ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Oululaispoliitikko julkaisi parisuhteestaan kertovan videon ja kritisoi eheytystoimintaa

Sami Mollgren • 24.03.2018 08:59 • 4 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA

Sebastian Tynkkynen (kuva Tynkkysen mediakuvista)
Oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen (ps) on julkaissut Youtube-palvelussa videon, jossa hän ja Mosambikista kotoisin oleva poikakaverinsa Alan käsittelevät elämäänsä ja parisuhdettaan. Englanninkielinen video on tekstitetty suomeksi.

Molemmat ovat lähtöihin uskonnollistaustaisesta kodista: Tynkkynen on ollut aktiivinen helluntaiseurakunnassa ja hänen kumppaninsa on katolinen. He käsittelevät videolla myös Raamatun näkökulmaa samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin ja omaa suhdettaan tuntemuksiin samaa sukupuolta olevia kohtaan. Ensimmäisen uskovaisen homoparin kohdattuaan Tynkkynen kertoo ymmärtäneensä, että Raamattu ei tuomitse homoseksuaalisuutta tai tasavartaisia homosuhteita.

Tynkkynen kertoo tehneensä kaikkensa taistellakseen tuntemuksiaan vastaan, koska ajatteli niiden olleen kiusauksia. Hän kertoo rukoilleensa, paastonneensa ja käyneensä pastoreiden rukoiltavana. Pyrkimykset "eheytyä" eivät kuitenkaan korjanneet kuvaa hänen seksuaalisuudestaan. Videollaan hän lisäksi muistuttaa eheytystoiminnan haaksirikosta; esimerkiksi eheytymisterapioista ympäri maailmaa luennoinut Mario Bergner irtautui ns. ex-gay -liikkeestä vuonna 2013.

Tynkkynen kertoi jo Big Brother -aikoina olevansa biseksuaali, mutta on sittemmin ilmaissut myös olevansa homoseksuaali. Nyt julkaistulla videolla pari kertoo kohdanneensa noin vuotta aiemmin Oulun yliopistolla. Treffailu muuttui nopeasti parisuhteeksi. Esiin nousevat Tynkkysen pelot suhteen alussa. Videolla pari käsittelee myös arjessa esiintyviä homokielteisiä asenteita ja niiden aiheuttamaa varuillaan oloa. Esillä oli myös se, että uskovaisen homon voi olla vaikea löytää paikkansa uskonnollisessa yhteisössä. Tynkkynen kertoo pitävänsä Facebookissa yllä suljettua ryhmää homoseksuaaleille uskoville.

Oulun yliopistossa luokanopettajaksi opiskeleva Tynkkynen tuli tunnetuksi vuoden 2011 Big Brother Suomi -tositelevisiosarjan myötä. Sittemmin hänet valittiin Oulussa varavaltuutetuksi vuoden 2012 kuntavaaleissa perussuomalaisten riveistä. Kaupunginvaltuutetuksi hänet valittiin vuoden 2017 kuntavaaleissa. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänet eivät riittäneet kansanedustajan paikkaan. Syksyllä 2014 ja uudelleen 2015 hänet valittiin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi ja elokuussa 2015 perussuomalaisten puoluekokous valitsi Tynkkysen puolueen 3. varapuheenjohtajaksi, ja hän riitaantui puoluetta tuolloin johtaneen Timo Soinin kanssa. Puolue-eliitin piirissä syntyneiden riitojen myötä Tynkkynen erotettiin puolueesta sääntöjen vastaisesti. Myöhemmin erottaminen peruttiin, mutta Tynkkynen luopui varapuheenjohtajuudesta. Loppuvuodesta 2016 Tynkkynen valittiin European Young Conservatives -järjestön hallitukseen.

Syksyllä 2016 Tynkkynen sai sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Taustalla olivat Tynkkysen islaminuskoa kritisoineet kirjoitukset. Tynkkynen on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioistuimen ratkaisuun ja kertonut hakevansa asiaan ratkaisua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta.

Sukupuolen moninaisuuteen liittyvässä keskustelussa Tynkkynen on peräänkuuluttanut sukupuolierojen esilläoloa. Tynkkynen myös suhtautui kielteisesti tasa-arvoiseen avioliittolakiin, kun asiaa käsiteltiin. Kesällä 2012 Tynkkynen osallistui Oulussa järjestetyn North Pride 2012 -tapahtuman keskustelupaneeliin.


YouTube-palvelussa julkaistu video on saanut osakseen runsaasti kommentteja, laidasta laitaan. Monet kommenteista ovat kannustavia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuo toki on ollut tiedossakin että Tynkkysestä on tullut erittäin maahamuutto-myönteinen, ja ihan maahanmuutto-rakas, ainakin toivottavasti - jos hän sitten uskovaisena persuna haluaa tehdä muitakin kohtaan niin kuin itselleen ja kumppanilleen on sallinut.

Vai aikookohan Tynkkynen evätä maahanmuuttaja-kumppaniltaan mm. terveydenhuollon Oulussa, kuten vaaliteemoissaan julisti maahanmuuttajia kohtaan.

Tosin raamatun suhteen Tynkkynen puhuu pötyä, sillä raamattu on marinoitu luonnottomuuksiin uskomisilla ja siellä tuomitaan luonnollisen hyviä asioita seksuaalisuuden monimuotoisuudesta, ainakin jos paavali-pirulaiseen uskoo.
  human • 25.03.2018 22:59
Arvelinkin, että Tynkkynen on jossain vaiheessa osallistunut eheytyspelleilyyn, koska on tuonut sitä aiemmin esiin jotenkin hyvänä ja kannatettavana asiana. Hienoa, jos silmät ovat vihdoinkin avautuneet.

Olen onnellinen jokaisen homomiehen puolesta, joka on eheytynyt sisäistetystä homofobiasta ja on mahtavaa, jos se tapahtuu vielä tällä tavalla rakastumisen kautta.
  Masa • 26.03.2018 01:45
Hyvä homma :-)
Nyt ei toivottavasti enää tule puhuneeksi eheytys"hoitojen" tai transfobian puolesta. Onnea Tynkkyselle.
  ._. • 26.03.2018 21:15
Human: #lovewins vai miten se nyt menikään?
  xxxx (ei rekisteröitynyt) • 30.03.2018 17:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy