ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Opiskelijat vastustavat homon nimittämistä Indonesian ihmisoikeuskomissioon

Lassijuhani • 16.09.2012 21:57 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Joukko opiskelijoita ositti keskiviikkona Banda Acehissa luoteis-Indonesiassa mieltään sitä vastaan, että homoaktivisti Dede Oetama ehkä nimitetään maan ihmisoikeuskomissioon (Komnas HAM).Tusinoittain jäseniä Indonesian muslimiopiskelijoiden rintamasta (KAMMI) osallistui mielenosoitukseen.

Yhdessä kyltissä luki: ”Acehin kansa torjuu homohenkilöt Komnas HAM:ista.” Eräs mielenosoittaja sanoi: ”Torjumme homot ja muut transsukupuoliset Komnas HA:in kaltaisista järjestöistä, koska se heikentää valtion yhtenäisyyttä.”

Oetama sanoi Gay Star News:ille, ettei hän ole kovin huolissaan vastalauseista, koska hän uskoo sen edustavan äänekästä vähemmistöä Indonesian islamilaisyhteisössä. Hän lisäsi: ”Se saa minut suhtautumaan entistä vakavammin tarpeeseen opettaa yhteiskunnalle ihmisoikeuksien kaikenkattavuutta. Kummallisella tavalla se saa minut tuntemaan itseni imarrelluksi.” Oetama lisäsi kuitenkin, että ”opiskelijoiden hengenheimolaiset parlamentissa käyttävät varmasti vastalauseita ja muita julkilausumia ja vetoomuksia minun torjumisekseni komisaarin paikalta”.

Oetamalle kerrottiin kesäkuussa, että hän oli päässyt 30 finalistin joukkoon, jotka kilpailevat Indonesian ihmisoikeusrikkomuksia tutkivan 15-henkisen elimen jäsenyydestä.

Elokuussa parlamentti laajensi nykyisten Komnas HAM-komisssaarien tehtäviä kattamaan vakavat ihmisoikeusrikkomukset vuonna 1965 ja 1982 – 1985.

Oetama sanoi odottavansa, että parlamentti tekee viimeisen tutkinnan Komnas HAM-jäsenten nimittämiseksi lokakuussa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä kyseisen komissioehdokkaan kuvakin

1.bp.blogspot.com
  human • 17.09.2012 20:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy