ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Orlando Cruz voitti Pulse-yökerhon verilöylyn uhrien muistoksi käymänsä ottelun

Sami Mollgren • 18.07.2016 12:10 UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Puertoricolaisnyrkkeilijä Orlando Cruz voitti Pulse-yökerhon uhreille omistamansa ottelun. Kesäkuun 12. päivänä orlandolaisyökerhoon tehdyssä iskussa ampuja surmasi 49 henkeä ja 53 loukkaantui. Suurin osa uhreista oli latinotaustaisia.

Cruz tyrmäsi vastustajansa Alejandro "Alex" Valdezin seitsemännellä kierroksella Floridan Kissimmeessä käydyssä ottelussa. Ottelupaikka on muutamankymmenen kilometrin päässä Orlandosta.

Cruz menetti Pulse-yökerhoon tehdyssä hyökkäyksessä neljä ystäväänsä. Hän ei voinut osallistua uhrien hautajaisiin, koska hän oli harjoitusleirillä. Tiistaina hän vieraili Pulse-yökerhossa, jonne hän vei kukkia ja nyrkkeilyhanskat."Orlando Cruz, the first openly gay boxer will be dedicating his upcoming July 15th fight to the victims of the Pulse shooting in Orlando, which claimed the lives of 49 people. Cruz, who lives in Puerto Rico with his partner had four friends who died in the tragedy. "At first, I was sad", Cruz told the Orlando Sentinel of his reaction to teh shooting. "Second, angry. I am very angry because people are homophobic, so they attacked my community. They attacked me." During the July 15th fight in Kissimmee, Florida, Cruz will ring 10 bells to honor the Orlando victims and their families. Cruz, currently the fifth ranked boxer in the world and the reigning champ in the super featherweight division came out in 2013 prior to a bout in Kissimmee. ~The Advocate. #homophobiaisstupid #orlandocruz #boxing #hateisstupid #revolutionary

Kuva, jonka Ferdinand's Familia (@ferdinandsfamilia) julkaisiCruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies nyrkkeilyurheilun piirissä. Puerto Ricossa kumppaninsa kanssa asuva Cruz on rankattu höyhensarjan viidenneksi parhaaksi maailmassa.

***

Pulse-yökerhoon tehtyä hyökkäystä on yleisesti pidetty viharikoksena ja tekijän motiiviksi on arveltu vihaa hlbti-vähemmistöihin kuuluvia kohtaan. FBI on kuitenkin todennut, ettei ole todisteita siitä, että kyse olisi viharikoksesta, vaikka teon kohteena oli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu yökerho. Useat hlbti-järjestöt ovat kritisoineet FBI:n tulkintaa. Sen paremmin tekijä, Omar Mateen ei FBI:n mukaan kuulunut itse seksuaalivähemmistöön.

Poliisin eristys Pulse-yökerhon ympärillä on poistettu. Omistajat pääsivät käymään yökerhon tiloissa ensimmäistä kertaa keskiviikkona 13.7., ensimmäistä kertaa kuukautta aiemmin tapahtuneen verilöylyn jälkeen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy