ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Oppilaat löysivät opettajansa deitti-profiilin

vaeltaja2006 • 28.08.2008 06:17 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Oppilaat olivat ovelia sydneyläisessä koulussa. Opettajan käyttäjänimi näkyi valkokankaalla, kun ope esitteli tekemäänsä opetusaineistoa tietokoneeltaan. Käyttäjänimi oli niin outo, että oppilaat googlasivat. Ja he päätyivät gay-deittisivuille. Siellä oli opettajan profiili, mitat mm. siitä ja muutama alastonkuva. Opettaja oli profiilissa 40-vuotias hyväilynkipeä karhu-tyyppi ja etsii "Fuckbuddy"-tyyppiä. Oppilaat näyttivät tietoja koulun johtajalle ja opettaja päätti erota.
www.ggg.at


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niin. Opettajallahan ei luonnollisestikaan saa olla omaa elämää. Jos vahingossa paljastuu, ettei olekaan viettänyt kaikkea vapaa-aikaansa kokeita korjatessa, on parempi erota, ennen kuin nousee häly.
  Aboa • 28.08.2008 10:42
Nimellä tai nimimerkillä googletettu tieto ei ole minkään arvoista. Siinä olisi ollut opettajalle mahdollisuus antaa lähdekritiikkiä oppilaille. Treffiprofiilin olisi esimerkiksi saattanut laatia joku muu.
  Pora-liike • 28.08.2008 19:49
Hetrojen kiusaamista.
  Napalmia • 28.08.2008 20:10
Miksi ihmeessä opettajalla ei saisi olla profiilia treffipalstalla? Mitä häpeällistä siinä muka on. Tietysti on tylsää, jos opiskelijat perehtyy opettajan yksityiselämään, mutta ei sen pitäisi olla mikään eroamis (erottamis?) peruste; ainakaan Sidneyssä.
  Krister • 28.08.2008 20:19
No ei se nyt oikein sovi alaikäisten lasten - ja jos rehellisiä ollaan, eipä oikeastaan minkään ikäisten opetettavien - opettajasihmiselle löllyillä tuollaisilla palstoilla. Kyllä se voi vahingoittaa oppilaitten käsitystä siitä, mikä on normaalia.

Hiukan eri asia tietenkin on se, kun ei-noin-julkisessa ja ei-noin-vastuunalaisessa työssä oleva, tai vaikkapa ei missään työssä oleva ihminen asustelee hiukan erikoisissa poppoissa ja hakee niitten seuraa.

Opettajan pitää tiedostaa, että hän on kasvavien ja kehittyvien ihmisten samaistumiskohteena. Lapset ja nuoret ottavat aikuisista esimerkkiä, eikä ole toden totta yhdentekevää, millainen se esimerkki on.

Voisi kai opettajasihminen sentään pitää nämä tällaiset harrastuksensa jossain omien ikkunaverhojensa kätköissäkin, jos on sellainen luonne, että on tällaisiin juttuihin pakko suunnata?

Kyllä kai miesopettaja osaisi seukata ihan naistenkin kanssa?

Sensijaan sälli menetteli kyllä ihan asiallisesti kärynsä jälkeen, kun otti loparit.
  Sepe • 29.08.2008 18:52
Sepe kirjoitti:

> "No ei se nyt oikein sovi alaikäisten lasten - ja jos rehellisiä ollaan, eipä oikeastaan minkään ikäisten opetettavien - opettajasihmiselle
> löllyillä tuollaisilla palstoilla. Kyllä se voi vahingoittaa oppilaitten käsitystä siitä, mikä on normaalia."

No jos rehellisiä ollaan, niin mun mielestä se kyllä sopii aivan mainiosti. Ihan niin kauan, kun tuollainen palsta on laillinen.

Normaaliuden käsite tuntuu olevan kovin ahdas.
  Jukka • 29.08.2008 23:56
No jo on taas provo palstalla!

" No ei se nyt oikein sovi alaikäisten lasten - ja jos rehellisiä ollaan, eipä oikeastaan minkään ikäisten opetettavien - opettajasihmiselle löllyillä tuollaisilla palstoilla. Kyllä se voi vahingoittaa oppilaitten käsitystä siitä, mikä on normaalia."

Väärin. Alaikäisten lasten ei pitäisi lainkaan surffailla sivustoilla, joita ei ole tarkoitettu alaikäisille. Vastuu on sen, joka ei vahdi alaikäisten netinkäyttöä.

"Opettajan pitää tiedostaa, että hän on kasvavien ja kehittyvien ihmisten samaistumiskohteena. Lapset ja nuoret ottavat aikuisista esimerkkiä, eikä ole toden totta yhdentekevää, millainen se esimerkki on.

Voisi kai opettajasihminen sentään pitää nämä tällaiset harrastuksensa jossain omien ikkunaverhojensa kätköissäkin, jos on sellainen luonne, että on tällaisiin juttuihin pakko suunnata?"

Minä olen opettajan lapsi. Se oli suunnilleen sama kuin olisi kasvanut Adolf Hitlerin perheessä. Kaikki, minkä voitiin ajatella vaikuttavan äidin työhön, oli kiellettyä. Erityisesti oma identiteetti oli kiellettyä. Opettaja kielsi minun tulemisensa hänen kotikaupunkiinsa (Kuopio) vuosikymmeneksi, siltä varalta, että hänen vanha oppilaansa saattaisi nähdä minut ja sitten yhdistää minut häneen jotenkin.

Minusta opettajien lapset pitäisi huostaanottaa tai kasvattaa kasvatuslaitoksessa. Minulle lyhyt asuminen kasvatusneuvolassa tiesi vapauden hengähdystä niin muuten ahdistavaan lapsuuteen.
  Pora-liike • 30.08.2008 08:01
Pora-liike: Aamen! Uskallan väittää, ettei opettajan yksityiselämä kuulu tippaakaan näille oppilaille. Jos eksyivät opettajan deittihakemukseen netissä, oma vikansa.

Itselläni on tosin aivan erilainen kokemus opettajan lapsena kasvamisesta kuin Poriksella.
  Codpiece • 30.08.2008 09:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy