ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

"Osaammehan neuvotella". Räsänen vihjaa sopimisesta hallitusohjelman ulkopuolella avioliittolain kaatamiseksi

jnsto • 16.03.2015 18:13 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kristillisdemokraatit eivät hellitä tasa-arvoisen avioliittolain vastustuksessa. Uuden Suomen haastattelussa puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, että kristillisdemokraatit tekevät kaikkensa, että sukupuolineutraali avioliittolaki saataisiin vielä kumottua.

Räsäsen mukaan avioliittolain muutos nostetaan esiin myös hallitusneuvotteluissa, mikäli puolue hallitusneuvotteluihin kutsutaan. Puolue ei kuitenkaan Räsäsen mukaan halua sulkea itseään ulos hallitustyöstä vaatimalla, että lain kumoaminen on ehdottomasti saatava tulevaan hallitusohjelmaan.– Mutta eihän meillä nytkään ollut kirjausta tästä hallitusohjelmasta. - Kyllä me osaamme neuvotella, Räsänen vinkkaa.

Räsäsen kommenttia voi tulkita esimerkiksi niin, että KD pyrkii julkisuuden ulkopuolella tahtonsa toteuttamiseen uskontopohjaisesti tasa-arvoiseen avioliittoon kielteisesti suhtautuvien puoluejohtajien Sipilä ja Soini kanssa.

– Kyllä tämä joka tapauksessa on sillä tavalla tärkeä kysymys, että olimmepa sitten hallituksessa taikka oppositiossa eduskunnassa, niin tehdään työtä sen eteen, että avioliitto säilyisi naisen ja miehen välisenä, Räsänen sanoo lehdelle.

Sukupuolineutraalin avioliittolain on määrä astua voimaan keväällä 2017.

Ennen vaaleja tehdyt salaiset sopimukset hallitusyhteistyöstä eivät ole olleet tavattomia Suomen poliittisessa historiassa. Räsäsen suunnitelmien kannalta keskeisiltä Sipilältä ja Soinilta on viime aikoina kysytty varsin vähän avioliittokysymyksestä tai jos on kysytty, etenkin Sipilän on annettu väistää aihe ja jätetty jatkokysymykset esittämättä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Räsänen on kyllä nyt tarttunut sellaiseen oljenkorteen, ettei se kyllä ääriuskonnollista pienpuoluettaan kanna. kristillis(epä)demokraatithan eivät onnistuneet solmimaan vaaliliittoja muiden puolueiden kanssa, joten puolue voi valmistautua kohtaamaan vähintäänkin kansanedustajiensa lukumäärän roiman vähenemisen kevään vaaleissa.

Saattaapa hyvinkin olla niin että Räsänen palvoo miehenksä kanssa uskontonsa homo-miesjumalaa. Vaimoahan sillä ei uskomusten mukaan ole.

Tai voi kyllä olla niin että Räsänen puoluelaisineen palvoo sitä saatanaa.
Puheensa ovat ainakin ilmiselvästi semmoisia.

Mutta, kaikkein tärkeintä on Rakkaus.

Räsäsen puolue voi kyllä valmistautua pahantahtoisuudessaan sitten siihen, että jos he temppuilevat avioliittolakia vastaan, tulee Eduskuntatalolla olemaan pysyvä tukimielenilmaus RakkausAvioliiton puolesta.

Yhdenvertainen avioliitto on jo saatu palautettua moneen maahan ja uskomusten jumalat ovat ymmärtäneet vaieta ja kunnioittaa Rakkautta, vaikka jotkut ristillä ja raamatulla päähän lyödyt uskovaiset ovatkin mekastaneet ja vihanneet Rakkautta.

Kommenttia muokattu: 16.03.2015 klo 23:03
  human • 16.03.2015 22:54
Päivi Räsänen elättelee toiveunia.

Juha Sipilä samoi heti eduskunnan äänestyksen jälkeen, että päätös sitoo myös seuraavaa hallitusta. Keskustan konkariedustajiin kuuluva haapavetinen Antti Rantakangas kirjoiittaa Ylen vaalikoneessa, että kepun puoluejohto tyytyy eduskunnan päätökseen, eikä asiaa pyritä enää avaamaan. Samaa sanoo puoluesihteeri Timo Laaninen. Sipilä ei ole vastannut Ylen vaalikoneen kysymyksiin.

Kokoomuksen vastaanäänestöneistä esimerkiksi ben Z ja Pertti Salolainen ilmoittavat tyytyvänsä päätökseen.

Spekulonti asialla on turhaa - ranneliikkeen palstoillakin.

Eikö nimimerkki humanin jatkuva loukkaava nalkuttaminen aja asiaamme - päinvastoin.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2015 03:57
Tuota... Pitkän elämänkokemuksen omaava Pertti Salolainen äänesti kyllä avioliittolain uudistamisen puolesta.

Vaan mietin, miten perustuslakivaliokunta menettelisi, jos se joutuisi oikeasti ottamaan kantaa yhdenvertaisuutta lainsäädännössä heikentävään ja ihmisten kategorisointia henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella lisäävään lainsäädäntöhankkeeseen.
  smo • 17.03.2015 07:56
Timo Soini vakuutti FNB:n haastattelussa (julkaistu HBL:ssä 17.3.15, s 10) puolueen linjan tasa-arvoista avioliittolakia vastaan jatkuvan myös uudessa eduskunnassa. Hän korosti erikseen vastustavansa täysin myös homoparien adoptio-oikeutta. Soini ilmoitti, ettei tule "edistämään lakeja, jotka koskevat tätä asiaa".

Jos Soini istuu hallituksessa, ei liene mahdotonta se, että PS pystyisi jotenkin estämään avioliiittolain muutosta tukevan lainsäädännön toteutumisen.

Sekä Räsäsen että Soinin lausunnot on tietenkin suunnattu äänestäjäkunnalle jatkuvan kannatuksen toivossa myös homofobiaperusteella.

Mutta mitenkään ei ole mahdotonta, että Soini "pitäisi lupauksensa" myös vaalien jälkeen.
  jnsto • 17.03.2015 08:21
Sekä Räsäsen että Soinin lausunnot on tietenkin suunnattu äänestäjäkunnalle jatkuvan kannatuksen toivossa myös homofobiaperusteella.

* Eli huijaavat äänestäjiä sellaisilla lupauksilla, mitä ei enää voida toteuttaa! Enkä usko, että Presidentti vahvistaisi uudella allekirjoituksellaan lakia toiseen suuntaan.

Mitä tulee Humaniin, niin pidän häntä hieman myös itse rasistisena tai muuten vain ymmärtämättömänä perustuen hänen kannanottoihin osasta transihmisiä.
  Xx_Val_xX • 17.03.2015 10:27
Hieman tilastoja kehiin. Näitä on ilmestynyt eri foorumeilla, ja tässä Jarmo Pulkkinen on tehnyt Ylen vaalikonevastauksista yhteenvedon.

Kansanedustajaehdokkaista

72 % ei kannata avioliittolain muuttamista takaisin epätasa-arvoiseksi
22 % haluaa epätasa-arvoa
6 % ei tiedä

Nykyisistä kansanedustajista

69 % ei kannata avioliittolain muuttamista epätasa-arvoiseksi
25 % haluaa epätasa-arvoa
6 % tyhjää

jarmopulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

En ole itse perehtynyt Ylen vaalikoneen vastauksiin. Jutussa on linkki, joten jokainen voi tarkistaa, täsmäävätkö Pulkkisen ilmoittamat prosentit.
  Havainnoija • 17.03.2015 12:00
Sipilän vastaukset löytyvät nyt Ylen vaalikoneesta: "Tasavallan presidentti on jo hyväksynyt lain. En kannattanut kansalaisaloitetta, mutta hävisin äänestyksessä. Asia on loppuunkäsitelty ja kunnioitan eduskunnan päätöstä."
  Se on siinä (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2015 20:02
Kd:n varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi kertoi Ylen haastattelussa fundisten väsäämästä kansalaisaloitteesta ja totesi, että ”sukupuolineutraalin avioliittolain eteneminen ensi vaalikaudella ei ole varmaa”. Ahvenjärvi ei siis tiedä, että laki avioliittolain muuttamisesta (156/2015) on jo hyväksytty, vahvistettu ja sisällytetty Suomen säädöskokoelmaan ( www.edilex.fi ).

Räsäsen palli heiluu
Räsäsen puheenjohtajakaudella kd:n kannatus on laskenut kuin lehmän häntä. Tulevissa vaaleissa kd:n kannatuksen tai ainakin edustajanpaikkojen määrän arvioidaan puolittuvan nykyisestä. Elokuun puoluekokouksessa Räsäselle todennäköisesti näytetään ovea.

Päivälukemiseksi ”Räsäsen viimeinen taisto”
yle.fi

Kommenttia muokattu: 27.03.2015 klo 13:16
  Havainnoija • 27.03.2015 13:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy