisäksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on SETAn kannatusjäsen. (Turun Ylioppilaslehti)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miksi tästä uutisoidaan? Yritetäänkö ylioppilaskunta painostaa tälla tavalla kannatusjäseneksi?
  Pew (ei rekisteröitynyt) • 15.12.2010 19:42
Ylioppilaskunnan hallitus, jossa onneksi tuntuu olevan ihan järkevää porukkaa, hyväksyi Setan kannatusjäseneksi liittymisen:

www.oyy.fi
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 16.12.2010 03:27
Pew, uutisointia tiedotusvälineen lukijakuntaa kiinnostavista asioista kutsutaan vapaaksi tiedonvälitykseksi. Ranneliikkeen kohderyhmä on vähintään välillisesti asianosainen opiskelijoita edustavan elimen päätöksessä kannattaa tai olla kannattamatta Setaa.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto päätti ylioppilaskunnan hallituksen kannan vastaisesti olla kannattamatta Setaa. Jos joku kokee tästä tosiasiasta kertomisen painostamiseksi, se on hänen ongelmansa.
  Public eye • 16.12.2010 13:13
Jotenkin tuntuu uskomattomalta, et ylioppilaskunnan pakkojäsenmaksuilla rahotetaan tollasta toimintaa. Seta ei oo kaikkien homojen etujärjestö.
  Riquman1990 • 16.12.2010 19:27
Riquman, kenen homojen 'etujärjestö' Seta ei ole? Ja jos olisi olemassa mielestäsi 'kaikkien homojen etujärjestö', olisiko sen rahoittaminen ylioppilaskunnan varoilla enemmän luvallista? Eiväthän kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ole homoja... Mitä ylioppilaskunta ylipäänsä saa rahoittaa, ellei sellaisia asioita, joita se ehkä itse päättää rahoittaa?
  Public eye • 16.12.2010 23:45
Mun mielestä ylioppilaskunnan ei tarvi käyttää pakkojäsenmaksuvarojaan minkään valtakunnan järjestöjen rahottamiseen, vaan opiskelijoiden etujen ajamiseen. Siitä niille ne pakkojäsenmaksut maksetaan. Eniten tossa ärsyttää se, et ylioppilaskunta ei kysyny jäseniltään sitä, voiks tollasta toimintaa rahottaa pakkojäsenmaksuvaroilla vai ei.
  Riquman1990 • 17.12.2010 20:11
Yritän parhaani mukaan ymmärtää Riquman1990:n näkemyksiä, vaikka aina se ei helppoa ole. Huomaa, että hän on 20 v. ja päässyt aika vähällä niihin verrattuna jotka kasvoi maaseudulla ja peräkylillä kun homous oli sairaus ja käytännössä niitä homoja oli vain Ruotsissa...
  Rox2010 • 20.12.2010 20:57
Miten Rox2010 mahdollisesti maaseudun peräkylillä kokema homofobia liittyy alkuperäseen aiheeseen?
  Riquman1990 • 20.12.2010 22:29
Haluaisin muistuttaa, että joka ikisen yliopistossa opiskelevan ON PAKKO liittyä ylioppilaskuntaan. Mielestäni tämän huomioonottaen olisi vähintäänkin reilua, että ylioppilaskunnan varoja käytetään sitten vain suoranaisesti opiskeluun liittyviin asioihin. Kaikki (homotkaan) opiskelijat eivät kuitenkaan koe SETAa omaksi asiakseen.
  Pew (ei rekisteröitynyt) • 26.12.2010 01:56
Minä taas haluaisin muistuttaa siitä aivan mitättömästä pikkuseikasta, että ylioppilaskuntien toiminnasta ja varainkäytöstä päättävät juuri ne pakolla ylioppilaskuntaan liitetyt opiskelijat itse. Olisiko kyseessä pieni harjoittelu aikuisten oikeaa yhteiskuntaa varten?

Ne opiskelijoiden valta-asemiin äänestämät edustajat sitten päättävät, mihin yhteisiä varoja käytetään. "Reilua" kaikkia kohtaan on se, että jos enemmistö omien rahojensa käytöstä kiinnostuneita on jotain päättänyt, sen joukon päätös pätee - aivan samalla tavoin kuin tapahtuu kotikunnassa ja kotivaltiossakin, joiden jäsenyys ja joille suoritettavien verojen maksuvelvollisuus myös lankeaa itse kullekin ikään kuin luonnostaan...

Jos ei ole intoa vaikuttaa päätöksiin ennalta, on turha itkeä jälkeenpäin.
  Public eye • 28.12.2010 00:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy