ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Oulun kaasusumutehyökkäyksestä epäilty kiinni

Sami Mollgren • 09.10.2012 19:08 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Viime kesänä Oulussa järjestetyn pride-tapahtuman aikaan poliittisessa keskustelutilaisuudessa tapahtuneesta kaasusumutehyökkäyksestä epäilty mieshenkilö on otettu kiinni kuulusteltavaksi. Asiasta kertoi Kansan Tahto -verkkosivusto.

Heinäkuun 19. päivänä North Pride -tapahtuman aikaan kaupungin keskustassa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen tehtiin isku kaasusumutteella. Iskun uhriksi joutui tilaisuudessa yhtenä puhujana ollut vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso, jota miespuolinen hyökkääjä suihkutti sumuttimella silmille. Koivulaakso kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Kansan Tahdon mukaan Suomen Vastarintaliike -nimiseen ryhmään kuuluva mies otettiin kiinni oikeudenkäynnin jälkeen, jossa tämä oli kahden muun henkilön kanssa tuomittu päiväsakkoihin hyökkäyksestä Oulun kokoomuksen järjestösihteerin kimppuun. Hyökkäys tapahtui eduskuntavaalien alla Oulun Kokoomuksen vaalimökillä kävelykatu Rotuaarilla.

Myös Helsinki Pride 2010 -kulkueeseen kohdistuneen kaasuiskun tekijät liittyvät samaiseen ryhmään.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kenellä edes oli epäilyksiä tekijän taustasta?
  Ilmiselvää (ei rekisteröitynyt) • 09.10.2012 19:26
Onpa hienoa kuulla, että tutkinta etenee. Olin jo hiukan ehtinyt huolestua, kun tapauksesta ei ole kuulunut mitään enää vähään aikaan.
  Janne Hakkarainen • 09.10.2012 19:44
Hyvä kun tekijä saatiin kiinni. Jännä katsoa, että minkälaisen tuomion tekijä saa. Ehdonalainen?
Heh. Suomessa on lainkuuliaisen kansalaisen lähes mahdotonta saada lupa kaasusumuttimeen suojellakseen omaa henkeään. Mutta jostain kumman syystä rikollisilta löytyy näitä kaasusumuttimia.
  AAA (ei rekisteröitynyt) • 10.10.2012 10:29
Epäillyn kuulustelut ovat päättyneet ja seuraavaksi asia etenee syyttäjälle:

yle.fi
  Havainnoija • 10.10.2012 15:18
Vaalien kynnyksellähän täytyy tunnistaa hyökkääjänsä. Dan on koko ajan tiennyt asian, mutta nyt toi sen esille.
  FDL LGBT (ei rekisteröitynyt) • 13.10.2012 23:48
Ehkä kyse on vaalitaktiikasta, ehkä ei.

En tiedä, oliko Koivulaakso itse seuraamassa em. oikeudenkäyntiä, mutta itse kuvittelisin, että Koivulaakso oli paikalla (ehkä yleisestä mielenkiinnosta, ehkä siksi, että arveli mahdolliseksi tunnistaa hyökkääjän) ja sitten todennut yhden tuomiolla olleen olevan hyökkääjä - ja osoittaneensa tämän poliisille.

Vaan tiedä sitten.
  smo • 14.10.2012 15:57
Lehtitietojen mukaan Dan Koivulaakso tunnisti tekijän poliisin kuvamateriaalista jo heinäkuussa, pian kaasuiskun jälkeen. Todennäköisesti poliisi halusi rauhassa odottaa henkilön saapumista itse tulossa olleeseen oikeudenkäyntiin, niin resursseja hänen olinpaikkansa selvittämiseen ja jahtaamiseensa ei tarvinnut tuhlata tarpeettomasti.

Että se siitä salaliittoteoriasta.
  Public eye • 15.10.2012 12:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy